Tarkastuslautakunta, kokous 12.3.2024

§ 27 Kaupunginreviisorin viran täyttäminen tarkastuslautakunnassa 

TRE:1310/01.02.01/2024

Valmistelijan yhteystiedot

Kaupunginreviisori Erja Viitala puh. 050 552 6290, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kaupunginreviisori Erja Viitala puh. 050 552 6290, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Ulkoinen tarkastus on riippumaton toimivasta johdosta ja muusta organisaatiosta. Ulkoisen tarkastuksen muodostavat tarkastuslautakunta, tarkastustoimi ja tilintarkastaja.

Tarkastuslautakunnan tehtävistä on määrätty kuntalaissa. Lisäksi tarkastuslautakunnan tehtävistä on määrätty kaupungin hallintosäännössä.

Kaupunginreviisori Erja Viitala on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle virastaan 1.11.2024.

Tarkastuslautakunnan alaisena on tarkastustoimi, jota johtaa kaupunginreviisori. Kaupunginreviisori vastaa tarkastuslautakunnan ja tarkastustoimen tehtäviin liittyvästä valmistelusta sekä siihen liittyvistä tuki- ja kehittämisprosesseista. Tarkastuslautakunnassa asiat esittelee kaupunginreviisori tai hänen määräämänsä viranhaltija. Hallintosäännössä määrätään tarkemmin kaupunginreviisorin tehtävistä.

Kaupunginreviisorin valitsee valtuusto. Tarkastuslautakunta päättää kaupunginreviisorin kelpoisuusvaatimuksista, kaupunginreviisorin viran haettavaksi julistamisesta ja valtuuston valitseman kaupunginreviisorin ehdollisen valintapäätöksen vahvistamisesta. Tarkastuslautakunta päättää myös kaupunginreviisorin palkkauksesta sekä muista kaupunginreviisoria koskevista palvelussuhdeasioista kaupunginhallituksen määräämissä rajoissa, minkä toimivallan lautakunta voi siirtää puheenjohtajalleen.

Koska hallintosäännön mukaan tarkastuslautakunta päättää kaupunginreviisorin kelpoisuusvaatimuksista, tulee lautakunnan päättää ensin viran kelpoisuusvaatimukset.

Kelpoisuusvaatimukset ovat edellytys viran hoitamiselle ja hakijoiden tulee ne täyttää. Kaupunginreviisorin viran kelpoisuusvaatimukset ovat soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja kokemus julkishallinnon tuloksellisuuden arvioinnista.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Viitala Erja, Kaupunginreviisori

Tarkastuslautakunta päättää

että kaupunginreviisorin viran kelpoisuusvaatimukset ovat soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja kokemus julkishallinnon tuloksellisuuden arvioinnista.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.