§ 24 Elinkeinopalvelut palveluryhmän tulojen ja menojen hyväksyjät ja tilausten tekijät 1.3.2024 alkaen

Lataa  Kuuntele 

TRE:1192/02.05.00/2024

Päätöspäivämäärä

29.2.2024

Päätöksen tekijä

Johtaja, elinvoiman palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelija Tatjaana Julin, puh. 040 029 7956, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Kirsi Nyman, puh. 040 355 9107, kirsi.s.nyman@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Elinvoiman palvelualueella on tehty muutoksia 1.3.2024 organisaatiomuutoksen yhteydessä elinkeinopalvelut palveluryhmän organisaatioon ja henkilöstöön. Älykaupunki kaupunkilaisille kehitysohjelma on siirretty elinkeinopalvelut palveluryhmästä 1.3.2024 alkaen konsernihallinnon kilpailukyky ja innovaatiot ryhmään. Tulosyksikkö 154021 on myös lakkautettu tarpeettomana. Palvelualueen johtajan päätöstä 11.3.2023 § 45 elinkeinopalvelut palveluryhmän tulojen ja menojen hyväksyjistä sekä tilausten tekijöistä tulee tämän vuoksi päivittää.

Palveluryhmien hankintaoikeudet on määritetty elinvoiman palvelualueen toimintasäännössä. Elinkeinopalvelut palveluryhmän tulojen ja menojen hyväksyjinä sekä tilausten tekijöinä toimivat palvelualueen johtajan ohella tämän päätöksen liitteessä mainittujen vakanssien tehtäviä kulloinkin hoitavat henkilöt. Nykyiset vakanssinhoitajat on merkitty liitteessä nimikkeen perään sulkuihin, mutta vakanssinhoitajan vaihtuessa oikeus siirtyy vakanssin silloiselle haltijalle.

Lisäksi elinvoiman palvelualueen elinkeinopalvelut palveluryhmän osalta tulee antaa konsernihallinnon erikseen nimetyille henkilöille (konsernihallinnon toimintasääntö 1.3.2024 § 46, liite 2) oikeus hyväksyä palveluryhmää koskevia tuloja ja menoja kun ne liittyvät tiettyihin yhteisesti käsiteltäviin menoihin, kuten esimerkiksi tilausten mukaisia tilausajolaskuja ja luottokortilla tehtyjä matkoihin liittyviä matkasuunnitelmalla hyväksyttyjä menoja.

Tampereen kaupungin hankintaohjeen mukaan tilauksella tarkoitetaan hankinnan toimeenpanoa, joka perustuu toimintayksikön aiemmin toteuttamaan hankintaan tai yhteishankintaan. Tilaukset on dokumentoitava toimintayksikön itse päättämällä tarkoituksenmukaisella tavalla ja arkistoitava yksikön arkistonmuodostamissuunnitelman mukaisesti. Kaikkien tilausten tulee tapahtua palvelu- ja vuosisuunnitelmien mukaisesti määrärahojen puitteissa. Tulojen ja menojen hyväksyjien sekä tilausten tekijöiden on noudatettava Tampereen kaupungin hallintosääntöä ja taloudenhoidon konsernimääräyksiä.

Palvelualueen johtajan päätösvalta asiassa perustuu Tampereen kaupungin hallintosääntöön (1.3.2024 § 37).

Päätös

Palvelualueen johtajan ohella elinkeinopalvelut palveluryhmän tulojen ja menojen hyväksyjinä sekä tilausten tekijöinä toimivat 1.3.2024 alkaen tämän päätöksen liitteessä mainittujen vakanssien tehtäviä kulloinkin hoitavat henkilöt.

Elinvoiman palvelualueen elinkeinopalvelut palveluryhmän osalta konsernihallinnon erikseen nimetyillä henkilöillä (konsernihallinnon toimintasääntö 1.3.2024 § 46, liite 2) on oikeus hyväksyä palveluryhmää koskevia tuloja ja menoja kun ne liittyvät tiettyihin yhteisesti käsiteltäviin menoihin, kuten esimerkiksi tilausten mukaisia tilausajolaskuja ja luottokortilla tehtyjä matkoihin liittyviä matkasuunnitelmalla hyväksyttyjä menoja. 

Tulojen ja menojen hyväksyjien sekä tilausten tekijöiden on noudatettava Tampereen kaupungin hallintosääntöä ja taloudenhoidon konsernimääräyksiä. 
 

Allekirjoitus

Johtaja Teppo Rantanen

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.