§ 65 Taustayhteisön sitoumus EuroSkills Herning 2025 -kilpailuun

Lataa  Kuuntele 

TRE:1355/12.01.01/2024

Päätöspäivämäärä

11.3.2024

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Kilpailupäällikkö Katja Aaltonen, puh. 040 726 5209, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, puh. 040 0376420, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Ammattitaidon EM-kilpailu EuroSkills järjestetään seuraavan kerran Herningissä, Tanskassa 9. - 13.9.2025. Skills Finland ry on hakenut EuroSkills 2025 -eksperttejä EuroSkills Herning 2025 -kilpailuun toimikaudelle 1.5.2024 - 30.4.2026. 

Ekspertti toimii kilpailussa oman alansa asiantuntijana ja tuomarina. Ennen kilpailua ekspertti osallistuu Skills Finlandin järjestämään eksperttivalmennukseen ja lajin valmennusringin toimintaan. Eksperttinä toimiminen kehittää opettajan ammattitaitoa ja hyödyttää näin koko organisaatiota.

Sitoumuslomakkeilla Tampereen seudun ammattiopisto Tredu esittää kolmea (3) opettajaansa ekspertiksi EuroSkills Herning 2025 -kilpailuun toimikaudelle 1.5.2024 - 30.4.2026.

Eksperteiksi valitut toimivat ekspertin tehtävässä Skills Finland ry:n, WorldSkills Europen ja kilpailujärjestäjien asettamien ohjeiden ja sääntöjen mukaisesti. 

Tredu mahdollistaa eksperttien työn toimikaudella 1.5.2024 - 30.4.2026 resursoimalla siihen tarvittavan tuntimäärän ja sitoutumalla eksperttitehtäviin liittyvien suunnittelu- ja koulutustilaisuuksien kuluihin, niin ettei niistä koidu ansionmenetyksiä ekspertille. 

Lisäksi Tredu sitoutuu huolehtimaan ekspertin tehtävään liittyvistä matka- ja majoituskustannuksista (mm. ekspertti- ja kilpailijavalmennus) sekä huolehtimaan EuroSkills 2025 -matkapaketin kustannuksista. Paketin hinta on noin 8 000 euroa. Matkapaketti sisältää majoituksen kilpailussa, matkat Helsinki–Herning–Helsinki, kisajärjestäjän osallistumismaksun, maajoukkueen edustus- ja vapaa-ajan asut sekä tiedotus- ja promootiomateriaalin.

Skills Finland ry kokoaa ja lähettää Suomen ammattitaitomaajoukkueen kilpailuun, huolehtii eksperttivalmennuksesta yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa sekä kokoaa matkapaketin ja siihen liittyvät materiaalit joukkueelle.

Kilpailutoiminnan menot suoritetaan kilpailutoiminnan kustannuspaikalta 134487, sisäinen tilaus 24781.

Johtajan, ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 20.2.2024 § 19 Elinvoiman palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.3.2024 alkaen.) 

Hallintosäännön 147 §:n mukaan viranhaltija tai hänen määräämänsä allekirjoittaa päätökset, sopimukset, sitoumukset ja muut asiakirjat päättämissään asioissa.

Päätös

Hyväksytään liitteinä olevat Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ja Skills Finland ry:n (y-tunnus 1085970-8) väliset EuroSkills Herning 2025 -kilpailua koskevat sitoumuslomakkeet.

Nämä sitoumukset sitovat Tampereen kaupunkia lopullisesti kuitenkin vasta, kun kaupungin sitoumuksia koskeva päätös on saanut lainvoiman.

Allekirjoitus

Johtaja Kirsi Viskari

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.