§ 1 Tampereen kaupungin kulunvalvonnan palveluiden toimittaminen Pirkanmaan hyvinvointialueelle

Lataa  Kuuntele 

TRE:1225/00.01.06/2024

Päätöspäivämäärä

14.3.2024

Päätöksen tekijä

Johtaja, digitalisaatio ja tietohallinto

Valmistelijan yhteystiedot

Tietohallintopäällikkö Tuukka Seppälä puh. 050 4304452 ja suunnittelija Kimmo Niininen,​ puh. 041 7306811,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja Maria Nikkilä,​ puh. 040 5811477,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi 
 

Päätöksen perustelut

Sosiaali-​ ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen toiminta siirtyi 1.1.2023 kunnilta hyvinvointialueille. Uudistusta koskeva lainsäädäntö,​ laki sosiaali-​ ja terveydenhuoltoa ja pelastustoimea koskevan uudistuksen toimeenpanosta ja sitä koskevan lainsäädännön voimaanpanosta (616 /2021,​ 64§) ja laki hyvinvointialueista annettiin 29.6.2021. Hyvinvointialueet ovat järjestäytyneet vuoden 2022 aikana ja ne aloittivat täysimääräisesti toimintansa 1.1.2023.  

Toukokuussa 2022 annettiin laki voimaanpanolain muuttamisesta,​ jossa lakiin lisättiin pykälä tukipalvelujen myyntiä ja ostoa koskevasta siirtymäajasta. Säännöksen mukaan hyvinvointialue voi ostaa kunnalta ja kunta myydä hyvinvointialueelle tukipalveluja vuoden 2023 loppuun sen estämättä,​ mitä säädetään kuntalain 126 §:ssä tehtävän hoitamisesta kilpailutilanteessa markkinoilla. Yhteisten asiakkaiden hyvinvoinnin edistämisessä tarvitaan jatkossakin kaupungin ja hyvinvointialueen yhteistyötä, jonka toteuttamisessa on tarve myös yhteisiin ICT-ratkaisuihin.  

Tampereen kaupunki ja Pirkanmaan hyvinvointialue solmivat 31.1.2023 määräaikaisen sopimuksen Tampereen kaupungin tietohallinnon ICT-palveluiden toimittamisesta Pirkanmaan hyvinvointialueelle ajalle 1.1-31.12.2023 (TRE:8697/00.01.06/2022). 

Pirkanmaan hyvinvointialue käynnistyi 1.1.2023 käyttäen Tampereen kaupungin kulunvalvonnan ICT-ratkaisuja. Kaupungilla on oppilashuoltolain mukaan velvoite järjestää oppilashuollon palvelulle tilat ja näihin tiloihin kulku vaatii jatkossakin Tampereen kaupungin kulunvalvonnan ratkaisun käyttöä. Näiden tilojen lisäksi jää muitakin ns. yhteiskäyttökohteita, joissa on jatkossakin käytössä Tampereen kaupungin kulunvalvonnan ratkaisu. Lisäksi osassa kohteista on muu kuin Tampereen kaupunki vuokraajana, myös näiden kohteiden kulunvalvonnan kustannukset on sisällytetty tähän ICT-palveluiden sopimukseen. 

Uudella sopimuksella sovitaan Tampereen kaupungin tuottaman kulunvalvontaan liittyvien ICT-palveluiden toimittamisesta Pirkanmaan hyvinvointialueelle 1.1.2024 alkaen toistaiseksi voimassa olevaksi sopimuskaudeksi. Tampereen kaupunki toimittaa Palvelua sellaisenaan kuin se on. Palvelu on Tampereen kaupungin hallinnassa tämän sopimuksen päättymisen jälkeenkin. 

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii tietohallintopäällikkö,​ jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Tuukka Seppälä. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.  

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön (konsernijohtaja 27.2.2024 § 46) liitteen 1 mukaan digitalisaatio ja tietohallinto -ryhmän johtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-hankinnoista ja ICT-sopimuksista vuosisuunnitelman rajoissa.

Päätös

Hyväksytään sopimus Tampereen kaupungin kulunvalvonnan palveluiden toimittaminen Pirkanmaan hyvinvointialueelle. Sopimus on voimassa toistaiseksi 1.1.2024 alkaen.   

Nimetään sopimuksen vastuuhenkilöksi tietohallintopäällikkö Tuukka Seppälä.  

Päätös laitetaan heti täytäntöön kuntalain 143 § mukaisesti.  

Toimitussopimuksessa sovittuja ehtoja sovelletaan 1.1.2024 lukien,​ kun sopimus on allekirjoitettu.  

Sopimus sitoo lopullisesti sopimusosapuolia,​ kun tämä päätös on saanut lainvoiman. Mikäli päätös ei saa lainvoimaa,​ sopimusosapuolet neuvottelevat asian ratkaisemisesta. 

Allekirjoitus

Maria Nikkilä, johtaja, digitalisaatio ja tietojohtaminen 

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.