§ 29 Tilan 837-708-1-372 myynti Nordiska Maskin Kemikalier Oy:lle perustettavan yhtiön lukuun

Lataa  Kuuntele 

TRE:3290/02.06.02/2023

Päätöspäivämäärä

14.3.2024

Päätöksen tekijä

Johtaja, elinvoiman palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Maanhankintapäällikkö Ari Kilpi, puh. 050 346 9311, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Kirsi Nyman, puh. 040 355 9107, kirsi.s.nyman@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki omistaa osoitteessa Siltasavontie 19,​ 33680 Tampere,​ kiinteistön 837-​708-​1-​372. Kiinteistöllä sijaitsee entisen Viitapohjan koulun rakennukset. Koulurakennus on rakennettu  vuonna 1919 ja siihen on tehty laajennus 1952. Koulutoiminta siellä lakkasi 1972. Tämän jälkeen kohde on toiminut kokous-​,​ kurssi-​ ja majoituskohteena sekä asuntona. Vuodesta 2003 alkaen kohde on ollut vuokrattuna Nordiska Maskin Kemikalier Oy:lle (y-​tunnus 0933459-​2). 

Kiinteistö kuuluu realisoitaviin kiinteistöihin ja realisoinnin linjausten mukaisesti kiinteistöä on tarjottu pitkäaikaiselle vuokralaiselle ostettavaksi. Vuokralainen olisi halukas ostamaan kohteen. Rakennuksien säilyvyys edellyttää pikaista korjausta. 

Yleiskaavassa kiinteistö on osoitettu LV-​merkinnällä (pienvenesatama-​ alue)) ja  AT-​ merkinnällä (kyläkeskusalue). Kohteesta on teetetty AKA-​kiinteistöarvioitsijalla kiinteistöarvio,​ jonka mukaan kohteen käypä markkinahinta on 250 000 euroa.

Vuokralaisen kanssa käydyissä neuvotteluissa on päädytty siihen,​ että vuokralainen ostaisi kiinteistön 837-​708-​1-​372  ja sillä olevat rakennukset lukuunottamatta kaupungin pidättämää noin 1,​53 ha:n suuruista määräalaa. Kaupan kohteena olevan maa-​alueen pinta-​ala on noin 1,​98 ha.

Elinvoiman ja kilpailukyvyn johtaja on tehnyt myynnistä päätöksen 8.6.2023 § 80. Päätöksenteon jälkeen ostaja on ilmoittanut, että haluaakin ostaa tilan perustettavan yhtiön lukuun. Tällä päätöksellä vaihdetaan ostaja ja tila myydään Nordiska Maskin Kemikalier Oy:n sijaan Nordiska Maskin Kemikalier Oy:lle perustettavan yhtiön lukuun. Muut kauppaehdot säilyvät ennallaan.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmän kiinteistöjohtaja, jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Virpi Ekholm.

Asunto-​ ja kiinteistölautakunnan päätöksen 23.10.2019 § 144 mukaisesti asian päättää Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja,​ kun kyse on maa-​ ja vesialueiden hankkimisesta,​ myymisestä ja muusta luovuttamisesta,​ mikäli hankinnan tai luovutuksen arvo on 200 000 ja 500 000 euron välillä.

Päätös

Tampereen kaupunki myy tilan 837-​708-​1-​372 ja sillä olevat rakennukset lukuunottamatta kaupungin pidättämää noin 1,​53 ha:n suuruista määräalaa Nordiska Maskin Kemikalier Oy:lle perustettavan yhtiön lukuun. 

Kauppahinta on 250 000,​00 euroa. Kaupungin pidättämä määräala saa pinta-​alansa mukaisen osuuden yhteisiin alueisiin. Lohkomistoimituksessa perustetaan tarvittavat kulkurasitteet. Muutoin kauppa tehdään tavanomaisin ehdoin.

Elinvoiman ja kilpailujohtajan päätös 8.6.2023 § 80 kumotaan.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmän kiinteistöjohtaja, jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Virpi Ekholm.

Maanhankintapäällikkö Ari Kilpi valtuutetaan allekirjoittamaan kauppakirja.

Allekirjoitus

Vt. elinvoiman palvelualueen johtaja Anna-Kaisa Heinämäki

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.