§ 3 Juristin viran täyttäminen lakiasiainyksikön maankäyttö- ja yleishallinto-oikeusasioissa

Lataa  Kuuntele 

TRE:457/01.02.01/2024

Päätöspäivämäärä

8.4.2024

Päätöksen tekijä

Lakiasiainjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Johtava juristi Riikka Viitaniemi, puh. 050 526 3225, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Lakiasiainjohtaja Laura Klami, puh. 040 543 2285, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Lakiasiainyksikkö vastaa muun muassa kaupungin oikeudellisesta edustamisesta tuomioistuimessa ja viranomaisissa, juridisen tiedon tuottamisesta päätöksentekoa varten, oikeudellisesta neuvonnasta ja ohjeistuksesta, avustamisesta sopimusten laatimisessa ja tarkastamisessa, avustamisessa riitojen ratkaisuissa sekä hallinnon jatkuvuuden turvaamisesta. Lakiasiainyksikön juristin virka oli ulkoisesti haettavana ajalla 6.2.-22.1.2024. Tehtävään haki määräajassa 13 hakijaa, joista 11 hakijaa täytti kelpoisuusehdot. Haastattelut suoritettiin 12.-22.2.2024. Haastatteluun kutsuttiin seitsemän henkilöä, joista yksi perui haastattelun.

Juristin tehtäviin kuuluu mm. oikeudellinen neuvonta kuntalakiin, hallintolakiin, asiakirjajulkisuuteen, tietosuojaan, tiedonhallintaan sekä päätöksentekoon liittyvissä asioissa. Juristi hoitaa muutoksenhaku-, oikeudenkäynti- ja sopimusasioita sekä kouluttamistehtäviä. Tehtävänä on tukea kaupungin eri yksiköitä, mm. ympäristöterveyteen, liikennesuunnitteluun, joukkoliikenteeseen ja katutilavalvontaan liittyvissä asioissa sekä toimia pysäköinninvalvojana.

Kelpoisuusvaatimuksena on oikeustieteen maisterin tai aikaisempi oikeustieteen kandidaatin tutkinto sekä aikaisempaa kokemusta juristin tehtävistä.

Juristin tehtävään eduksi luetaan osaaminen kunnallishallinnosta, kunnallisesta päätöksenteosta, hyvä yleisjuridinen osaaminen sekä suoritettu tuomioistuinharjoittelu tai vastaava kokemus tuomioistuinprosessista.

Kun otetaan huomioon koulutukseen ja kokemukseen liittyvien asioiden lisäksi laadittu soveltuvuusarviointi sekä haastattelussa saatu vaikutelma, on hakijoista OTM Anna-Stiina Tarkka kokonaisarvioinnin perusteella tehtävään soveltuvin.

Tiedot palvelussuhteen alkaessa:

Toimintayksikkö: Konsernihallinto, lakiasiainyksikkö, maankäyttö- ja yleishallinto-oikeusasiat
Vakanssinumero: 50059292
Asema: Itsenäinen (tai johtava)
Esihenkilö: Johtava juristi
Kustannuspaikka: 113273
Palvelussuhteen laji: Virka
Hinnoittelu: KVTES, hinnoittelemattomat, pr 2
Esimiesasema: Ei
Työaikamuoto: KVTES toimistotyöaika 36,25 tuntia/viikko
Kokonaistyöaika: 100 %

Henkilö on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internet-sivuilla.

Laissa kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 2. luvun 7 §:ssä määrätään terveydentilaa koskevan selvityksen antamisesta ja 8 §:ssä määrätään koeajasta. 

Lakiasiainjohtajan päätösvalta asiassa perustuu konsernihallinnon toimintasääntöön 1.3.2024, liite 1. Lakiasiainjohtajan päätösvalta asiassa perustuu konsernijohtajan päätökseen 14.12.2023 § 211 (palvelussuhdeasioiden delegointimatriisi 1.1.2024 alkaen).

Päätös

Oikeustieteen maisteri Anna-Stiina Tarkka otetaan lakiasiainyksikön maankäyttö- ja yleishallinto-oikeusasiat -tiimin juristin (50059292) virkaan 30.5.2024 alkaen kuuden (6) kuukauden koeajalla.

Valinta on ehdollinen. Virkaan valitun tulee 30 päivän kuluessa valintapäätöksestä tiedon saatuaan esittää nähtäväksi lausunto terveydentilastaan tarkastuksesta, jossa hänet on todettu terveytensä puolesta sopivaksi virkaan uhalla, että valintapäätös todetaan rauenneeksi.

Ensimmäiselle varasijalle valitaan Aleksi Korhonen.

Toiselle varasijalle valitaan Hasudin Hodzic.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Henkilötietoja sisältävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Lakiasiainjohtaja Laura Klami

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.