§ 36 Nuorille hyvinvointia yhdessä tekemällä -projektin toteutuspäätös

Lataa  Kuuntele 

TRE:1561/02.04.01/2024

Päätöspäivämäärä

11.4.2024

Päätöksen tekijä

Johtaja, sivistyspalvelujen palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Erikoissuunnittelija Johanna Pyymäki, p. 041 730 7248, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Pirjo-Liisa Länkinen, p. 040 801 6082, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki on hakenut sosiaali- ja terveysministeriöltä terveyden edistämisen määrärahasta 2024 valtionavustusta Nuorille hyvinvointia yhdessä tekemällä -projektin toteuttamiseen. Projektin toteuttamisaika on 1.3.2024–31.12.2025. Projektin toiminnalla edistetään nuorten mielen hyvinvointia ja sujuvaa arkea toimijoiden välisellä yhteistyöllä.

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt valtionavustusta Nuorille hyvinvointia yhdessä tekemällä -projektille enintään 290 000 euroa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on tehnyt 29.1.2024 valtionavustuspäätöksen (THL/387/9.02.02./2024), joka pohjautuu sosiaali- ja terveysministeriön vahvistaman vuoden 2024 terveyden edistämisen määrärahan hankekohtaiseen käyttösuunnitelmaan ja sitä koskevaan toimeenpanopäätökseen.

Valtionavustuspäätöksen mukainen hankkeen arvioitu kokonaisbudjetti on 324 000 euroa, josta terveyden edistämisen määrärahan osuus on 290 000 euroa (90 %). Projektin toteuttaja on Tampereen kaupunki, joka on osoittanut hankkeelle omarahoitusta yhteensä 34 000 euroa (10 %). Projektille ei ole osoitettu muuta tuloa. Valtionavustusta saa käyttää 1.1.2024–31.12.2025 syntyneisiin kustannuksiin.

Projekti toteutetaan sivistyspalvelujen palvelualueella. Projekti sisältyy sivistyspalvelujen yhteisiin palveluihin ja on osa Hyvinvoinnin kehitysohjelman toteutusta. Projektin strateginen omistaja on sivistyspalvelujen palvelualueen johtaja Lauri Savisaari. Hankkeen operatiivinen omistaja on ohjelmapäällikkö Mika Vuori.

Projektin kehittämistehtävän konkreettisesta toteutuksesta vastaamiseksi perustetaan projektiryhmä. Kehittämisen johtamismalli Tampereen kaupungilla -ohjeen mukaisesti projektipäällikkö ja kaikki projektiryhmän jäsenet ovat vastuussa projektin konkreettisen työn toteutuksesta sovitun työnosituksen ja vastuujaon mukaisesti ja tuotosten aikaansaamisesta.

Projektin toimintaa ohjaamaan ja valvomaan perustetaan ohjausryhmä. Tampereen kaupungin Projektin omistajan ja ohjausryhmän ohjeen mukaisesti ohjausryhmä vastaa projektin toiminnan ja talouden seurannasta, ohjaamisesta ja valvonnasta sekä tulosten hyväksymisestä. Ohjausryhmä vastaa myös projektipäällikön valvonnasta, ohjaamisesta ja tukemisesta sekä sidosryhmille tiedottamisesta ja sidosryhmien sitoutumisen seurannasta. Ohjausryhmän toiminnassa noudatetaan Tampereen kaupungin projektiohjeistusta ja rahoittajan antamia ohjeita.

Projektiin liittyvistä viranhaltijapäätöstä edellyttävistä hankinnoista päättää johtaja Lauri Savisaari. Pienempien hankintojen hankintaoikeus on ohjelmapäällikkö Mika Vuorella. Tilausoikeudet projektiin liittyvissä asioissa määrittyvät projektin omistavan yksikön tilausoikeuksien mukaisesti. Projektin strateginen omistaja delegoi tarvittaessa tilausoikeuden projektipäällikölle.

Projektin talousyhteyshenkilönä toimii projektisiantuntija Heidi Karppi. Projektiin liittyvät laskut asiatarkastaa projektipäällikkö.

Projekti on käsitelty ja hyväksytty toteutukseen sivistyspalvelujen salkun johtoryhmässä 21.2.2024.

Palvelualueen johtajan päätösvalta asiassa perustuu Tampereen kaupungin hallintosäännön 37 §:ään, jonka mukaan palvelualueen johtajan tehtävänä on palvelualueensa osalta johtaa toimintaa ja toiminnan organisointia ja kehittämistä.

Päätös

Nuorille hyvinvointia yhdessä tekemällä -projekti (TRE:1561/02.04.01/2024) toteutetaan ajalla 1.3.2024–31.12.2025 Tampereen kaupungin sivistyspalvelujen palvelualueella, sivistyspalvelujen yhteisissä palveluissa ja osana Hyvinvoinnin kehitysohjelmaa.

Projektin kokonaiskustannusarvio on 324 000 euroa, josta sosiaali- ja terveysministeriön myöntämä valtionavustusosuus on enintään 290 000 euroa ja Tampereen kaupungin omarahoitusosuus on 34 000 euroa. Omarahoitusosuudesta vastaa sivistyspalvelujen palvelualue, yhteiset palvelut. Valtionavustus on käytettävissä 1.1.2024–31.12.2025 syntyneisiin kustannuksiin.

Projektin käyttötalouden kustannukset maksetaan sivistyspalvelujen yhteisten palvelujen kustannuspaikalle 137050, projektin PRR-osalle H1370_24_02. Sosiaali- ja terveysministeriön valtionavustus tuloutetaan kustannuspaikalle 137050, projektin PRR-osalle H1370_24_02.

Projektin strateginen omistaja on sivistyspalvelujen palvelualueen johtaja Lauri Savisaari. Projektin operatiivinen omistaja on ohjelmapäällikkö Mika Vuori.

Projektipäälliköksi nimetään erikoissuunnittelija Johanna Pyymäki 80 %:n työaikaosuudella. Projektisuunnittelijaksi nimetään suunnittelija Lauri Ikola 75 %:n työaikaosuudella. Projektipäällikkö ja projektisuunnittelija muodostavat projektiryhmän. Projektipäällikön ja projektiryhmän jäsenten esihenkilöinä toimii ohjelmapäällikkö Mika Vuori.

Projektille perustetaan ohjausryhmä 31.3.2026 asti. Ohjausryhmän jäseniksi Tampereen kaupungilta nimetään

  • Mika Vuori, ohjelmapäällikkö
  • Hanna Karojärvi, kehittämispäällikkö
  •  Harri Jurvela, kehittämispäällikkö
  • Laura-Leena Leiwo, kehittämispäällikkö
  • Merja Sarvala, opintoasiainjohtaja
  • Miia-Mari Kivistö, koordinaattori
  • Mikko Leikkanen, suunnittelija
  • Tellu Mattila, tiimiesihenkilö
  • Virve Savolainen, erityisasiantuntija
  • Esko-Pekka Järvinen, erikoissuunnittelija
  • Johanna Heine, ehkäisevän päihdetyön koordinaattori
  • koordinaattori, nuorten työllisyyspalvelut
  • Johanna Pyymäki, erikoissuunnittelija, projektipäällikkö.

Ohjausryhmän jäseniksi kutsutaan yhteistyöorganisaatioista ja sidosryhmistä

  • Nina Lindberg, toiminnanjohtaja Artteli-kumppanuusyhdistys
  • Laura Annala-Piilman, talo- ja markkinointivastaava, Artteli-kumppanuusyhdistys
  • Juha Lehtonen, ryhmäpäällikkö, Kansaneläkelaitos
  • Pilvi Vanne, ryhmäpäällikkö, Kansaneläkelaitos
  • Mia Tammelin, tenure track -professori / tutkimusjohtaja, Tampereen yliopisto
  • Suvi Ikonen, erityisasiantuntija, Tampereen yliopisto
  • Kirsi Jokipakka, päällikkö, Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Marja Nurmi-Vuorinen, vastuualuejohtaja, Pirkanmaan hyvinvointialue
  • Sari Riepponen, johtava psykologi, Pirkanmaan hyvinvointialue
  • Anni Helldan, kehittämispäällikkö, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Ohjausryhmän kokouksiin kutsutaan tarvittaessa muita asiantuntijoita.

Ohjausryhmän esittelijäksi ja asiantuntijaksi nimetään projektipäällikkö Johanna Pyymäki. Ohjausryhmän sihteeriksi kutsutaan projektisuunnittelija Lauri Ikola. Ohjausryhmä valtuutetaan valitsemaan keskuudestaan ensimmäisessä kokouksessa puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja.

Projektissa noudatetaan Tampereen kaupungin hankintaohjeistusta, taloudenhoidon konsernimääräystä ja projektiohjeistusta.

Allekirjoitus

Johtaja Lauri Savisaari

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.