§ 66 Viranhaltijan siirtäminen toiseen virkasuhteeseen konsernihallinnossa, strateginen ohjaus ja konsernipalvelut -ryhmän johtaja

Lataa  Kuuntele 

TRE:1302/01.02.01/2024

Päätöspäivämäärä

20.3.2024

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen, puh. 040 707 9147, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen:

Konsernihallinnon toimintaa on uudelleenorganisoitu konsernijohtajan päättämällä toimintasäännöllä 27.2.2024 § 46 siten, että konsernihallintoon on perustettu kolme ryhmää: digitalisaatio ja tietohallinto, kilpailukyky ja innovaatiot sekä strateginen ohjaus ja konsernipalvelut. 

Uuden strateginen ohjaus ja konsernipalvelut -ryhmän johtamiseksi on Tampereen kaupungin kaupunginhallituksen päätöksellä 19.2.2024 § 76 perustettu johtajan virka. Johtaja johtaa ja yhteensovittaa ryhmän toimintaa. Johtaja vastaa ryhmän toiminnan järjestämisestä, toiminnan ja talouden tavoitteiden asettamisesta, valvoo tavoitteiden toteutumista ja huolehtii raportoinnista sekä toimii esihenkilönä ryhmän konserniyksiköiden ja tiimien vetäjille.

Johtajan virkasuhteen kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto sekä strategisen tason johtamiskokemus.

Kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain (jatkossa viranhaltijalaki) 24 § 1 mom. mukaan viranhaltija voidaan siirtää toiseen virkasuhteeseen, jonka kelpoisuusvaatimukset hän täyttää ja jota voidaan pitää hänelle sopivana, jos hänen asemansa toistaiseksi otettuna tai määräaikaisena viranhaltijana ei muutu ja perusteena on toiminnan tai tehtävien uudelleenjärjestelyyn liittyvä perusteltu syy ja hänen varsinainen palkkansa ei alene tai hän on antanut siirtoon suostumuksensa taikka siirtoon on muu hyväksyttävä syy ja viranhaltija on antanut siirtoon suostumuksensa. Mainitun pykälän 3 mom. mukaan viranhaltijalle on ennen siirtämistä varattava tilaisuus tulla kuulluksi.

Perustamisvaiheessa olevan johtajan virkaan kuuluvia tehtäviä hoitamaan konsernijohtaja on määrännyt 27.2.2024 § 47 strategiajohtaja Reija Linnamaan määräajaksi siihen asti, kunnes viran perustaminen on lainvoimainen. Linnamaan siirtäminen strategiajohtajan virkasuhteesta johtajan toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen 21.3.2024 lukien on viranhaltijalain 24 §:n tarkoittama toimintojen ja tehtävien uudelleenjärjestelyyn liittyvä perusteltu syy. Reija Linnamaa on hallintotieteiden tohtori ja hän toiminut aiemmin Tampereen kaupungin konsernihallinnon strategia- ja kehittämisyksikön johtajana. Hän täyttää johtajan viran kelpoisuusvaatimukset ja virkaa voidaan pitää hänelle sopivana. Reija Linnamaan asema toistaiseksi otettuna viranhaltijana ei muutu eikä hänen varsinainen palkkansa alene. Linnamaalle on varattu tilaisuus tulla kuulluksi viranhaltijalain 24 §:n mukaisesti. Hän on antanut suostumuksensa siirtämiseen. 

Edellä mainitun muutoksen vuoksi strategiajohtajan virka tullaan lakkauttamaan.

Tiedot toiseen virkasuhteeseen siirryttäessä
Toimintayksikkö: Konsernihallinto, strateginen ohjaus ja konsernipalvelut -ryhmä
Tehtävänimike: Johtaja
Kustannuspaikka: 113220
Esihenkilö: Konsernijohtaja
Palvelussuhteen laji: Virka
Sopimus/hinnoittelu: KVTES
Asema: Johtava
Esihenkilöasema: Kyllä
Työaikamuoto: Ei työaikalain piirissä, (järjestelmämerkintöjä varten: toimistotyöaika)
Palkkakustannukset: Tili 401100, kustannuspaikka 113220
Kokonaistyöaika: 100 %
Kelpoisuusvaatimukset: Soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä strategisen tason johtamiskokemus

Virkasuhteessa noudatetaan edellä mainittua kunnallista virkaehtosopimusta. Muun muassa vuosiloma ja irtisanomisaika määräytyvät sovellettavan virkaehtosopimuksen mukaan.

Viranhaltija on määrättäessä velvollinen työskentelemään myös muissa työnantajan organisaatioon kuuluvissa toimipaikoissa. Viranhoitopaikka voi muuttua virkasuhteen aikana ja siitä määrääminen kuuluu työnantajan työnjohto-oikeuden piiriin.

Palkka maksetaan kerran kuukaudessa. Virkasuhteen päättyessä palkka ja muut suoritukset maksetaan normaaleina palkanmaksupäivinä kuitenkin virkasuhteen päättymistä seuraavan kalenterikuukauden loppuun mennessä. Verkkopalkkalaskelma on Tampereen kaupungin ensisijainen palkkalaskelman toimitustapa.

Henkilö on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internet-sivuilla.

Konsernijohtajan päätösvalta asiassa perustuu Tampereen kaupungin hallintosäännön 51 §:n, jonka mukaan viranhaltijan siirtämisestä toiseen virkasuhteeseen kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain 24 §:n nojalla päättää palvelualueella palvelualueen johtaja. Muilta osin siirtämisestä päättää konsernijohtaja.

Päätös

Strategiajohtaja Reija Linnamaa siirretään kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain 24 §:n 1 momentin nojalla konsernihallinnon strateginen ohjaus ja konsernipalvelut -ryhmän johtajaksi (vakanssi 50139445) toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen suostumuksensa mukaisesti 21.3.2024 alkaen.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Henkilötietoja sisältävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.