Vanhusneuvosto, kokous 17.4.2024

Pöytäkirja on tarkastamaton

§ 18 Pormestarin ajankohtaiskatsaus 

Perustelut

Pormestari Kalervo Kummola kertoo ajankohtaisista ikäihmisiin liittyvistä asioista. Käydään keskustelua aiheesta.

Päätösehdotus oli

Merkitään tiedoksi ja toimenpiteitä varten pormestarin kanssa käyty keskustelu.

Päätös


Keskustelu alkoi palvelubussien avustajakysymyksestä. Pormestari nosti esille pali-reittien uudelleenmiettimisen, mm. uimahalleille: jos busseissa voi säästää niin rahaa voisi siirtää avustajiin, Tästä aiheesta pormestari pyytää hyvinvointijohtaja Tarja Puskalaa järjestämään suunnittelutapaamisen, johon tulisi paikalle vanhusneuvoston ja liikuntapalveluidenkin edustajia.

Vanhusneuvostosta nostettiin esille esteettömyyssuunnitelman konkreettinen jatko ja tarve digikoulutukseen. Lähitorien toiminnasta oli huoli (mm. liikuntaryhmät), pormestari totesi, että keskustelua ennaltaehkäisyn merkityksestä Pirhan ja kaupungin välillä käydään jatkuvasti. Rajanveto Pirhan ja kaupungin vastuista on jatkuvaa ja kaupunki panostaa hyvinvoinnin edistämiseen paljon enemmän kuin se 5 milj. euron summa, jonka siihen tarkoituksene valtiolta saa.

Maksuttomasta uintimahdollisuudesta kiiteltiin, peräänkuulutettiin aikuisten uimakouluja lisää.

Vanhusneuvostosta kysyttiin kaupungin ikäihmisten asumistarvesuunnitelmasta. Pormestari nosti esille mahdollisuudet muuttaa Kaupin sairaalan tai Tammenlehvän tilojen käyttötarkoitusta. ARA-rakentamisesta oli huolta, pormestari kertoi, ettei se lopu vaikka muuttaa kyllä muotoaan.

Penkeistä - krooninen huolenaihe vanhusneuvostolle - puhuttiin, samoin potkukelkoista. Potkukelkka-asiaan on tartuttu, työryhmä pohtii asiaa ja eduskunnassa säädetään lakia (mm. vakuuttamiseen liittyen).

Pormestari kutsui vanhusneuvoston edustajaa johonkin myöhemmin sovittavaan kaupunginhallituksen kokoukseen kertomaan ikäihmisten ajankohtaisista asioista. 

Päätettiin pyytää hyvinvointijohtaja Tarja Puskalaa vanhusneuvoston kokoukseen alustamaan ja keskustelemaan mahdollisimman pian.

Merkittiin käyty keskustelu tiedoksi ja toimenpiteitä varten.