§ 76 Päätoimisen tuntiopettajan ottaminen Tredun Hervannan kampukseen 1.8.2024 alkaen

Lataa  Kuuntele 

TRE:1028/01.02.01/2024

Päätöspäivämäärä

26.3.2024

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Koulutuspäällikkö Matti-Pekka Tuomilehto, puh. 050 301 0483, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, puh. 0400 376 420, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Hervannan kampuksen virkasuhteisen päätoimisen tuntiopettajan (teollinen pintakäsittely) tehtävä on ollut julkisesti haettavana ajalla 19.2.2024 - 5.3.2024 (hakuavain TRE-01-941-23).

Ilmoituskanavat olivat tampere.fi, kuntarekry.fi, työmarkkinatori.fi ja duunitori.fi. 

Tehtävänä on pintakäsittelyalan perustutkinnon teollisen pintakäsittelyn osaamisalan ammattiaineiden opetus opetussuunnitelman mukaisesti, OMA- opettajana toimiminen sekä työssäoppimisen ohjaus ja ammattiosaamisen näyttöjen suunnittelu ja arviointi. Tehtävässä edellytetään vahvaa kokemusta ammatillisesta koulutuksesta ja opetuksesta, koulutus- ja oppisopimusjärjestelmien tuntemusta sekä Wilma-, Moodle ja Teams -oppimisympäristön osaamista verkko-opetuksessa.

Tehtävän hoito edellyttää myös hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja sekä tahtoa ja kykyä tulla toimeen erilaisten nuorten ja aikuisten kanssa. Lisäksi arvostetaan hyviä tiimityöskentelytaitoja, joustavuutta, kehittämismyönteistä työotetta ja innostusta käyttää monipuolisia ohjausmenetelmiä yhteistyössä tiimin ja työelämän kanssa, sekä erityisopetuksen tuntemusta ja kokemusta toimia erityisopiskelijoiden kanssa.

Tehtävässä edellytetään alan työelämän tuntemusta sekä valmiuksia toimia asiakastyökohteissa tai -projekteissa. Opetustehtävän menestyksellinen hoito edellyttää vahvaa ja erikoistunutta käytännön ammattitaitoa teollisen pintakäsittelyalan ja automaalauksen konkreettisista työtehtävistä: pintakäsiteltävien materiaalien tuntemusta kuten metalli, muovi, puu, komposiitti sekä ajoneuvopuolen maalaustöistä, erilaisten pintakäsittelymenetelmien (ruisku-, jauhe- ja pulverimaalaus), pintojen puhdistusprosessien (suihkupuhdistus, hionta ja kiillotus prosessit) sekä niihin liittyvien työprosessien tuntemusta. Lisäksi työ edellyttää voimassa olevaa B-ajokorttia ja oman auton käyttöä.

Tehtävässä edellytetään myös hyvää perehtyneisyyttä teollisenpintakäsittelyalan työturvallisuusasioihin ja -määräyksiin, kuten ATEX- ja kemikaaliasioihin.
 

Kelpoisuusehdot määräytyvät opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 986/1998 § 13 mukaan. Opetustehtävä edellyttää erityisen vahvaa tai erikoistunutta käytännön ammattitaitoa. Kelpoiseksi katsotaan tehtävään soveltuva erikoisammattitutkinto laajalla pintakäsittelyalan työkokemuksella sekä vähintään viiden vuoden työkokemuksella ja suoritetuilla opettaja opinnoilla. Eduksi luetaan pintakäsittelymestarin ja automaalarimestarin tutkinto.

Ennen viran vastaanottamista valitun tulee esittää rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentin mukainen rikostaustaote ja työterveyshuollon lausunto terveydentilasta.

Tehtävää haki hakuaikana kaksi (2) hakijaa, joista yksi (1) hakija täytti kaikki vaaditut kelpoisuusehdot. Haastatteluun kutsuttiin yksi (1) hakija.
Haastattelu pidettiin 7.3.2024. Haastattelun suoritti koulutuspäällikkö. 

Koulutuksen, työkokemuksen ja haastattelussa saadun vaikutelman perusteella tehtävään valitaan teollinen pintakäsittelymestari, automaalarimestari *********

Valitun ei tarvitse esittää lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) tarkoittamaa rikostaustaotetta,​ koska virkasuhde on katkeamaton.

Tiedot palvelussuhteen alkaessa: 

  • Toimintayksikkö: SAP-organisaationumero 134570
  • Vakanssinumero: 50029865
  • Virkanimike: Tuntiopettaja
  • Asema: Muu
  • Esihenkilöasema: Ei
  • Esihenkilö: Koulutuspäällikkö Matti-Pekka Tuomilehto
  • Virkaehtosopimus: OVTES osio C
  • Hinnoittelu: Hinnoittelutunnus 4 11 07 00 4 
  • Työaikamuoto: Vuosityöaika
  • Säännöllinen työaika: Kokoaikaisen opettajan vuosityöaika on 1500 tuntia vuodessa eli keskimäärin 37,5 tuntia viikossa.

 

Virkasuhteessa noudatetaan edellä mainittua kunnallista virkaehtosopimusta. Muun muassa säännöllinen työaika, vapaajaksot ja irtisanomisaika määräytyvät sovellettavan virkaehtosopimuksen mukaan. 

Viranhaltija on määrättäessä velvollinen työskentelemään myös muissa työnantajan organisaatioon kuuluvissa toimipaikoissa. Viranhoitopaikka voi muuttua virkasuhteen aikana ja siitä määrääminen kuuluu työnantajan työnjohto-oikeuden piiriin.

Palkka maksetaan kerran kuukaudessa. Virkasuhteen päättyessä palkka ja muut suoritukset maksetaan normaaleina palkanmaksupäivinä kuitenkin virkasuhteen päättymistä seuraavan kalenterikuukauden loppuun mennessä. Verkkopalkkalaskelma on Tampereen kaupungin ensisijainen palkkalaskelman toimitustapa. 

Valittu on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internet-sivuilla.

Johtajan,​ ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 20.2.2024 § 19 Elinvoiman palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Ammatillinen koulutus -​ henkilöstöhallinnon delegoinnit 1.3.2024 alkaen.)

Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 2 luku 4 ja 7 §.

Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 3 §.

Päätös

Teollinen pintakäsittelymestari, automaalarimestari ********* otetaan päätoimiseen tuntiopettajan (teollinen pintakäsittely) virkasuhteeseen 1.8.2024 alkaen Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Hervannan kampukseen.

Pääasiallinen toimipaikka palvelussuhteen alkaessa on Tredun Hepolamminkadun toimipiste Tampereella, toimintoalue 508.

Koeaika on kuusi (6) kuukautta.

Valinta on ehdollinen. Tehtävään valitun tulee 30 päivän kuluessa valintapäätöksestä tiedon saatuaan esittää lausunto terveydentilan tarkastuksesta,​ jossa hänet on todettu terveytensä puolesta tehtävään sopivaksi uhalla,​ että valintapäätös todetaan rauenneeksi.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Henkilötietoja sisältävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Johtaja Kirsi Viskari

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.