§ 39 Nuorisopalvelujohtajan viran täyttäminen nuorison palveluryhmässä

Lataa  Kuuntele 

TRE:840/01.02.01/2024

Päätöspäivämäärä

22.4.2024

Päätöksen tekijä

Johtaja, sivistyspalvelujen palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Liikunta- ja nuorisojohtaja Jukka Etu-Seppälä, puh. 050 3422 812 ja henkilöstöpäällikkö Satu Hakulinen, puh. 040 801 6236, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Pirjo-Liisa Länkinen, p. 040 801 6082, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Liikunta- ja nuorisojohtaja Jukka Etu-Seppälä:

Nuorisopalvelujohtaja johtaa ja kehittää nuorison palveluryhmän nuorisopalvelujen ja liikunnan ohjaustoiminnan toimintayksikköä, vastaa nuorisopalvelujen johtamisesta, hallinnosta, suunnittelusta sekä kehittämisestä.
Nuorisotyön tavoitteena on edistää yhdenvertaisuutta, osallisuutta, vaikuttamismahdollisuuksia ja nuorten edellytyksiä toimia yhteiskunnassa sekä tuottaa matalan kynnyksen harrastusmahdollisuuksia ja toimintaa vapaa-ajalla. 

Tampereen kaupungin sivistyspalveluissa on 8.2. -​ 22.2.2024 ollut haettavana nuorisopalvelujohtajan virka. Virka on ollut haettavana näissä ilmoituskanavissa: Aamulehti 11.2.2024,​ Tampereen kaupungin internetsivut,​ työ-​ ja elinkeinotoimiston internetsivut,​ Kuntarekry,​ Duunitori,​ X,​ LinkedIn,​ TampereRekryn Facebook.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä aikaisempi johtamiskokemus. Tehtävässä eduksi katsottiin vahva kokemus laajojen kokonaisuuksien johtamisesta, henkilöstö- ja taloushallinnosta sekä käytännön kokemus nuorisotyöstä ja liikunnanohjauksesta. Kunnallisen organisaation ja päätöksentekoprosessin hyvää tuntemista sekä erittäin hyvää kirjallista ja suullista suomen kielen taitoa sekä hyvää englannin kielen taitoa arvostetiin. 

Virkaa haki määräajassa 28 henkilöä. Hakijoista 18 täytti viran kelpoisuusvaatimukset. Sivistyspalvelujen liikunta- ja nuorisopalvelujohtaja, sivistyspalvelujen henkilöstöpäällikkö haastattelivat ensimmäisellä haastattelukierroksella 4 hakijaa, jonka jälkeen kaksi hakijaa eteni soveltuvuusarviointeihin. Soveltuvuusarviointien jälkeen sivistyspalvelujen palvelualueen johtaja ja liikunta- ja nuorisojohtaja haastattelivat vielä molemmat kaksi hakijaa.

Kun otetaan huomioon koulutuksen ja kokemukseen liittyvien asioiden lisäksi haastatteluissa saatu vaikutelma ja laadittu arvio soveltuvuudesta tehtävään,​ hakijoista YTM Tiina-Liisa Vehkalahti on tehtävään soveltuvin.

Vehkalahti on esittänyt rikosrekisterilain 6 §:n 2. momentin mukaisen rikosrekisteriotteen.

Tiedot palvelussuhteen alkaessa
Toimintayksikkö: Sivistyspalvelut,​ liikunnan ja nuorison palveluryhmä
Vakanssinumero: 50120410
Tehtävänimike: Nuorisopalvelujohtaja
Asema: Itsenäinen
Esimiesasema: Kyllä
Esimies: Liikunta- ja nuorisopalvelujohtaja,​ sivistyspalvelut
Virkaehtosopimus: Kunnallinen yleinen virka-​ ja työehtosopimus
Hinnoittelu: 99999999 hinnoittelematon
Työaikamuoto: Toimistotyöaika
Palkkakustannukset: Maksetaan tililtä 401100 ja kustannuspaikka 137320

Virkasuhteessa noudatetaan edellämainittua kunnallista virkaehtosopimusta. Muun muassa säännölinen työaika, vuosiloma ja irtisanomisaika määräytyvät sovellettavan virkaehtosopimuksen mukaan. 

Viranhaltija on määrättäessä velvollinen työskentelemään myös muissa työantajan organisaatioon kuuluvissa toimipaikoissa. Viranhoitopaikka voi muuttua virkasuhteen aikana ja siitä määrääminen kuuluu työnantajan työnjohto-oikeuden piiriin. 

Palkka maksetaan kerran kuussa. Virkasuhteen päättyessä palkka ja muut suorituksen maksetaan normaaleina palkanmaksupäivinä kuitenkin virkasuhteen päättymistä seuraavan kalenterikuukauden loppuun mennessä. Verkkopalkkalaskelma on Tamperen kaupungin ensisijainen palkkalaskelman toimitustapa.

Valittu henkilö on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internet-​sivuilla. 

Sivistyspalveluiden johtajan päätösvalta asiassa perustuu konsernijohtajan päätökseen 14.12.2023 § 211 (palvelussuhdeasioiden delegointimatriisi).

Päätös

YTM Tiina-Liisa Vehkalahti otetaan vakituiseen nuorisopalvelujohtajan virkaan. Virkasuhde alkaa 1.6.2024.

Vehkalahdelta ei vaadita selvitystä terveydentilasta, koska hän on ollut Tampereen kaupungin virkasuhteessa ja on jo aikaisemmin esittänyt selvityksen terveydentilastaan.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Henkilötietoja sisältävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Johtaja Lauri Savisaari

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.