§ 1 TYKAS 24/7/365 ICT-projektin toteuttaminen työllisyys- ja kasvupalveluissa

Lataa  Kuuntele 

TRE:1954/00.01.05/2024

Päätöspäivämäärä

30.4.2024

Päätöksen tekijä

Työllisyyspalvelujen johtaja, Työllisyys- ja kasvupalvelut

Valmistelijan yhteystiedot

Kehityspäällikkö Janne Taiponen, p. 040 484 6973, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Työllisyyspalvelujen johtaja, Sari Oksanen, p. 050 501 2375, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Työllisyyspalvelujen rekrytointi- ja kontaantopalvelujen keskeisin tehtävä on osaavan työvoiman ja yritysten työvoimatarpeiden yhteensovittaminen. Henkilöasiakkaille ja työnantajayrityksille suunnattujen palvelujen digitalisoinnille on tunnistettu tarve. Digitalisaatiota on tarpeen hyödyntää automatisoimalla prosesseja, lisäämällä asiakkaiden mahdollisuuksia itseasiointiin ja tutkimalla aika- ja paikkariippumattomien palvelujen tarjoamista asiakasprosessin tueksi. Digitalisointia on syytä edistää myös asiakaspalvelupisteissä hyödyntämällä älykkäitä IoT-palveluratkaisuja.

Työllisyyspalvelujen henkilöasiakkaille suunnatut palvelut ovat lakisääteisiä viranomaistehtäviä ja niitä tukevia, ja palveluvalikoimaa laajentavia kunnan yleisen toimivallan puitteissa tarjottavia palveluja. Lakisääteisen ja yleisen toimivaltuuden toimintakentässä on syytä tunnistaa varhaisen vaiheen digitalisointimahdollisuuksia ja tehdä ketteriä kokeiluja ennen mahdollisia laajoja, järjestelmähankintoja. Projekti vastaa tähän tarpeeseen kiinnittyen kaupungin yleiseen toimivaltaan työllisyydenhoidon ja kohtaannon edistämisessä.

Elinvoiman palvelualueen toimintasäännön 5 §:n mukaan projektin toteutuspäätös kuuluu työllisyyspalvelujen johtajan tehtäviin.

Projektissa käsiteltävien henkilötietojen osalta henkilörekisterien vastaava viranhaltija on työllisyyspalvelujen johtaja.

Projektiin liittyvistä hankinnoista päättää digitalisaatio ja tietohallintoryhmän johtaja Maria Nikkilä.

Projektin kokonaiskustannusarvio on 520 000 euroa. Projekti ei saa ulkopuolista rahoitusta.

Projektia rahoitetaan tietohallintoyksikön elinvoimasalkulle allokoidusta keskitetystä ICT-kehittämismäärärahasta, yhteensä 340 000 euroa jakautuen vuosille 2024: 80 000 euroa, 2025: 130 000 euroa, 2026: 130 000 euroa, salkun johtoryhmän käsittelyn mukaisesti. Vuoden 2024 ict-kehittämismäärärahasta projektille on salkun johtoryhmän päätöksellä vahvistettu 40 000 euroa.  Loppuosuus vuoden 2024 rahoituksesta vahvistetaan johtoryhmässä erillisellä päätöksellä.

Huomioitavaa on, että kunkin talousarviovuoden osalta projektin käyttöön allokoidaan määräraha salkun johtoryhmän erillisellä päätöksellä. Näin ollen tulevien vuosien 2025 ja 2026 määräraha on alustava varaus, joka tulee huomioida ko. vuoden talousarvion laadinnassa. Projektin henkilötyö (3 htv) 180 000 euroa rahoitetaan työllisyys- ja kasvupalvelujen budjetista.

Projektin toteutusaika on 1.1.2024 – 31.12.2026.

Projektin strateginen omistaja on työllisyyspalvelujen johtaja Sari Oksanen ja operatiivinen omistaja työllisyys- ja kasvupalvelujen kehityspäällikkö Janne Taiponen.

Projektipäälliköksi nimetään Hannu Sievänen.

Taloushallinnon yhteyshenkilö on projektiasiantuntija Heidi Karppi konsernihallinnon tukipalveluista.

Projektiryhmän jäseniksi nimetään Hannu Sievänen, Sari Saranpää, Satu Ala-Kaarre ja Maarit Äärilä ja kutsutaan tietohallintoyksikön edustajia tarpeen mukaan projektissa tehtävien kehittämistehtävien perusteella.

Projektipäällikön esihenkilönä toimii työllisyys- ja kasvupalvelujen kehityspäällikkö Janne Taiponen. Taloushallinnon yhteyshenkilön esihenkilönä toimii hänen vakituinen esihenkilönsä palvelupäällikkö Sanna Sipilä. Projektiryhmään kutsuttavien työntekijöiden esihenkilöinä toimivat heidän vaikutuiset esihenkilöt.

Projektiin liittyvien laskujen asiatarkastus kuuluu projektipäällikölle.

Projektiin liittyvien laskujen hyväksyntä kuuluu operatiiviselle omistajalle (Konsernijohtajan päätös 14.12.2023 § 210).

Projektissa noudatetaan Tampereen kaupungin hankintaohjeistusta, taloudenhoidon konsernimääräystä ja projektiohjeistusta.

Projekti on käsitelty ja hyväksytty toteutukseen elinvoimasalkun johtoryhmässä 27.3.2024

Päätös

TYKAS 24/7/365 -projekti toteutetaan ajalla 1.1.2024 – 31.12.2026 Tampereen työllisyys- ja kasvupalveluissa.

Projektin kokonaiskustannusarvio on 520 000 euroa. Projekti ei saa ulkopuolista rahoitusta.

Projektia rahoitetaan tietohallintoyksikön elinvoimasalkulle allokoidusta keskitetystä ICT-kehittämismäärärahasta, yhteensä 340 000 euroa jakautuen vuosille 2024: 80 000 euroa, 2025: 130 000 euroa, 2026: 130 000 euroa, salkun johtoryhmän käsittelyn mukaisesti. Vuoden 2024 ict-kehittämismäärärahasta projektille on salkun johtoryhmän päätöksellä vahvistettu 40 000 euroa.  Loppuosuus vuoden 2024 rahoituksesta vahvistetaan johtoryhmässä erillisellä päätöksellä.

Kunkin talousarviovuoden osalta projektin käyttöön allokoidaan määräraha salkun johtoryhmän erillisellä päätöksellä. Näin ollen tulevien vuosien 2025 ja 2026 määräraha on alustava varaus, joka tulee huomioida ko. vuoden talousarvion laadinnassa.  Projektin henkilötyö (3 htv) 180 000 euroa rahoitetaan työllisyys- ja kasvupalvelujen budjetista.

Projektin strateginen omistaja on työllisyys- ja kasvupalvelujen työllisyyspalvelujen johtaja Sari Oksanen ja operatiivinen omistaja työllisyys- ja kasvupalvelujen kehityspäällikkö Janne Taiponen.

Projektipäälliköksi nimetään Hannu Sievänen.

Projektiryhmän jäseniksi nimetään Hannu Sievänen, Sari Saranpää, Satu Ala-Kaarre ja Maarit Äärilä.

Projektin ohjausryhmän jäseniksi nimetään Sari Oksanen, Janne Taiponen, Jari Jokinen, Minna Salminen, Eveliina Haiku ja Sari Pirttiluoto ja kutsutaan Arto Kahila ja Johannes Tolonen.

Projektin kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 113251 ja projektin SAP-tunnus on K1130_ICT_24_07.

Lausunnot

Digitalisaatio ja tietohallintoryhmän johtaja Maria Nikkilä:

Elinvoimasalkulle allokoidusta keskitetystä ict-kehittämismäärärahasta allokoidaan salkun P2-päätöksessä hyväksytyn projektisuunnitelman mukaisesti projektille 340 000 euroa, jakautuen vuosille 2024: 80 000 euroa, 2025: 130 000 euroa, 2026: 130 000 euroa. Vuoden 2024 ict-kehittämismäärärahasta projektille on salkun johtoryhmän päätöksellä vahvistettu 40 000 euroa. Loppuosuus vuoden 2024 rahoituksesta vahvistetaan johtoryhmässä erillisellä päätöksellä.  Huomioitavaa on, että kunkin talousarviovuoden osalta projektin käyttöön allokoidaan määräraha salkun johtoryhmän erillisellä päätöksellä. Näin ollen tulevien vuosien 2025 ja 2026 määräraha on alustava varaus, joka tulee huomioida ko. vuoden talousarvion laadinnassa.

Allekirjoitus

Työllisyyspalvelujen johtaja, Sari Oksanen, p. 050 501 2375, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.