§ 100 Tampereen kaupungin osallistuminen UUMA5 -hankkeeseen

Lataa  Kuuntele 

TRE:2466/00.01.05/2024

Päätöspäivämäärä

13.5.2024

Päätöksen tekijä

Rakennuttamisjohtaja, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Hankeinsinööri Matti Pokkinen, 040 806 3199, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen, 040 506 8600, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki on sitoutunut strategiassaan, tavoitteissa ja toiminnassaan kiertotalouden edistämiseen ja ilmastopäästöjen vähentämiseen. Näitä tavoitteita edistämään on laadittu Tampereen kaupungin kiertotaloussuunnitelma sekä Hiilineutraali Tampere 2030 -tiekartta. Yhtenä keinona tavoitteiden saavuttamisessa on lisätä uusiomateriaalien käyttöä rakentamishankkeissa. Uusiomateriaalien käytöllä voidaan vähentää luonnon kiviainesten käyttöä ja pienentää hankkeiden aiheuttamaa ympäristökuormitusta.

UUMA lyhenteellä tarkoitetaan uusiomaarakentamista. Uusiomaarakentamista on edistetty julkisten ja yksityisten organisaatioiden yhteistyönä UUMA-hankkeissa vuodesta 2006 lähtien, ja Tampere on ollut hankkeissa mukana jo pitkään. UUMA5 -hankkeessa jatketaan selvityksiä ja tiedon tuottamista uusiomateriaaleista niiden käytön edistämiseksi. Pohjana toimii aiemmissa UUMA-hankkeissa tuotetut ohjeistukset, selvitykset, malliasiakirjat ja muut aineistot. UUMA5 -hanke toteutetaan vuosina 2024–2026. UUMA5 -hanke sisältää viisi työpakettia, joiden sisällä on useita pienempiä osatehtäviä. Työpaketit ovat ympäristölupakäsittelyn prosessi, maankäytön ja infrarakentamisen vähähiilinen suunnittelu, UUMA-rakentamisen hankinnan prosessi, ympäristörakentamisen UUMA-materiaalit ja niiden laatuvaatimukset sekä uusiomateriaalit päällysrakenteissa.

UUMA-ohjelmissa yhteistyö on ollut keskiössä alusta alkaen. Mukana hankeessa on osallistujia eri sektoreilta, kuten kaupungeista, ministeriöistä, urakoitsijoista, jätehuoltoyhtiöistä ja materiaalitoimittajilta. Tämä monipuolinen verkosto on luonut vahvan perustan tiedon jakamiselle, osaamisen kehittämiselle ja hyvien käytäntöjen levittämiselle uusiomaarakentamisen saralla. Hanke saa rahoituksensa osallistujaorganisaatioiden (rahoittajien) maksamista vuosittaisista osallistumismaksuista. Tampereen kaupungin vuosittainen osallistumismaksu on 10 000,00 euroa (alv 0 %) vuosina 2024–2026.

Hankkeen koordinoinnista vastaa Ramboll Finland Oy. Lisäksi hankkeessa on työpakettien valmistelussa konsultteina mukana Afry ja Sitowise. Hankkeen tiedotuksesta ja viestinnästä vastaa Motiva. Lisäksi myös Tampereen yliopisto ja Aalto yliopisto osallistuvat ohjelman toteutukseen.

 

Toimivalta:

Rakennuttamisjohtaja päättää irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta, luovuttamisesta ja vuokrauksesta sekä sopimusten hyväksymisestä lautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa (HS 37 § kohta 4) 250 000 euroon asti.

Päätös

Tampereen kaupunki osallistuu UUMA5 -hankkeeseen. Osallistumismaksu on 10 000,00 euroa / vuosi (alv 0 %) vuosina 2024–2026. Koko hankkeen osalta osallistumismaksut ovat yhteensä 30 000,00 euroa (alv 0 %).

Kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 111850.

Allekirjoitus

Rakennuttamispäällikkö Milko Tietäväinen

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.