§ 8 Lausunto arviomuistiosta Työvoimapalveluiden palveluprosessin uudistustarpeet ja yksityisen työnvälityksen mahdollisuus saada tietoja työnhakijasta

Lataa  Kuuntele 

TRE:2334/02.04.01/2024

Päätöspäivämäärä

16.5.2024

Päätöksen tekijä

Apulaispormestari, elinvoima- ja osaamislautakunta sekä asunto- ja kiinteistölautakunta (2021 - 2025)

Valmistelijan yhteystiedot

Työllisyysjohtaja Regina Saari, puh. 050 346 9603, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Kirsi Nyman, puh. 040 355 9107, kirsi.s.nyman@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Työ- ja elinkeinoministeriö pyytää lausuntoja arviomuistiosta Työvoimapalveluiden palveluprosessin uudistustarpeet ja yksityisen työnvälityksen mahdollisuus saada tietoja työnhakijasta. Lausuntopyyntö, arviointimuistio sekä valmisteltu lausunto ovat tämän päätöksen liitteinä.

Työ- ja elinkeinoministeriössä on käynnissä säädöshanke, jossa valmistellaan tarvittavat lakimuutokset työvoimapalveluiden palveluprosessia ja yksityisen työnvälityksen tiedonsaantia koskevien hallitusohjelmakirjausten toteuttamiseksi.
Työllisyyden ja yrittäjyyden ministeriryhmä linjasi 19.3.2024 työvoimapalveluja koskevan lainsäädäntövalmistelun aloittamisesta sekä sisällön ja aikataulun pääkohdista. Valmistelu tehdään virkatyönä työ- ja elinkeinoministeriössä hyödyntäen työvoimapalveluiden kehittäminen -työryhmää. Tavoitteena on hallituksen esityksen antaminen eduskunnalle syksyllä 2025.

Osana säädöshanketta on valmisteltu arviomuistio lainsäädännön muutostarpeista. Työ- ja elinkeinoministeriö pyytää sidosryhmiltä kommentteja arviomuistiosta. Palautetta hyödynnetään hallituksen esityksen valmistelussa.

Lausunto annetaan vastaamalla Lausuntopalvelu.fi:ssä julkaistuun lausuntopyyntöön viimeistään 17.5.2024.

Hallintosäännön 35 § 1-kohdan mukaisesti apulaispormestari päättää johtamiensa lautakuntien osalta lausunnon antamisesta muissa kuin muutoksenhakuun liittyvissä asioissa tai lainsäädännön mukaan viranomaiselle kuuluvissa lupa- ja valvonta-asioissa.

Päätös

Tampereen kaupunki antaa liitteenä olevan lausunnon arviomuistiosta Työvoimapalveluiden palveluprosessin uudistustarpeet ja yksityisen työnvälityksen mahdollisuus saada tietoja työnhakijasta.

 

Allekirjoitus

Apulaispormestari Ilkka Sasi

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai valitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
-varhaiskasvatuslain 57 §:n mukaista huomautusta tai huomion kiinnittämistä (Varhaiskasvatuslaki 63 § 2 mom.)