§ 134 Tuntiopettajan tehtävän hakuajan jatkaminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:2560/01.02.01/2024

Päätöspäivämäärä

24.5.2024

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Koulutuspäällikkö Miika Kesti, puh. 041 730 6778, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, puh. 0400 376 420, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun virkasuhteisen päätoimisen tuntiopettajan (talotekniikka) tehtävä on ollut julkisesti haettavana ajalla 8.5. - 22.5.2024 (hakuavain TRE-01-515-24).

Ilmoituskanavat olivat kuntarekry.fi, tampere.fi, tyomarkkinatori.fi, duunitori.fi, viestipalvelu X, LinkedIn ja Facebook.

Tuntiopettajan tehtävänä on LVI-alan ammatillisten sisältöjen opettaminen putkiasentajakoulutuksessa. Työhön kuuluu putkiasennusopiskelijoiden OMA-opettajana toimiminen ja opintojen henkilökohtaistaminen. Opettaja tukee ja ohjaa oppimisprosessin etenemistä ja osaamisen kehittymistä opetettavan alan erityisosaamista ja pedagogista asiantuntijuutta hyödyntäen.

Tehtävässä tarvitaan hyviä vuorovaikutus-, yhteistyö- ja tiimitaitoja, MS-Officen ohjelmistojen sujuvaa hallintaa, Wilma -opiskelijahallinto-ohjelmiston tuntemusta sekä aktiivista ja kehittämishakuista työskentelyotetta.

Kelpoisuusehdot määräytyvät opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 986/1998 13 §:n mukaan. Kelpoiseksi katsotaan myös tehtävään soveltuva erikoisammattitutkinto laajalla alan työkokemuksella vahvistettuna. Kelpoisuusvaatimuksena on lisäksi voimassa oleva B-luokan ajokortti sekä käytännön työtaito putkistojen hitsauksesta ja vesi- ja viemärijärjestelmien asennuksesta.

Eduksi katsotaan vahva ammatillinen osaaminen talotekniikan alalta, hyvät yhteydet alan yrityksiin ammattiopiston toiminta-alueella sekä kyky tulla toimeen nuorten kanssa.

Määräajassa tehtävää haki kolme (3) hakijaa, joista kukaan ei täyttänyt kaikkia kelpoisuusvaatimuksia.

Kelpoisten hakijoiden puuttuessa rekrytoinnin hakuaikaa jatketaan.

Tehtävää aiemmin hakeneiden (22.5.2024 päättynyt haku) hakemukset otetaan huomioon tehtävää täytettäessä.

Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 2 luvun 4 §:n 2 momentin mukaan virkasuhteesta päättävä viranomainen voi perustellusta syystä päättää hakuajan jatkamisesta, uudesta hakumenettelystä tai virkasuhteen täyttämättä jättämisestä.

Johtajan, ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 20.2.2024 § 19 Elinvoiman palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Ammatillinen koulutus - henkilöstöasiat 1.3.2024 alkaen.)

Päätös

Tuntiopettajan (talotekniikka) vakituisen virkasuhteisen tehtävän hakuaikaa jatketaan 3.6.2024 saakka.

Tehtävää aiemmin hakeneiden hakemukset otetaan huomioon tehtävää täytettäessä.

Allekirjoitus

Johtaja Kirsi Viskari

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai valitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
-varhaiskasvatuslain 57 §:n mukaista huomautusta tai huomion kiinnittämistä (Varhaiskasvatuslaki 63 § 2 mom.)