§ 21 Countecos-hankkeen toteutuksen ja rahoitussopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:671/02.04.01/2024

Päätöspäivämäärä

7.6.2024

Päätöksen tekijä

Ympäristö- ja kehitysjohtaja, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Kehittämisasiantuntija Emmi Nieminen, 044 423 5136,
etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Ympäristö- ja kehitysjohtaja Kari Kankaala, 050 351 3020,
etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Countecos-hankkeen toteutuksen hyväksyminen

Hankkeen toteuttajana on Suomen ympäristökeskus Syke. Tampere on hankkeessa yhtenä pilottikuntana. Muita pilottikuntia ovat Espoo ja Pirkkala.

Hankkeessa kehitetään ja pilotoidaan ekosysteemitilinpitoa. Hankkeen toteuttaja pilotoi fyysisiä ja rahallisia ekosysteemitilinpidon tilejä Tampereen kaupungin osalta erityisesti paikallisilmaston säätelypalveluiden sekä virkistyspalveluiden osalta. Lisäksi tarkastellaan näiden kahden tilin yhdistämistä jo aiemmissa pilottihankkeissa kehitettyyn hulevesien hallintapalveluiden tiliin, ja tarkastellaan näitä kaikkia kolmea samanaikaisesti yhtenä ekosysteemin varallisuustilinä.

Kaupunkiympäristön palvelualueen toimintasäännön 5 §:n mukaan projektin toteutuspäätös kuuluu ympäristö- ja kehitysjohtajan tehtäviin.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 205 882 €. Suomen ympäristökeskus on hakenut hankkeelle rahoitusta Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitralta, joka on antanut myönteisen rahoituspäätöksen (64,1 % hankkeen kokonaiskustannuksista). Hankkeeseen ja sen rahoittamiseen osallistuvat lisäksi Suomen ympäristökeskus (15 % hankkeen kokonaiskustannuksista), Tampereen kaupunki (9,7 % hankkeen kokonaiskustannuksista), Espoon kaupunki (9,7 % hankkeen kokonaiskustannuksista) sekä Pirkkalan kunta (2,4 % hankkeen kokonaiskustannuksista).

Tampereen kaupungilta päävastuussa on ilmasto- ja ympäristöpolitiikan yksikkö. Lisäksi yleiskaavoituksen, viheralueet ja hulevedet -yksikön, ympäristönsuojeluyksikön sekä kiinteistötoimen asiantuntijat ovat hankkeesta tietoisia ja sitoutuneita siihen. Tampereen kaupungin asiantuntijoiden arvioitu työn osuus on hankkeen aikana yhteensä noin 12 htkk. Asiantuntijat käyttävät omaa työaikaansa muun muassa toimittamalla tutkimusryhmälle tarvittavia aineistoja, kommentoimalla tutkimustuloksia ja osallistumalla muutoin hankkeen toteutukseen ja ohjaukseen.

Hankkeen toteuttamisaika on 11/2023–9/2025.

Hankkeen toteuttaja on velvollinen ilmoittamaan Tampereen kaupungille projektissa tapahtuneista mahdollisista keskeisistä muutoksista sekä raportoimaan Tampereen kaupungille projektin tuloksista ja etenemisestä rahoittajaviranomaiselle toimitettavien raporttien yhteydessä sekä pyydettäessä.

Hanke on käsitelty ja hyväksytty toteutukseen Kaupunkiympäristön palvelualueen kehittämisen johtoryhmässä 23.11.2023.

 

Countecos-hankkeen rahoitussopimuksen hyväksyminen

Projektin kuntarahoituksesta on laadittu sopimusesitys, jossa sopijaosapuolina ovat kuntarahoittaja Tampereen kaupunki (Y-tunnus 0211765-2) ja projektin toteuttaja Suomen ympäristökeskus (Y-tunnus 0996189-5).

Sopimuksella sovitaan sopijapuolten oikeuksista ja velvollisuuksista Countecos-yhteistyöhankkeen suorittamisessa ja hankkeen rahoituksesta.

Tampereen kaupunki sitoutuu sopimuksessa määriteltyyn hankkeen rahoittamiseen 20 000 eurolla hankkeen aikana.

Tampereen kaupunki maksaa projektin toteuttajalle Suomen ympäristökeskukselle seuraavasti: Vuonna 2024 10 000 euroa 30.11.2024 mennessä ja vuonna 2025 10 000 euroa 31.12.2025 mennessä. Allekirjoittamalla sopimuksen Tampereen kaupunki vakuuttaa, että se tuntee rahoitussopimuksen sisällön.

Sopimus on voimassa 30.11.2025 saakka.

Ympäristö- ja kehitysjohtajan päätösvalta asiassa perustuu kaupunkiympäristön palvelualueen toimintasääntöön, 5 §.

Päätös

Countecos-hankkeen toteutuksen hyväksyminen

Countecos-hanke toteutetaan ajalla 11/2023–9/2025 Tampereen kaupungin ilmasto- ja ympäristöpolitiikan yksikössä. Tampereen kaupunki/Kaupunkiympäristön palvelualue/Kestävä kaupunki -palveluryhmä/Ilmasto- ja ympäristöpolitiikan yksikkö sitoutuu osallistumaan Countecos-projektin rahoitukseen 20 000 euron (9,7 %) rahoitusosuudella. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 205 882 €.

Tampereen kaupungin vastuuhenkilö projektissa on Emmi Nieminen ja kaupungin edustaja projektin ohjausryhmässä on Kari Kankaala.

Tampereen kaupungin rahoitus projektille maksetaan kustannuspaikalta 111289.

 

Countecos-hankkeen rahoitussopimuksen hyväksyminen

Lisäksi samalla hyväksytään liitteenä oleva Countecos-hankkeen rahoitussopimus esityksen mukaisesti. 

Sopimus tulee voimaan ja sitoo kaupunkia lopullisesti kuitenkin vasta, kun sitä koskeva päätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Ympäristö- ja kehitysjohtaja Kari Kankaala, 050 351 3020, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.