§ 348 Keskustorin ulkomyyntipaikan maanvuokrasopimuksen päättäminen ja paikalle uuden luvan myöntäminen JK Kioski Oy:lle

Lataa  Kuuntele 

TRE:2618/10.00.03/2024

Päätöspäivämäärä

21.5.2024

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kiinteistösihteeri Annakaisa Hurtola, puh. 040 526 1425, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Setlementti Tampere ry:lle on kiinteistöjohtajan päätöksellä 3.4.2020 § 300 vuokrattu höyrymakkaroiden ja -nakkien ulkomyyntipaikka 837-102-9902-0000-V0007 Keskustorilta 1.4.2020 alkaen. Vuokrasopimus on allekirjoitettu 8.4.2020. Vuokralainen on 29.4.2024 ilmoittanut kaupungille vuokrasopimuksen irtisanomisesta. Uudeksi myyntipaikan haltijaksi esitetään JK Kioski Oy:tä. Setlementti Tampere ry:n maanvuokrasopimus voidaan päättää niin, että sen viimeinen voimassaolopäivä on 13.5.2024.

Uudeksi myyntipaikan haltijaksi voidaan hyväksyä 14.5.2024 alkaen JK Kioski Oy (Y-tunnus 2927082-1), joka oikeutetaan käyttämään kaupungin omistamaa tonttia 837-102-9902-0000-V0007 (os. Keskustori) myyntipaikkatoimintaan seuraavin ehdoin:

  1. Lupa on voimassa toistaiseksi 14.5.2024 alkaen kolmen kuukauden irtisanomisajalla.
  2. Luvan saaja vastaa muiden toimintaa varten mahdollisesti tarvittavien lupien hankkimisesta ja ilmoitusten tekemisestä.
  3. Myyntioikeutta tai -paikkaa ei saa vuokrata tai luovuttaa edelleen.
  4. Luvan saaja vastaa siitä, että myyntitoiminnassa noudatetaan elintarvikehygieniasta annettuja lakeja ja asetuksia sekä elintarvikeviranomaisen erikseen antamia ohjeita ja määräyksiä.
  5. Kioskissa tulee pitää toiminimi- ja yhteystiedot näkyvillä.
  6. Luvan saaja vastaa kaikista yritystoimintaan liittyvistä luvista, ilmoituksista, vakuutuksista yms. sekä hoitaa työnantajavelvoitteet lakien ja asetusten mukaisesti. Jos kaupunki vaatii, tulee todistukset luvista yms. velvoitteista toimittaa kohtuullisen ajan kuluessa nähtäväksi.
  7. Sähkön kulutus sisältyy maksettavaan korvaukseen. Sähköpisteen mittalaitteista eteenpäin olevan verkon käytöstä ja kunnossapidosta vastaa luvan saaja siltä osin kuin ko. paikka on luvan saajan käytössä.
  8. Sähköpisteen käyttöön liittyvissä asioissa yhteyshenkilö on kaupungin vastaava torivalvoja Janne Saksala, puh. 0500 839034 tai torivalvonta(a)tampere.fi.
  9. Luvan saaja vastaa kaikesta toimintaan liittyvästä puhtaanapidosta ja siisteydestä myyntialueella ja sen välittömässä läheisyydessä aina aukioloaikoina sekä niiden päätyttyä. Myyntivaunu tulee pitää puhtaana ja siistikuntoisena. Myyntivaunua ei saa vaihtaa toiseen ilman kaupungin hyväksyntää. Paikalla tulee olla tarvittava määrä roska-astioita. Kaupungin tai yksityisten omistamia roska-astioita ei saa käyttää. Kioskin ulkopuolella ei ole lupa varastoida mitään.
  10. Sadevesiviemäriin, kadulle tai muualle maastoon ei saa kaataa mitään. Roskat, jätevesi ja -rasvat ym. tulee kuljettaa pois paikalta päivittäin myyntiajan päätyttyä.
  11. Kioskin ulkoseiniin ei saa kiinnittää mainoksia, ilmoituksia tms. ilman luvan myöntäjän lupaa.
  12. Luvan saaja vastaa omistamansa kioskilaitteen korjauksista ja kunnossapidosta.
  13. Luvan saajan tulee varautua siihen, että kaupungin ei ole talvella mahdollista pitää aluetta aina lumesta aurattuna.
  14. Auton pysäköiminen alueelle on huoltoajoa lukuun ottamatta kielletty.
  15. Kaupungilla on perustellusta syystä oikeus siirtää tai keskeyttää toiminta kesken lupa-ajan (esim. lupaehtojen noudattamatta jättäminen tai alueen muu, perusteltu käyttötarve).
  16. Luvan saaja on velvollinen korvaamaan kaupungin omaisuudelle tai muulle taholle toiminnasta mahdollisesti aiheutuvat vahingot.
  17. Luvan saajan tulee ilmoittaa kaupungille toiminnassa lupa-aikana mahdollisesti tapahtuvista muutoksista.
  18. Luvan saaja on vastuussa mahdollisista vahingoista, jotka aiheutuvat näiden lupaehtojen tai muiden viranomaismääräysten ja –lupien laiminlyömisestä.

Korvaus kaupungin omistaman alueen käytöstä vuonna 2024 on 1 583,95 euroa + alv. Korvaus peritään laskulla. Korvaus sidotaan 1.1.2024 alkaen viralliseen elinkustannusindeksiin.

Asunto- ja kiinteistölautakunnan päätöksen 21.3.2024 § 36 mukaisesti asian päättää kiinteistöjohtaja, kun kyse on rakennusten, tilojen ja niihin liittyvien alueiden vuokraamisesta.

Päätös

Keskustorin höyrymakkaroiden ja -nakkien ulkomyyntipaikasta 837-102-9902-0000-V0007 Setlementti Tampere ry:lle tehty maanvuokrasopimus päätetään siten, että sen viimeinen voimassaolopäivä on 13.5.2024.

JK Kioski Oy (Y-tunnus 2927082-1) oikeutetaan käyttämään kaupungin omistamaa tonttia 837-102-9902-0000-V0007 (os. Keskustori) myyntipaikkatoimintaan päätöksen perusteluissa mainituin ehdoin.​​​

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.