§ 107 Kilpailukyky ja innovaatiot -ryhmän johtajan viran täyttäminen konsernihallinnossa

Lataa  Kuuntele 

TRE:1643/01.02.01/2024

Päätöspäivämäärä

23.5.2024

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen,​ puh. 040 707 9147,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin,​ puh. 040 570 4065,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen:

Kilpailukyky ja innovaatiot -ryhmä vastaa kaupungin edunvalvonnasta ja kansallisesta ja kansainvälisestä vetovoiman kehittämisestä, kansainvälisyyden, suhdetoiminnan ja kaupunkimarkkinoinnin ohjauksesta ja kehittämisestä, strategisesta hankekehityksestä sekä strategisesta elinkeinopolitiikasta. Ryhmän avulla valmistellaan elinkeinopolitiikan strategisia linjauksia ja kaupungin kilpailukyvyn kärkien johtamiseen liittyvää innovaatiotoimintaa. Kaupungin kehitysohjelmista ryhmään sijoittuvat Älykaupunki kaupunkilaisille, Tampere Welcoming City, Viiden tähden keskusta, Elämystalous ja Hiedanranta. Ryhmän johtaja vastaa kilpailukyky ja innovaatiot -ryhmän toiminnan järjestämisestä, tavoitteiden asettamisesta ja raportoinnista sekä toimii kaupungin johtoryhmän jäsenenä ja esihenkilönä ryhmän yksiköiden johtajille.

Johtajan viran kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto ja strategisen tason johtamiskokemus.

Eduksi luetaan näytöt organisaation ja uudistusten johtamisesta sekä innovaatiotoiminnan edistämisestä, kokemus elinkeinopolitiikasta ja edunvalvonnasta, kokemus esihenkilötyöstä, laajat kansalliset ja kansainväliset yhteistyöverkostot, erinomainen suomen ja englannin kielen taito sekä vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot.

Johtajan virka oli julkisessa haussa 21.3. - 10.4.2024. Hakukanavina käytettiin: Aamulehti 24.3.2024, tampere.fi, Kuntarekry.fi Työmarkkinatori, Duunitori, LinkedIn ja Facebook.

Virkaa haki määräajassa 29 hakijaa, joista 21 hakijaa täytti kaikki kelpoisuusehdot. Valinnan tukena käytettiin lisäksi soveltuvuusarviointia. Soveltuvuusarvioinnit ovat salassa pidettäviä julkisuuslain 24 §:n 1 momentin 29-kohdan perusteella.

Konsernijohtaja ja henkilöstöjohtaja valitsivat hakemusten perusteella haastateltavaksi viisi (5) hakijaa. Valinnassa tarkasteltiin hakijan koulutusta, työkokemuksen laatua, kokemusta organisaation ja uudistusten johtamisesta sekä innovaatiotoiminnan edistämisestä, kokemusta elinkeinopolitiikasta, edunvalvonnasta ja esihenkilötyöstä. Haastatteluun kutsuttujen hakijoiden kokemuksessa korostuvat erityisesti strategisen tason johtamiskokemus, kokemus innovaatiotoiminnan edistämisestä sekä tehtävää tukevat verkostot.

Haastattelut järjestettiin perjantaina 26.4.2024, maanantaina 29.4.2024 ja maanantaina 6.5.2024. Haastattelijoina toimivat konsernijohtaja Juha Yli-Rajala ja henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen. Haastattelussa arvioitiin tarkemmin näyttöjä organisaation ja uudistusten johtamisesta sekä viran hoidon kannalta merkityksellisen innovaatiotoiminnan kehittämisestä ja edistämisestä, kansallisten ja kansainvälisten yhteistyöverkostojen laatua ja laajuutta, suomen ja englannin kielen taitoa, vuorovaikutustaitoja sekä haastattelussa saatua yleisvaikutelmaa.

Kun otetaan huomioon koulutukseen ja kokemukseen liittyvien asioiden lisäksi laadittu soveltuvuusarviointi sekä haastattelussa saatu vaikutelma, on hakijoista KTM Teppo Rantanen kokonaisarvioinnin perusteella tehtävään soveltuvin.

Tiedot palvelussuhteen alkaessa:
Toimintayksikkö: Konsernihallinto, kilpailukyky ja innovaatiot -ryhmä
Vakanssinumero: 50139450
Asema: Johtava
Esihenkilö: Konsernijohtaja
Kustannuspaikka: 113500
Palvelussuhteen laji: Virka
Hinnoittelu: KVTES
Esihenkilöasema: Kyllä
Työaikamuoto: Ei työaikalain piirissä (järjestelmämerkintöjä varten: toimistotyöaika)
Kokonaistyöaika: 100 %

Henkilö on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internet-sivuilla.

Laissa kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 2. luvun 7 §:ssä määrätään terveydentilaa koskevan selvityksen antamisesta ja 8 §:ssä määrätään koeajasta. 

Hallintosäännön (1.5.2024) 36 § 3)-kohdan mukaan konsernijohtaja päättää palveluryhmien johtajien, konsernihallinnon ryhmien johtajien, konserniyksiköiden johtajien ja johtavassa asemassa olevien sekä muun konsernihallinnon henkilöstön ottamisesta, erottamisesta ja kelpoisuusvaatimuksista, lukuun ottamatta kaupunginreviisoria, vuosisuunnitelman mukaisissa rajoissa.

Päätös

KTM Teppo Rantanen otetaan konsernihallintoon kilpailukyky ja innovaatiot -ryhmän johtajan (50139450) vakituiseen virkaan.

Virantoimituksen alkamispäivä on 1.7.2024.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Henkilötietoja sisältävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.