§ 21 Kaupunkimarkkinointitarkoituksiin käytettävien valokuvien ja videokuvausten hankinta vuodelle 2024

Lataa  Kuuntele 

TRE:2668/02.07.01/2024

Päätöspäivämäärä

28.5.2024

Päätöksen tekijä

Johtaja, kilpailukyky ja innovaatiot

Valmistelijan yhteystiedot

Markkinointiasiantuntija Kati Ruotsalainen, puh. 040 521 1875, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja Teppo Rantanen, puh. 040 023 5442, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunkimarkkinointi ja kaupunkibrändäys rakentavat kaupungin strategisia tavoitteita tukevaa mielikuvaa Tampereesta vetovoimaisena ja houkuttelevana, elävänä kaupunkina.

Tampereen kaupungin kilpailukyky ja innovaatiot -ryhmän suhdetoiminta- ja markkinointiyksikkö vastaa kaupunkimarkkinoinnin kaupunkitasoisesta strategisesta ohjauksesta ja kaupungin yhteisten poikkileikkaavien markkinointiaineistojen toteuttamisesta toimijoiden yhteiskäyttöön sekä vastaa Tampereella järjestettävien merkittävien kaupunkitapahtumien ja kansainvälisten tapahtumien markkinoinnin tukemisesta. Lisäksi suhdetoiminta ja markkinointi voi toteuttaa kohdennettuja markkinointikampanjoita erikseen sovittuihin tarkoituksiin.

Ajantasainen kuvamateriaali on olennainen kaupunkibrändiin liitettävien positiivisten affektien rakentamisen työkalu. Valokuvilla ja videoilla vahvistetaan mielikuvaa Tampereesta niin kiinnostavana kansainvälisen tason tapahtumien ja kulttuurin keskittymänä, elämyksien ja yhteisöllisyyden kaupunkina kuin houkuttelevana paikkana vierailla, asua ja tehdä työtä.

Vuodelle 2024 hankitaan valokuvaus- ja videokuvauspalveluita, joilla täydennetään kaupungin käytössä olevaa kuva- ja videomateriaalia. Hankinta toteutetaan suorahankintana vuoden 2024 osalta. Kaupungilla on samaan aikaan valmisteilla valokuvauksen, videokuvauksen ja striimauksen puitesopimuskilpailutus. Koska kilpailutusprosessi on kesken, tässä vaiheessa hankinta tehdään erikseen vuodelle 2024. Kilpailutuksen valmistumisen jälkeen siirrytään käyttämään puitesopimuskumppaneita viimeistään vuoden 2025 alusta alkaen.  Suorahankinta toteutetaan kolmen eri toimijan kanssa, joiden aineiston laadun ja palvelun toimitusnopeuden tiedetään vastaavan kaupungin tarpeita. Palveluiden yleinen hintataso on tiedossa ja hankittavien palvelujen hintataso vastaa alan normaalia käytäntöä.  

Hankinta koskee vuoden 2024 toteutettavaa kaupunkimarkkinointi-käyttöön hyödynnettävää valokuvausta ja tapahtumakuvausta, aerial-kuvauksia sekä videokokonaisuuksia ja still-kuvia. Vuoden 2024 aikana valokuvaus- ja videokuvauspalvelujen hankinnan kokonaisarvo on enintään 50 000 euroa (alv 0 %). Videokuvausten hankinta kuuluu hankintalain liitteen E mukaisten (92111220-0) hankintojen piiriin.

Palveluita hankitaan seuraavilta toimijoilta: 

Mikko Vares (Y-tunnus 2894841-8), jolta hankitaan katutilassa toteutettavia valokuvauksia sekä tapahtumakuvausta vaihtelevissa olosuhteissa. 

Marko Kallio/Skyfox (Y-tunnus 2478403-0), jolta hankitaan aerial-kuvauksia, jotka edellyttävät viranomaisyhteistyön ja korkealentoluvituksen hallintaa.

Karu Films Oy Ltd (Y-tunnus 2621512-2), jolta hankitaan videokokonaisuuksia sekä still-kuvastoa kaupunkimarkkinointikäyttöön. 

Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 § 1 mom. valokuvausten osalta kohdassa 1 ja videokuvausten osalta kohdassa 4 säädetyn kansallisen kynnysarvon. Hankintaan sovelletaan Tampereen kaupungin hankintaohjetta.Yksittäiset toimenpiteet tilataan kaupungin normaaleja käytäntöjä noudattaen kyseisiltä toimittajilta vuoden 2024 aikana ja niiden laskutus kohdennetaan kaupunkimarkkinoinnin kustannuspaikalle 113225. Kustannukset maksetaan toimenpidekohtaisesti, eikä päätöksessä ilmoitettu hankintojen enimmäismäärä muodosta määräostovelvoitetta Tampereen kaupungille. Toimijoiden kanssa laaditaan erilliset sopimukset kustakin tilauksesta. 

Kaupunkimarkkinoinnin kuvaushankinnasta vastaa markkinointiasiantuntija Kati Ruotsalainen.

Selvyyden vuoksi todetaan, että suhdetoiminta- ja markkinointiyksikkö on jo ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista hankkinut palveluita 2250 euron (alv 0 %) arvosta Marko Kalliolta/Skyfox (Y-tunnus 2478403-0) ja 5600 euron (alv 0 %) arvosta Mikko Varekselta (Y-tunnus 2894841-8).

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Asiakirjoja säilytetään kaupungin sähköisessä arkistossa.

Konsernihallinnon toimintasäännön delegointiliitteen (konsernijohtajan päätös 27.2.2024 § 46) mukaisesti ryhmän johtaja päättää johtamansa toiminnan osalta (projektit pois lukien) tavaroiden ja palvelujen hankinnoista enintään 60 000 euroon asti sekä sopimusten hyväksymisestä vuosisuunnitelman rajoissa. Lisäksi perusteena konsernijohtajan päätös konsernihallinnon tulojen ja menojen hyväksyjistä sekä tilausoikeuksista 1.3.2024.

Päätös

Suhdetoiminta- ja markkinointiyksikkö hankkii kuvauspalveluja vuonna 2024 markkinointitoimenpiteiden toteuttamista varten palveluntuottajilta Karu Films Oy Ltd (Y-tunnus 2621512-2), Marko Kallio/Skyfox (Y-tunnus 2478403-0) ja Mikko Vares (Y-tunnus 2894841-8) yhteensä enintään
50 000 eurolla (alv 0 %).

Hankintojen kustannukset maksetaan kaupunkimarkkinoinnin kustannuspaikalta 113225. Päätös ei muodosta määräostovelvoitetta Tampereen kaupungille.

Toimijoiden kanssa laaditaan erilliset sopimukset kustakin hankinnasta. Sopimukset hankinnoista syntyvät vasta hankintasopimusten allekirjoituksilla.

​Sopimusten vastuuhenkilöksi nimetään suhdetoiminta- ja markkinointiyksikön markkinointiasiantuntija, jota tehtävää hoitaa Kati Ruotsalainen.

Allekirjoitus

Johtaja Teppo Rantanen

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

 

Päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun tyytymätön voi tehdä kirjallisen julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016) 132 §:n mukaisen hankintaoikaisun tai kuntalain (410/2015) 134 §:n mukaisen oikaisuvaatimuksen. Hankintaoikaisun tai oikaisuvaatimuksen voi tehdä tarjouskilpailuun osallistunut tarjoaja tai osallistumishakemuksen tehnyt ehdokas eli se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen). Kuntalain mukaisen oikaisuvaatimuksen voi lisäksi tehdä kunnan jäsen.

Oikaisuviranomainen

Julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain mukaista hankintaoikaisua haetaan Muutoksenhakuviranomainen-kohdassa mainitulta hankintapäätöksen tehneeltä viranomaiselta ja kuntalain mukaista oikaisua haetaan päätösotteen Muutoksenhakuviranomainen-kohdassa mainitulta toimielimeltä.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki/Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B
PL 487
33101 Tampere

Hankintaoikaisun tai oikaisuvaatimuksen voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla: kirjaamo@tampere.fi. Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn hankintaoikaisun tai oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Määräaika

Hankintaoikaisu ja oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
 
Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimukset perusteineen. Vaatimukseen on merkittävä oikaisua vaativan ja kirjelmän laatijan nimi sekä tarvittavat yhteystiedot asian hoitamiseksi. Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.