§ 24 Jakamistalouden kaupunginosakokeilun Hiilineutraaleja tekoja tavarapyörien vuokrauspalvelun suorahankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:1123/02.07.01/2024

Päätöspäivämäärä

25.6.2024

Päätöksen tekijä

Ympäristö- ja kehitysjohtaja, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Ohjelmapäällikkö Tiina Leinonen,​ puh. 041 730 6376,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Ympäristöpäällikkö Kati Skippari, puh. 050 521 5198, sukunimi.etunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Hiilineutraaleja tekoja- ohjelma edistää Tampereen asukkaiden oikeudenmukaista siirtymää kohti hiilineutraalia ja ilmastokestävää yhteiskuntaa. Hiilineutraalisuustavoitteen saavuttaminen edellyttää kulutuksen päästöjen merkittävää vähenemistä. Ohjelmassa pilotoidaan uusia tapoja auttaa ja kannustaa asukkaita tässä muutoksessa sekä hyödynnetään dataa uudella tavalla. Ohjelmaa tehdään tiiviissä yhteistyössä kaupungin eri yksiköiden sekä eri sidosryhmien kanssa. Ohjelmatyötä tehdään erityisesti ohjelman kohdealueilla. Kolmella ohjelman kohdealueella, Tesoman seudulla, Vuoreksessa ja Leinola-Vehmaisissa halutaan lisätä tietoisuutta ja kannustaa asukkaita omistamisen sijaan käyttämään jakamistalouden palveluita vuosina 2024-2025 toteutettavan kokeilun kautta.

Tampereen kaupungin Hankintapalvelut toteutti markkinavuoropuhelun Tampereen kaupungin Kaupunkiympäristön palvelualueen Jakamistalouden kaupunginosakokeilu Hiilineutraaleja tekoja hankintaan. Markkinavuoropuhelun perusteella todettiin, että tavarapyörien vuokrauspalvelua ei tällä hetkellä ole markkinoilla valmiiksi muotoiltuna palveluna ja päädyttiin siihen, että palvelun käynnistämisestä on neuvoteltava sopivien toimijoiden kanssa.

Hiilineutraaleja tekoja kartoitti alan markkinoita ja tiedusteli yhteistyötahoilta mahdollisia toimijoita. Tunnistetuille alan toimijoille (6 kappaletta) lähetettiin samansisältöinen sähköpostitiedustelu 18.4.2024 ja annettuun määräaikaan mennessä kolme toimijaa ilmoitti kiinnostuksensa jatkoneuvotteluihin. Jatkokeskusteluiden perusteella Willari (Y-tunnus 3295651-7) osoittautui parhaaksi palveluntoimittajaksi Vuorekseen, jossa käytössä on tila, josta palvelua tarjotaan itsepalveluna.

Jatkokeskusteluissa selvisi, että Willari pystyy toimittamaan tarpeen mukaisen palvelun yhteen tai useampaan kohteeseen ja hoitamaan myös sähköpyörien latauksen paloturvallisesti tilassa, jossa ei ole henkilökuntaa. Willari toimitti pyynnöstä tarkennetun tarjouksen, jossa palvelua tarjotaan Vuoreksen tilassa, palvelulle on määritelty kuukausihinta, joka sisältää vuokrauspalvelun kokonaisuudessaan sekä käyttöön paloturvalliset latauskaapit.

Hankinta esitetään toteutettavaksi Vuoreksen osalta suoraan Wcollabs (Willari) Oy:lta. Willari tarjoaa kokonaispalvelua, joka vastaa kehitysohjelman tarpeisiin. Heillä on osaamista vuokrauspalvelusta, sähköpyörien huollosta ja latauksesta sekä asiakaspalvelusta.

Tavarapyörien vuokrauspalvelusta (2 kpl pyöriä, 1 sähköpyörä, 1 pyöräperäkärry sekä latauskaapit) tilaajan osoittamiin tiloihin Vuoreksessa, tehdään sopimus 1.8.2024 - 31.10.2025 väliseksi ajaksi. Hankinnan kokonaissumma on 20 208,00 euroa, joka muodostuu 15 kuukauden kuukausimaksusta 1 347,20 euroa + alv. 

Tarjous on hinnaltaan ja muilta ehdoiltaan hyväksyttävissä, joten sopimus Hiilineutraaleja tekoja tavarapyöräkokeilu -palvelusta esitetään tehtäväksi Wcollab Oy (Willari) kanssa (Y-tunnus 3295651-7).

Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 § 1 mom. 1. kohdassa säädetyn kansallisen kynnysarvon. Hankintaan sovelletaan Tampereen kaupungin hankintaohjetta.

Hankinnan valmistelijana toimi ohjelmapäällikkö Tiina Leinonen. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksiannosta sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii Hiilineutraaleja tekoja -ohjelman ohjelmapäällikkö, jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Tiina Leinonen. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii tarvittaessa yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

 

Toimivalta:

Ympäristö-​ ja kehitysjohtaja päättää johtamansa toiminnan osalta irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta,​ luovuttamisesta ja vuokrauksesta sekä sopimusten hyväksymisestä lautakunnan palvelu-​ ja vuosisuunnitelman rajoissa 250 000 euroon asti (HS 37 § kohta 4).

Päätös

Sopimus jakamistalouden kaupunginosakokeilun Hiilineutraaleja tekoja tavarapyörien vuokrauspalvelusta tehdään Wcollab Oy (Willari) (Y-tunnus 3295651-7) kanssa.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on 20 208 euroa, palvelun keston ollessa 15 kuukautta. Kustannus maksetaan kokonaisuudessaan Hiilineutraaleja tekoja ohjelman kustannuspaikalta 111880 ja ppr-​osasta K1110_​22000.

Hankinnasta tehdään hankintasopimus. Hankintapäätös on kaupunkia sitova vasta,​ kun hankintasopimus on allekirjoitettu.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii ohjelmapäällikkö Tiina Leinonen.

Allekirjoitus

Ympäristö- ja kehitysjohtajan 1. varahenkilö, ympäristöpäällikkö Kati Skippari

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

 

Päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun tyytymätön voi tehdä kirjallisen julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016) 132 §:n mukaisen hankintaoikaisun tai kuntalain (410/2015) 134 §:n mukaisen oikaisuvaatimuksen. Hankintaoikaisun tai oikaisuvaatimuksen voi tehdä tarjouskilpailuun osallistunut tarjoaja tai osallistumishakemuksen tehnyt ehdokas eli se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen). Kuntalain mukaisen oikaisuvaatimuksen voi lisäksi tehdä kunnan jäsen.

Oikaisuviranomainen

Julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain mukaista hankintaoikaisua haetaan Muutoksenhakuviranomainen-kohdassa mainitulta hankintapäätöksen tehneeltä viranomaiselta ja kuntalain mukaista oikaisua haetaan päätösotteen Muutoksenhakuviranomainen-kohdassa mainitulta toimielimeltä.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki/Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B
PL 487
33101 Tampere

Hankintaoikaisun tai oikaisuvaatimuksen voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla: kirjaamo@tampere.fi. Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn hankintaoikaisun tai oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Määräaika

Hankintaoikaisu ja oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
 
Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimukset perusteineen. Vaatimukseen on merkittävä oikaisua vaativan ja kirjelmän laatijan nimi sekä tarvittavat yhteystiedot asian hoitamiseksi. Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.