§ 66 Päätoimisen tuntiopettajan (erityisluokanopetus) virkasuhteisen tehtävän täyttämättä jättäminen Hatanpään koulussa

Lataa  Kuuntele 

TRE:2695/01.02.01/2024

Päätöspäivämäärä

20.6.2024

Päätöksen tekijä

Rehtori, Hatanpään koulu

Lisätietoja päätöksestä

vs. rehtori Mikko Hepo-oja, puh. 0408007474, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Päätoimisen tuntiopettajan (erityisluokanopetus) tehtävä on ollut haettavana Tampereen kaupungin internet-​sivuilla www.tampere.fi,​ TE-​palvelujen verkkosivuilla,​ KuntaRekryssä (hakuavain TRE-01-575-24). Lisäksi tehtävästä on ilmoitettu muissa hakukanavissa (X,​ LinkedIn,​ Facebook ja Duunitori). Hakuaika oli 16.5.-​27.5.2024. 

Virkaa haki määräajassa 14 henkilöä. Hakijoista 4 täytti kelpoisuusvaatimukset. Kaikki kelpoiset ja soveltuvat hakijat kutsuttiin haastatteluun. Hakijoista ansioitunein ja soveltuvin vetäytyi hausta. Muut kelpoiset ja soveltuvat hakijat sijoittuivat Hatanpäällä toiseen avoinna olleeseen virkasuhteiseen tehtävään. Koska kelpoisuusvaatimukset täyttäviä ja tehtävään soveltuvia hakijoita ei ollut käytettävissä,​ virka jätetään täyttämättä.

Kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain (304/2003 2 luku 4 §,​ 2 mom.) mukaan ottamisesta päättävä viranomainen voi perustellusta syystä päättää hakuajan jatkamisesta,​ uudesta hakumenettelystä tai virkasuhteen täyttämättä jättämisestä.

Rehtorin päätösvalta perustuu sivistyspalvelujen palvelualueen johtajan päätökseen 10.6.2024 § 58,​ toimintasäännön liitteiden delegointimatriiseihin (palvelussuhdeasioiden delegointimatriisi). 

Päätös

Viranhaltijasta annetun lain (304/2003) 2 luvun 4 §:n 2 momentin nojalla Hatanpään koulu päätoimisen tuntiopettajan (erityisluokanopetus) virkasuhteinen tehtävä jätetään täyttämättä,​ koska kelpoisuusehdot täyttäviä ja tehtävään soveltuvia hakijoita ei ollut käytettävissä. 

Allekirjoitus

vs. rehtori Mikko Hepo-oja

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai valitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
-varhaiskasvatuslain 57 §:n mukaista huomautusta tai huomion kiinnittämistä (Varhaiskasvatuslaki 63 § 2 mom.)