Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta, kokous 29.5.2024

Lataa  Kuuntele 

§ 81 Hyvinvoinnin edistämisen erillisavustus ikäihmisten kokoontumistilojen vuokrakustannuksiin 

TRE:1545/05.01.00/2024

Valmistelija

  • Laurila Jaakko, Suunnittelupäällikkö

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelija Kirsi Nurmio, puh. 040 806 3135, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Kalle Kaunisto, puh. 040 485 1059, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti kokouksessaan 27.3.2024 (§ 49) avata haun hyvinvoinnin edistämisen erillisavustuksille ikäihmisten kokoontumistilojen vuoden 2024 vuokrakustannuksiin. Avustusta voidaan myöntää olemassa olevan toiminnan vuokrakustannuksiin, mutta ei uuden toiminnan käynnistämiseen tai uusien kokoontumistilojen hankintaan. Avustusta ei myöskään myönnetä toimistotilojen vuokrakustannuksiin tai tilavaraus- ja käyttömaksuihin. Tilavuokrakustannusten tulee aiheutua ikäihmisille avoimesta toiminnasta.

Avustuksen kokonaismääräraha on 70 000 euroa, mutta siitä myönnettiin ikäihmisten hyvinvoinnin edistämisen yleisavustuksen yhteydessä Tampereen Hervantalaisille Venlantuvan tilakustannuksiin 11 300 euroa. Täten ikäihmisten kokoontumistilojen vuokrakustannuksiin jäi erillishaun kautta jaettavaksi enintään 58 700 euroa.

Haku oli auki 26.4.2024–10.5.2024 ja siitä ilmoitettiin kaikille hyvinvoinnin edistämisen avustusta vuodelle 2024 saaneille. Hakemuksia tuli kahdeksan, joista seitsemälle esitetään avustusta myönnettäväksi. Avustuksia esitetään myönnettäväksi yhteensä 30 280 euroa. Kooste avustuksen hakijoista ja esitettävistä summista on tämän asian liitteenä.

EHYT ry:lle ehdotetaan myönnettäväksi vain vuokrakustannukset, ei muita kustannuksia, kuten avustushaussa edellytettiin. TampereMissiolle ei ehdoteta avustusta, koska hakevat sitä yhtiövastikkeisiin eivätkä vuokraan, kuten avustushaussa edellytettiin. Pohjois-Teiskon maa- ja kotitalousseuralle muistutetaan, että mikäli haussa ilmoitettua vuokrakulua ei muodostukaan, on avustus palautettava kaupungille.

Tampereen kaupungin hallintosäännön (1.5.2024) 17 § mukaan lautakunta päättää oman tehtäväalueensa osalta avustusten ja tukien myöntämisperusteista ja myöntämisestä kaupunginhallituksen määräämien yleisten periaatteiden mukaisesti.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Savisaari Lauri, Johtaja

Hyvinvoinnin edistämisen erillisavustus ikäihmisten kokoontumistilojen vuokrakustannuksiin vuodelle 2024 myönnetään liitteen mukaisesti ja perusteluissa kuvatuin ehdoin. Erillisavustukset maksetaan sivistyspalveluiden Yhteiset palvelut -yksikön kustannuspaikalta 137052, sisäinen tilaus 28498 ikäihmisten hyvinvointi.

Avustusten maksatus voidaan aloittaa ennen päätöksen lainvoimaisuutta sillä ehdolla, että avustuksen saaja sitoutuu palauttamaan saamansa avustuksen, mikäli päätös muuttuu muutoksenhaun vuoksi.

Myönnetty avustus voidaan viranhaltijan päätöksellä joko keskeyttää tai avustus peruuttaa, mikäli avustusehtoja rikotaan tai mikäli edellytykset avustuksen saamiselle eivät täyty. Myönnetty avustus on käytettävä vuoden 2024 aikana. Jos avustusta jää käyttämättä, se pitää palauttaa.

Avustusmäärärahasta jakamatta jäänyttä avustusmäärärahaa, yhteensä 28 420 euroa, voidaan kohdentaa perustellusti ja tarkoituksenmukaisesti muuhun kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan alaisuudessa olevaan avustustoimintaan.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Suunnittelija Kirsi Nurmio oli asiantuntijana paikalla asian käsittelyn aikana.

Tiedoksi

Hakijat, Kirsi Nurmio, Venla Moisala, Susanna Lundström, Johanna Heine, Kirsi M. Koivisto, Päivi Lehtinen, Joonas Palomäki

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.