Elinvoima- ja osaamislautakunnan työllisyysjaosto, kokous 27.8.2024

Pöytäkirja on tarkastamaton

§ 15 Nimeämispyyntö 1.1.2025 aloittavan monialaisen tuen yhteistoimintamallin johtoryhmään 

TRE:3901/00.01.05/2024

Valmistelija

  • Eskonen Tommi, Työllistymisen monialaisen tuen palveluj

Valmistelijan yhteystiedot

Työllistymisen monialaisen tuen palvelujen johtaja Tommi Eskonen, puh. 050 3611 052, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Aino Jokinen, puh. 040 801 6103, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Lain työllistymisen monialaisesta edistämisestä (381/2023) 9 §:n mukaisesti jokaisen hyvinvointialueen toimialueella on oltava monialaisen tuen yhteistoimintamallin organisointia varten vähintään yksi monialaisen tuen johtoryhmä 1.1.2025 alkaen. Hyvinvointialueen toimialueen työvoimaviranomaiset, hyvinvointialue ja Kansaneläkelaitos neuvottelevat johtoryhmien määrästä ennen johtoryhmien asettamista. Johtoryhmän toimialueen työvoimaviranomainen asettaa johtoryhmän ja nimeää henkilöt, jotka johtavat monialaisen tuen yhteistoimintamallin organisointia johtoryhmän asettamissa puitteissa. Johtoryhmän on hyväksyttävä johtavat henkilöt ennen heidän nimeämistään.

Tampereen seudun työllisyysalue neuvottelee Pirkanmaan hyvinvointialueen, Kansaneläkelaitoksen ja muiden alueen työvoimaviranomaisten kanssa työvoimaviranomaiskohtaisten johtoryhmien perustamisesta.

Valtioneuvoston asetuksen työllistymistä edistävän monialaisen tuen yhteistoimintamallin organisoimisesta mukaisesti johtoryhmä asetetaan viideksi vuodeksi kerrallaan. Monialaisen tuen yhteistoimintamallin johtoryhmän jäseninä ovat kunkin johtoryhmän toimialueelle kuuluvan hyvinvointialueen ja työvoimaviranomaisen sekä Kansaneläkelaitoksen nimeämät henkilöt. Hyvinvointialueen, työvoimaviranomaisen ja Kansaneläkelaitoksen on nimettävä jäsenet ja näille henkilökohtaiset varajäsenet jokaiseen johtoryhmään, jonka toimialueeseen ne kuuluvat. Työvoimaviranomainen nimeää johtoryhmän puheenjohtajan ja hyvinvointialue varapuheenjohtajan.

Johtoryhmän tehtävänä on asettaa vuosittain toimialueensa tavoitteet. Tavoitteiden asettamisessa on otettava huomioon työvoimapalveluiden järjestämisestä annetun lain (380/2023) 21 §:ssä tarkoitetut työllisyyden edistämisen valtakunnalliset tavoitteet. Lisäksi johtoryhmän tehtävänä on asettaa puitteet yhteistoimintamallin organisointia johtavan henkilön tehtäville ja tukea johtavaa henkilöä näiden tehtävien hoitamisessa.

Työvoimaviranomainen, hyvinvointialue ja Kansaneläkelaitos osoittavat monialaisen tuen yhteistoimintamalliin palvelua tarvitsevien asiakkaiden määrä huomioon ottaen riittävän määrän henkilöstöä. Johtoryhmään kuuluvien työvoimaviranomaisten, hyvinvointialueiden ja Kansaneläkelaitoksen on sovittava yhteistyösopimuksessa johtoryhmänsä toimialueen yhteistoimintamallin organisoimisesta ja resursoimisesta. 

Tampereen seudun monialaisen tuen yhteistoimintamallin johtoryhmän asettamispäätös tuodaan työllisyysjaoston päätettäväksi 27.9.2024 kokoukseen.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Saari Regina, Työllisyysjohtaja

Työllisyysjaosto valtuuttaa Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen työllisyysjohtajan ja työllistymisen monialaisen tuen palvelujen johtajan neuvottelemaan johtoryhmän perustamisesta.

Lisäksi työllisyysjaosto pyytää Kansaneläkelaitosta ja Pirkanmaan hyvinvointialuetta nimeämään edustajansa Tampereen seudun työllisyysalueen monialaisen tuen yhteistoimintamallin johtoryhmään 18.09.2024 mennessä.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Kansaneläkelaitos, Pirkanmaan hyvinvointialue, Tommi Eskonen, Atte Viinikka 

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai valitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
-varhaiskasvatuslain 57 §:n mukaista huomautusta tai huomion kiinnittämistä (Varhaiskasvatuslaki 63 § 2 mom.)