Kaupunginhallitus, kokous 2.9.2024

§ 322 Sisäisen tarkastuksen raportointi ja kehittämistoimenpiteet 

TRE:5894/00.05.02/2023

Valmistelija

  • Ruski Heini, Tarkastusjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tarkastusjohtaja Heini Ruski, puh. 041 730 0921, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Lakiasiainjohtaja Laura Klami, puh. 040 543 2285, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Hallintosäännön 83 §:n mukaan kaupunginhallituksen sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan tehtäviin kuuluu sisäisen tarkastuksen raportoinnin käsittely. Konsernihallinnon toimintasäännössä on määrätty 1.8.2021 alkaen, että sisäinen tarkastus raportoi arvioinnin tulokset kaupunginhallitukselle, pormestarille, konsernijohtajalle ja arvioinnin kohteelle. Sisäinen tarkastus raportoi kaupunginhallitukselle pääsääntöisesti puolivuosittain, mutta tarvittaessa useammin.

Sisäinen tarkastus on arvioinut sosiaalihuollon palveluhankintoja johdon toimeksiannosta. Tarkastusraportti tulee julkiseksi kaupunginhallituksen kokouspöytäkirjan liitteenä.

​​Tarkastus on laadittu sisäisen tarkastuksen ammattistandardien mukaisesti. Sisäisen tarkastuksen kumppanina on ollut KPMG Oy. Havaintoja ja suosituksia on käsitelty vain osin tarkastuksen kohteen kanssa, sillä tarkastus kohdistuu osittain sosiaali- ja terveydenhuollon palveluihin, jotka ovat siirtyneet pois Tampereen kaupungin organisaatiosta. Tarkastussuositukset on annettu nykyiselle Tampereen kaupungin organisaatiolle.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Yli-Rajala Juha, Konsernijohtaja

Sisäisen tarkastuksen raportointi ja kehittämistoimenpiteet merkitään tiedoksi.

Tiedoksi

Tarkastuksen kohteena ja valvontavastuussa olleet