§ 75 Lyseon lukion lyhytkestoinen liikkuvuushanke 2024 -projektin toteuttaminen ja sopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:2806/02.04.01/2024

Päätöspäivämäärä

17.6.2024

Päätöksen tekijä

Lukiokoulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Valmistelijan yhteystiedot

Lehtori Heidi Järvinen, heidi.k.jarvinen@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Lukiokoulutuksen johtaja Mari Aalto, p. 040 187 4593, mari.aalto1@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki/ Tampereen kaupungin lukiokoulutus on hakenut Erasmus+ KA122-SCH -liikkuvuusprojektille nimeltä Lyseon lukion lyhytkestoinen liikkuvuushanke 2024 rahoitusta 20.2.2024. 

Lyseon lukion lyhytkestoinen liikkuvuushanke 2024 -projektissa tavoitteena on sekä opiskelijoiden että opettajien kansainvälisyyden ja kieli- ja kulttuuritietoisuuden kehittäminen. Hankkeen kautta pyritään kannustamaan myös opiskelijoita valinnaiskielten opiskeluun sekä kehittämään opettajien ja opiskelijoiden TVT -valmiuksia yhteistyökokemusten avulla. Digitaidot ja uudet oppimismenetelmät ovat oleellinen osa nykypäivän opiskelu- ja työelämätaitoja ja projektilla pyritään vastaamaan myös tähän haasteeseen. Tampereen Lyseon lukiossa hanke mahdollistaa liikkuvuudet kaikille opiskelijoille opiskelijan perheen taloudellisesta tilanteesta riippumatta. 

Projekti toteutetaan Tampereen kaupungin lukiokoulutuksessa/ Tampereen Lyseon lukiossa ajalla 1.9.2024 - 28.2.2026. 

Opetushallitus on päättänyt myöntää projektille tukea enintään 67 407 euroa (ilmoitus päätöksestä 14.5.2024, hankenro 2024-1-FI01-KA122-SCH-000212662 ). Lopullinen tuki määräytyy loppuraportin tarkastuksen perusteella. Tampereen kaupunki/ Tampereen kaupungin lukiokoulutuksen omarahoitusosuus on 5 000 euroa.

Tampereen kaupunki/ Tampereen kaupungin lukiokoulutus ja Opetushallitus solmivat rahoituksen myöntämiseksi sopimuksen. Allekirjoittamalla sopimuksen Tampereen kaupunki/ Tampereen kaupungin lukiokoulutus hyväksyy tuen ja sitoutuu toteuttamaan hankkeen omalla vastuullaan sekä sitoutuu noudattamaan liikkuvuusperuskirjaa. Sopimuksen mukainen tuen määrä on 67 407 euroa. Edunsaajan on 60 päivän kuluessa hankkeen päättymispäivästä toimitettava loppuraportti hankkeen toteutuksesta. Sopimus tulee voimaan päivänä, jona sopimuksen viimeiseksi allekirjoittava osapuoli on allekirjoittanut sen. Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia lopullisesti kuitenkin vasta, kun kaupungin sopimusta koskevat päätökset ovat saaneet lainvoiman. 

Lukiokoulutuksen johtajan päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 20.2.2024 § 19 Elinvoiman palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Yleishallinto 1.3.2024 alkaen.)

Päätös

Tampereen kaupungin lukiokoulutuksessa toteutetaan rahoituspäätöksen hankenumero 2024-1-FI01-KA122-SCH-000212662 mukainen Lyseon lukion lyhytkestoinen liikkuvuushanke 2024 -projekti ajalla 1.9.2024 - 28.2.2026. Projektille myönnetty tuki on maksimissaan 67 407 euroa. Tampereen kaupungin lukiokoulutuksen omarahoitusosuus on 5 000 euroa.

Hyväksytään Opetushallituksen ja Tampereen kaupunki/ Tampereen kaupungin lukiokoulutuksen välinen hankesopimus. Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia lopullisesti kuitenkin vasta, kun kaupungin sopimusta koskevat päätökset ovat saaneet lainvoiman. 

Projektin vastuulliseksi hoitajaksi nimetään lehtori Heidi Järvinen.

Taloushallinnon yhteyshenkilönä on suunnittelija Erja Takala.

Projektin vastuullisen hoitajan ja taloushallinnon yhteyshenkilön esihenkilöinä toimivat heidän vakituiset esihenkilönsä.

Projektin kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 134009 ja PRR-osalta E1340_242_05.

Lukiokoulutuksen johtajan päätöksen 7.8.2023 (70 §) mukaan projektin vastuullisella hoitajalla on tilausoikeus projektin kustannusarvion puitteissa. Kustannusten hyväksymisessä noudatetaan lukiokoulutuksen johtajan päätöksiä hyväksymisoikeuksista.

Projektissa noudatetaan Tampereen kaupungin hankintaohjeistusta, taloudenhallinnon pysyväismääräystä ja projektiohjeistusta. 

Allekirjoitus

Lukiokoulutuksen johtaja Mari Aalto

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.