§ 19 Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ja Fundación Chilen välisen yhteisymmärryspöytäkirjan hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:1932/04.04.00/2025

Päätöspäivämäärä

27.3.2025

Päätöksen tekijä

Johtaja, elinvoiman palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, puh. 0400 376 420, etunimi.sukunimi@tampere.fi ja koulutusviestipäällikkö Virpi Heinonen, puh. 0400 209 907, etunimi.sukunimi1@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Kirsi Nyman, puh. 040 355 9107, kirsi.s.nyman@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Fundación Chile on yleishyödyllinen ja voittoa tavoittelematon, vuonna 1976 perustettu, säätiö, jonka päätarkoituksena on innovaatioiden käyttöönotto ja inhimillisen pääoman kehittäminen Chilen talouden keskeisissä klustereissa yhteistyössä paikallisten ja maailmanlaajuisten osaamisverkostojen kanssa. Säätiöllä on organisaationa paljon yhteistä suomalaisen Sitran kanssa, jonka kanssa he ovat aloittamassa yhteistyötä.

Suomen ja Chilen valtiolla on mielenkiintoisia yhteistyöprojekteja sekä isompi Valtion tieteellisen tutkimuslaitoksen VTT:n ja Chilen CORFO:n (Corporación de Fomento de la Producción) syksyllä 2023 allekirjoittamana yhteisymmärryspöytäkirja (MOU), joka avaa mahdollisuuksia suomalaisille ja chileläisille yrityksille, tutkimuslaitoksille ja oppilaitoksille kestävien ratkaisujen löytämiseksi. 
 
Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ja Fundación Chilen välillä tehtävän yhteisymmärryspöytäkirjan tarkoituksena on edistää ja laajentaa kansainvälistä yhteistyötä, kannustaa ja tukea molempien oppilaitosten ja niiden yhteisöjen koulutus-, ammatillista ja kulttuurienvälistä toimintaa ja hankkeita ammatillisen koulutuksen, kestävän kehityksen ja innovoinnin puitteissa.

Yhteisymmärryspöytäkirjaa sovellettaessa osapuolilla on mahdollisuus jakaa keskenään kokemuksiaan ja asiantuntemustaan. Yhteistä etua ja huolta aiheuttavat yleiset toiminta-alueet voivat olla muun muassa seuraavat: hanketoiminta, henkilöstövaihto, koulutusohjelmat, konsultointi ja innovaatiokokemukset. Kunkin yhteistyötoimen muodosta on sovittava erikseen molempien osapuolten allekirjoittamalla sopimuksella.

Yhteisymmärryspöytäkirja on päätöksen liitteenä. Sopimus ei ole juridisesti tai taloudellisesti Tampereen kaupunkia sitova.
 
Hallintosäännön 34 §:n 6. kohdan mukaan palvelualueen johtaja päättää palvelualueensa osalta muiden kuin lautakunnan toimivaltaan kuuluvien sopimusten hyväksymisestä.
 
Hallintosäännön 143 §:n mukaan viranhaltija tai hänen määräämänsä allekirjoittaa päätökset, sopimukset, sitoumukset ja muut asiakirjat päättämissään asioissa.

Päätös

Tampereen kaupungin / Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ja Fundación Chilen välinen yhteistyöpöytäkirja hyväksytään.

Yhteisymmärryspöytäkirja on voimassa kaksi vuotta ja se astuu voimaan allekirjoittamisen jälkeen. Yhteisymmärryspöytäkirjan jatkaminen edellyttää osapuolten yhteistä sopimusta ja erillistä päätöstä.
 
Yhteisymmärryspöytäkirjan Tampereen kaupungin/Tampereen seudun ammattiopisto Tredun puolesta allekirjoittaa johtaja, ammatillinen koulutus.

Allekirjoitus

Johtaja, elinvoiman palvelualue

Organisaatiotieto

Tampere

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.