Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen johtokunta, kokous 19.5.2021

Lataa  Kuuntele 

§ 25 Ajoneuvokaluston vakuutusten kilpailutus 

TRE:3707/02.07.01/2021

Valmistelija

  • Keinonen Kalle, Kalustopäällikkö

Valmistelijan yhteystiedot

kalustopäällikkö Kalle Keinonen, puh. 050 376 9213 etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

henkilöstökoordinaattori Matleena Kallio, puh. 040 1597591, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Riskienhallinta- ja turvallisuusjohtaja Jouni Perttula: 

”Tampereen kaupungin vakuuttaminen on keskitetty konsernihallinnon strategia- ja kehittämisyksikköön Riskienhallinta-, turvallisuus- ja varautuminen -tiimin alaisuuteen. Vakuuttamisen tehtäviin kuuluvat mm. kaupungin yksiköiden vakuutustarpeiden analysointi ja arviointi, vakuutusten koordinointi, vuosittainen uudistaminen ja vakuutusmeklariyhteistyö vakuutusmeklariyhtiö Marsh Oy:n kanssa sekä mm. vakuutusten kilpailuttaminen säännöllisin väliajoin kaupungin riskiportfoliota vastaavasti. Tampereen kaupunki kilpailuttaa vakuutukset tarkoituksenmukaisissa kokonaisuuksissa ja kaupunki on useiden vakuutusyhtiöiden asiakas.

Vakuutusmeklariyhtiö Marsh Oy on laatinut keväällä 2021 kaupungin pyynnöstä ehdotuksen kilpailutettavista vakuutuskokonaisuuksista. Selvityksen perusteella ajankohtaisimpana kilpailutettavana vakuutuskokonaisuutena nähtiin Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen liikenne- ja ajoneuvovakuutukset. Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen käytössä olevan kaluston vakuuttajana on Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia. Kilpailutukseen olisi tarkoitus sisällyttää Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen linja-autokaluston vakuutukset ja kilpailutuksen suunniteltu toteutusajankohta olisi syksy 2021. Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta, joka ilmoitettaisiin julkisessa HILMA –palvelussa.” 

 

Kalustopäällikkö Kalle Keinonen:

Kilpailutettaessa uudelleen Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen ajoneuvojen vakuutuksia on tarkoituksenmukaista sisällyttää kilpailutettavaan kokonaisuuteen vain linja-autot ja siirtää muu ajoneuvokalusto kaupungin muita ajoneuvoja koskevaan vakuutussopimukseen.

 

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Pirhonen Pekka, Toimitusjohtaja

Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen johtokunta päättää, että TKL:n linja-autojen ajoneuvojen kilpailutus aloitetaan yhteistyössä konsernihallinnon strategia- ja kehittämisyksikkön sekä vakuutusmeklariyhtiö Marsh Oy:n kanssa ja että TKL:n muu ajoneuvokalusto, trukki sekä koenumerotodistus siirretään linja-autojen vakuutuskilpailutuksen tuloksen astuessa voimaan kaupungin yhteiseen muiden ajoneuvojen vakuutussopimukseen.

 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

sitar, Keinonen, Vataja, Vänninmaja

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)