Asunto- ja kiinteistölautakunta, kokous 19.5.2021

Lataa  Kuuntele 

§ 94 Frenckellin teatteritilojen ehdollinen vuokrasopimus 

TRE:3484/02.07.03/2021

Valmistelija

  • Ekholm Virpi, Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Toimitilapäällikkö Niko Suoniemi, puh. 040 806 2794, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Hanna Sandström, puh. 040 750 1876, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Hallintorakennusten tilankäytön tavoitteena on keskittää nykyisen keskusvirastotalon ja Frenckellin virastotalon henkilöstö laajennettavaan ja perusparannettavaan keskusvirastotaloon. Frenckellin kiinteistöstä luovutaan ja se myydään keskustan elinvoimaisuutta lisäävään käyttöön. Myyntineuvottelut Frenckellin virastotalon osalta on saatu päätökseen huhtikuussa 2021 ja niiden perusteella allekirjoitettiin päätöksentekoa varten kaavaehtoinen kauppakirja, maanvuokrasopimusluonnos ja takaisinvuokraussopimukset. Vuokrasopimukset ovat ehdollisia kaupan toteutumiselle.

Ensimmäinen ehdollinen takaisinvuokraussopimus koskee koko rakennusta ja on määräaikaisena voimassa 31.7.2025 saakka. Koko rakennuksen pääomavuokraksi on sovittu 1,26 milj. euroa/vuosi (+alv), ylläpito ja sen kustannukset ovat vuokralaisen vastuulla vuokrasopimuksissa esitetyllä tavalla.

Toinen ehdollinen takaisinvuokraussopimus koskee Frenckellin teatterin tiloja (noin 1 194 m2), astuisi voimaan koko rakennusta koskevan sopimuksen päättyessä ja olisi määräaikaisena voimassa 31.12.2046 saakka. Teatterin pääomavuokraksi alussa on sovittu 111 000 euroa/vuosi (+alv). Teatterin vuokrasopimuksen astuessa voimaan, ylläpito ja sen kustannukset ovat vuokranantajan vastuulla ja niistä peritään ylläpitovuokraa 4 200 euroa/kuukausi (+alv).

Koko rakennusta koskevan vuoteen 2025 asti voimassa olevan vuokrasopimuksen hyväksymisestä päätöksen tekee kiinteistöjohtaja. Teatterin tiloja koskevan vuoteen 2046 asti voimassa olevan vuokrasopimuksen hyväksymisestä päätöksen tekee asunto- ja kiinteistölautakunta.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Rantanen Teppo, Johtaja

Frenckellin teatterin tilat (noin 1.194 m2) vuokrataan määräaikaisella ehdollisella vuokrasopimuksella 31.12.2046 saakka. Vuokrasopimus astuu voimaan kaavaehtoisen kaupan tullessa voimaan ja koko rakennusta koskevan sopimuksen päättyessä. Teatterin pääomavuokraksi alussa on sovittu 111 000 euroa/vuosi (+alv).

Tilojen ylläpito ja sen kustannukset ovat vuokranantajan vastuulla ja niistä peritään ylläpitovuokraa 4 200 euroa/kuukausi (+alv). 

Liitteenä oleva vuokrasopimus hyväksytään.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Nuorisovaltuuston edustaja Pablo Gonzalez Torres poistui kokouksesta asian käsittelyn aikana.

Tiedoksi

M/K Tampere IV Oy/Marko Kuusisto, Tampereen Teatteri, Virpi Ekholm, Niko Suoniemi, Olli Karhumaa, Henri Lievonen, tilapalvelut

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Aleksis Kiven katu 14–16 C, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella http://www.tampere.fi/asiointi/ tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 15.45 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.