Vanhusneuvosto, kokous 20.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 20 Vanhusneuvoston muut asiat v. 2022 

TRE:181/00.01.03/2022

Valmistelija

  • Nurmio Kirsi, Suunnittelija

Perustelut

Vanhusneuvosto on järjestämässä keväällä 2022 seuraavat tilaisuudet hyvinvointialueteemalla:

- eläkeläisvaltuuston kokous (toukokuu)

- Kuule ja kerro -palautetilaisuus (toukokuu)

- maakunnallinen vanhusneuvostotilaisuus (kesäkuun alku).

Tilaisuuksien tarkka ajankohta ja ohjelma on esityslistan laatimisvaiheessa vielä kesken. Esittelijäsihteeri kertoo kokouksessa missä tilaisuuksien järjestelyiden suhteen mennään.

 

Päätösehdotus oli

Vanhusneuvosto käsittelee kevään tilaisuudet ja mahdolliset muut esille tulevat asiat.

Päätös

Kuule ja kerro -tilaisuus siirretään vanhusasiamiehen esteen takia syksylle. Eläkeläisvaltuusto järjestetään 17.5.2022 ja maakunnallinen vanhusneuvostotilaisuus 14.6.2022. Alustava kutsu molempiin lähtenyt, ohjelma lähetetään kun se on varmistunut.

Kouvolan vanhusneuvosto tulee työjaoston vieraaksi 31.5.2022. Lahden vanhusneuvosto tulee syyskuussa.

Päätettiin järjestää yhteistyössä joukkoliikenteen, Mukanetin ja kirjaston kanssa koulutustilaisuus julkisen joukkoliikenteen reittilinjastojen etsimiseen verkosta.  

 

Tulevaisuuden ikäohjelma -webinaari 31.5. klo 10-14. STM järjestää avoimen webinaarin. Mahdollista käydä keskustelua luonnoksesta ennen sen lähettämisestä lausuntokierrokselle. Kouvolan vanhusneuvosto tulee samaan aikaan vieraaksi. Järjestetään yhteinen kokoontuminen webinaariin. Nurmio voi varata tilan ja kahvit, Annamari Tuominen tulee vähintään laittamaan koneen päälle ellei pääse muuten osallistumaan. Nurmio ja Tuominen  järjestävät. Tulevaisuuden Ikäohjelma -webinaari - Sosiaali- ja terveysministeriö (stm.fi)

Asumisen ennakointi -verkkoluento 12.5. klo 14-15:30, järjestäjinä Omnia ja Asumisen apu. Toivotaan osallistumisia.

Elonpolkuja-verkoston toimintaa pyritään jatkamaan.

Valtuustossa on yksinäisyydentorjunta-aloite. (Sivistys- ja kulttuurilautakunnan listalla ollut). Savisaari Lauri oli esittelijänä. Asia otetaan syksylle vanhusneuvoston listalle.