Z/Pirkanmaan pelastustoimen neuvottelukunta, kokous 10.2.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 5 Muutos Pirkanmaan pelastuslaitoksen vuoden 2022 talousarvioon 

TRE:3655/02.02.01/2021

Perustelut

Pirkanmaan pelastuslaitoksella investointien rahavirta on sitova talousarvion tavoite. Pirkanmaan pelastuslaitoksen vuoden 2022 talousarviossa investointien rahavirta on 1,888 milj. euroa; investointimenojen osuus on 2,0 milj. euroa ja rahoitusosuuksia on budjetoitu saatavaksi 0,062 milj. euroa. Lisäksi keväällä talousarvioneuvottelussa on päätetty, että leasing-rahoituksella voidaan hankkia 4 ambulanssia (noin 0,6 milj. e) sekä henkilöpaloautoja (noin 0,15 milj. e).

Investointien määrästä on keskustelu kaupunginhallituksen konsernijaostossa ja päädytty siihen, että pelastuslaitoksen tulee siirtää mahdollisimman suuri osa suunnitelluista investoinneista leasing-rahoituksella rahoitettavaksi. Yhteistyössä pelastuslaitoksen ja kaupungin talousyksikön kanssa on päädytty siihen, että valtaosa kalustohankinnoista hankitaan vuonna 2022 leasing-rahoituksella omaan taseeseen investoinnin sijasta. Taustalla tähän menettelyyn on pelastuslaitoksen siirtyminen osaksi Pirkanmaan hyvinvointialuetta 1.1.2023.

Muutos vaikuttaa tuloslaskelmaan vähentäen suunnitelman mukaisia poistoja ja lisäten kaluston vuokrakustannuksia. Muutos ei vaikuta kuntien maksuosuuksien määrään vuonna 2022, eikä sillä ole vaikutusta liikeylijäämään tai tilikauden tulokseen.

Päätösehdotus oli

Pelastusjohtaja Ojanen:

Pelastustoimen neuvottelukunta merkitsee asian tiedoksi.

 

Päätös

Asia merkittiin tiedoksi.