Kaupunginhallitus, kokous 29.8.2022

Lataa  Kuuntele 

§ 322 Pirkanmaan hyvinvointialueelle annetun selvityksen täydentäminen koskien sosiaali- ja terveystoimen sekä pelastustoimen tehtävien ja tietojen siirtoa 

TRE:5739/00.01.05/2021

Valmistelija

  • Yli-Rajala Juha, Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Projektijohtaja Tarja Puskala, puh. 050 595 1079 ja lakimies Jyri Nuojua, puh. 044 430 9030, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kaupunginlakimies Jouko Aarnio,​ puh. 040 514 4884,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisvastuu siirtyy Pirkanmaan hyvinvointialueelle 1.1.2023. Siirto tapahtuu voimaanpanolain 616/2021, Laki terveydenhuoltoa ja pelastustoimea koskevan uudistuksen toimeenpanosta ja sitä koskevan lainsäädännön voimaanpanosta, mukaisesti. Kaupunki on antanut voimaanpanolain 26 §:n mukaisen selvityksen siirtyvistä sopimuksista 21.2.2022 valtuuston päätöksellä ja täydentänyt sitä 20.6.2022 kaupunginhallituksen päätöksellä. Selvitysten antamisen toimeenpanoon liittyvät tehtävät kuuluvat kaupunginhallituksen täytäntöönpantavaksi.

Kesäkuun jälkeen on ilmennyt selvityksestä pois jääneitä ja muuttuneita sopimuksia. Puuttuvat ja muutetut sopimukset on ilmoitettu ja annettu hyvinvointialueen valmistelun käyttöön. Lisäksi Pirkanmaan pelastuslaitoksen ja Akaan kaupungin välinen Akaan paloasemaa koskeva sopimus on neuvoteltu esisopimuksen mukaisesti vuokrasopimuksen muotoon. Liitteenä oleva täydennys sisältää kaksi poistuvaa sopimusta ja 35 muuttunutta sopimusta sekä vuokrasopimuksen. 

Kuluvan syksyn aikana Tampereen kaupungin kokoisessa kaupungissa tulee sopimuksiin luonnollisesti muutoksia ja tehdään uusia sopimuksia. Puuttuvat ja muuttuvat sopimukset on lainsäädäntöä mukaillen ilmoitettava samalla tavoin hyvinvointialueelle kuin voimaanpanolain mukainen täydennys. Sote-siirto ja toiminnan jatkuvuus -projekti valmistelee omaehtoisen selvityksen, johon kootaan ajalla 1.9. - 30.11.2022 tapahtuvat mahdolliset muutokset. Asia tuodaan kaupunginhallituksen käsittelyyn 19.12.2022. Omaehtoisen selvityksen tarkoituksena on sujuvoittaa vuodenvaihteessa tapahtuvaa järjestämisvastuun siirtoa.  

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Yli-Rajala Juha, Konsernijohtaja

Pirkanmaan hyvinvointialueelle annetaan liitteen mukainen täydennys koskien hyvinvointialueelle siirtyviä sopimuksia.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Esteellisyys

  • Johanna Loukaskorpi ilmoitti olevansa esteellinen. Esteellisyys todettiin hallintolain 28 §:n 5) kohdan perusteella ja hän poistui kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi.

Kokouskäsittely

Kaupunginhallitus myönsi läsnäolo- ja puheoikeuden suunnittelujohtaja Tarja Puskalalle ja lakimies Jyri Nuojualle. He olivat läsnä kokouksessa asian käsittelyn aikana ja poistuivat ennen päätöksentekoa.

Tiedoksi

Pirkanmaan hyvinvointialue, kirjaamo@pirha.fi, Tarja Puskala, Jyri Nuojua, Leena Viitasaari, Matti Isotalo

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)