Tampereen Vesi Liikelaitoksen johtokunta, kokous 12.10.2022

Lataa  Kuuntele 

§ 89 Tampereen Vesi Liikelaitoksen 2022 palvelu- ja vuosisuunnitelman toteuma 1–8 

TRE:5281/02.02.01/2021

Valmistelija

  • Saarinen Johanna, Talous- ja hallintopäällikkö

Valmistelijan yhteystiedot

Talous- ​ja hallintopäällikkö Johanna Saarinen, ​puh. 040 187 4582,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Toimitusjohtaja Petri Jokela,​ puh. 040 556 0604,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Palvelu- ja vuosisuunnitelman katsauksessa raportoidaan johtokunnan alaiseen toimintaan liittyvät keskeiset toimenpiteet, talouden toteumat ja ennusteet sekä riskienhallinta.

Tampereen Veden strategiaa ja muita pitkän aikavälin tavoitteita toteutetaan palvelu- ja vuosisuunnitelmassa määritellyillä toimenpiteillä. Tampereen Veden toiminnan osalta tammi-huhtikuu raportointikauden toimenpiteiden ennustetaan joko toteutuvan suunnitellusti vuoden 2022 loppuun mennessä tai arvioidaan vasta loppuvuonna.

Liikevaihto elokuun lopussa on 45,2 milj. euroa. Liikevaihdosta 17,2 milj. muodostui veden myyntituotoista ja 26,8 milj. euroa jätevesimaksutuotoista, näihin sisältyy liittymismaksutulot 2,2 milj. euroa. Liikevaihdon odotetaan toteutuvan suunnitellusti 69,574 milj. eurolla vuoden loppuun mennessä. Aineiden ja tarvikkeiden ostot kokonaisuudessaan toteutuivat 4,5 miljoonalla eurolla, joka on 0,3 milj. euroa edellisvuotta ja 1,0 milj. euroa vuosisuunnitelmaa vähemmän. Palveluiden ostot toteutuivat kokonaisuutena 5,8 milj. eurolla, 0,6 milj. euroa edellisvuotta suurempina, mutta jääden suunnitellusta 1,0 milj. euroa. Henkilöstökulut ovat toteutuneet 6,1 milj. eurolla, ylittäen edellisvuoden toteuman 0,2 milj. eurolla ja alittaen suunnitellun 0,3 milj. eurolla. Vuosisuunnitelman alitus johtuu viivästyneistä rekrytoinneista. Poistot tulevat ylittämään suunnitellun, johtuen suunniteltua nopeammin valmistuneista investoinneista. Liiketoiminnan muut kulut kokonaisuutena toteutuivat 0,1 milj. euroa suunniteltua pienempinä ja lähes edellisvuoden suuruisina. Välillisten verojen osalta ennuste on muutettu biokaasun verotuskäsittelyn uuden ohjeistuksen myötä. Koneiden ja laitteiden vuokrissa suunnitelma on alittunut hieman alkuvuodesta kaikkien yksiköiden osalta. Liikeylijäämän ennustetaan tässä vaiheessa vuotta toteutuvan 27,576 milj. euron suuruisena vuoden loppuun mennessä.

Elokuun loppuun mennessä investointien kokonaistoteuma on 6,9 milj. euroa ja investointien ennustetaan toteutuvan suunnitellusti 21 milj. eurolla vuoden loppuun mennessä. Verkostopuolen investoinnit ovat toteutuneet 5,3 milj. eurolla, laitospuolella tammi-elokuun toteuma on 1,5 milj. euroa.

Toiminnan tavoitteista kolme kuudesta on toteumassa tavoitteen mukaisesti, sairauspoissaoloprosentin lasku, vakavien tapaturmien määrän lasku sekä häiriötilanteiden määrän kehitys. Loput kolme tavoitetta eli verkoston kuntoarvion valmistuminen, verkoston keskimääräinen uusiutumisaika sekä asiakastyytyväisyyden mittari, pystytään arvioimaan vasta vuoden viimeisessä raportoinnissa.

 

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Jokela Petri, Toimitusjohtaja

Merkitään tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Niina Leino, Sami Suojanen

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)