Z/Sosiaali- ja terveyslautakunta, kokous 3.11.2022

Lataa  Kuuntele 

§ 124 Marraskuun ajankohtaiset hankinnat (yhteistoiminta-alueen asia) 

TRE:6091/02.02.01/2021

Valmistelija

  • Palomäki Virva, Hankintapäällikkö

Valmistelijan yhteystiedot

Hankintapäällikkö Virva Palomäki, puh. 040 800 4405, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Kalle Kaunisto, puh. 040 485 1059, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tampereen kaupungin hallintosäännössä (1.8.2021, 17 §) määritellyn mukaisesti lautakunta päättää talousarvioesityksen, palvelu- ja vuosisuunnitelman sekä muiden toimintaa ohjaavien strategisten asiakirjojen hyväksymisestä. Lautakunta päättää lisäksi palvelujen hankkimista koskevien linjausten hyväksymisestä palvelujen hankintaa koskevien periaatteiden mukaisesti (kaupunginhallitus 2.9.2019, 369 §).

Sosiaali- ja terveyslautakunta on hyväksynyt 9.12.2021 (§ 162) vuoden 2022 vuosisuunnitelman, jonka yhteydessä lautakunta on hyväksynyt myös hankintoja koskevat hankintalinjaukset sekä vuoden 2022 hankintasuunnitelman. Hankintasuunnitelma tarkentuu hankintaprosessien edetessä ja siihen saattaa tulla muutoksia vuoden aikana. Vuoden 2022 päivitetty hankintasuunnitelma on hyväksytty sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksessa 25.8.2022 (§ 92).

Hankintoja on valmisteltu hankintasuunnitelmaan perustuen lautakunnan hyväksymien linjausten ja periaatteiden mukaisesti.

Ajankohtainen hankinnan suunnitteluvaiheen loppuvaiheessa oleva hankinta on Kotitori-palveluintegraattorin hankinta. Kotitori-palveluintegraattorin hankinta ja tuleva sopimus toteutuu Pirkanmaan hyvinvointialueen tasoisena. Hankinta jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen: 1. Kotitori neuvonta- ja ohjauspalvelu, 2. Integraattoripalvelu ja digitaaliset ratkaisut, 3. Kehittäminen ja tiedolla johtamisen tuki. Hankintamenettelynä käytetään neuvottelumenettelyä. Neuvottelumenettely mahdollistaa hankintasopimuksen sisällön tarkentamisen neuvotteluihin valittujen toimittajien kanssa käytyjen keskustelujen myötä. Uusi sopimuskausi alkaa tavoitteellisesti 1.5.2023. Hankinnan ennakoitu vuosiarvo on kaksi miljoonaa euroa. 

Hankintojen valmistelussa tehdään yhteistyötä Pirkanmaan hyvinvointialueen kanssa. Vuoden 2022 valmistelussa olevat hankinnat on käsitelty Pirkanmaan hyvinvointialueen Sosiaali- ja terveyspalvelujen johtoryhmän kokouksessa 12.10.2022.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Viitasaari Leena, Johtaja

Marraskuun ajankohtaiset hankinnat merkitään tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Hankintapäällikkö Virva Palomäki oli asiantuntijana paikalla asian käsittelyn aikana.

Tiedoksi

Mari Patronen, Maritta Närhi, Maria Päivänen, Sirkku Miettinen, Anna Mustonen, Virva Palomäki, Anne Lähde-Säteri, Birgit Viitanen, Tanja Koivumäki

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)