Z/Pirkanmaan pelastustoimen neuvottelukunta, kokous 16.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 37 Pirkanmaan pelastuslaitoksen sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan kuvaus 2022 

TRE:846/00.05.00/2022

Perustelut

Tampereen kaupungin hallintosäännön 86 §:n mukaan konsernijohtaja, palvelualueiden johtajat, liikelaitosten johtajat ja johtavat viranhaltijat vastaavat hyvän hallinto- ja johtamistavan toteutumisesta sekä sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan toimeenpanosta ja tuloksellisuudesta tehtäväalueillaan. He ohjeistavat alaisiaan toimintayksiköitä sekä raportoivat kaupunginhallituksen antamien ohjeiden mukaisesti.

Sisäisen valvonnan tarkoituksena on varmistaa, että toiminta on taloudellista ja tuloksellista, päätösten perusteena oleva tieto on riittävää ja luotettavaa, että lakeja, viranomaisohjeita ja toimielinten päätöksiä noudatetaan ja että omaisuus ja voimavarat turvataan.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen johto on laatinut liitteenä olevan selonteon sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan järjestämisestä Pirkanmaan pelastuslaitoksella. Selonteon pohjaksi on laadittu sisäisen valvonnan itsearviointi toiminnan eri osa-alueista.

Kokonaisarviona Pirkanmaan pelastuslaitoksen johto lausuu, että sen sisäinen valvonta on pääosin hyvällä tasolla. Merkittäviä sisäisen valvonnan puutteita ei ole todettu.

Pelastuslaitoksen laatima kokonaisvaltainen Granite ERM -riskiprofiili on asian liitteenä. Liite on salassa pidettävä viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain 24.1 §:n 7-​kohdan perusteella.

Selonteon valmistelua on aikaistettu normaalista, koska Pirkanmaan pelastuslaitos siirtyy Pirkanmaan hyvinvointialueelle 1.1.2023.

Selonteko on toimitettu kaupunginhallituksen käsiteltäväksi.

 

Päätösehdotus oli

Vt. pelastusjohtaja Isotalo:

Pelastustoimen neuvottelukunta merkitsee tiedoksi Pirkanmaan pelastuslaitoksen sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan selonteon vuodelta 2022.

 

Päätös

Asiat merkittiin tiedoksi.