Tampereen nuorisovaltuusto, kokous 14.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 6 Nuorisovaltuuston puheenjohtajan valinta vuodeksi 2023 

TRE:8566/00.01.03/2022

Lisätietoja päätöksestä

Nuoriso-ohjaaja Jenna Naukkarinen, puh. 050 385 0222, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Kaupunginhallituksen 12.9.2022 hyväksymän nuorisovaltuuston toimintaohjeen mukaisesti nuorisovaltuuston puheenjohtaja valitaan kalenterivuodeksi kerrallaan nuorisovaltuuston järjestäytymiskokouksessa.

Nuorisovaltuuston 28.9.2022 hyväksymän kokousmenettelyohjeen luvun kaksi (2.) pykälän kolme (3 §) mukaan nuorisovaltuuston puheenjohtaja johtaa nuorisovaltuuston ja sen hallituksen kokouksia. Hän kutsuu hallituksen kokoukset koolle sekä johtaa hallitustyöskentelyä. Puheenjohtaja huolehtii nuorisovaltuuston toimivuudesta, toiminnan laillisuudesta ja tasapuolisuudesta yhdessä hallituksen ja nuoriso-ohjaajan kanssa. Puheenjohtaja vastaa nuorisovaltuuston hallinnosta ja organisoi nuorisovaltuuston toimintaa.

Puheenjohtaja on myös vastuussa nuorisovaltuuston yleisestä toiminnasta ja sen kehittämisestä kokonaisuutena sekä toimintaedellytysten parantamisesta. Lisäksi puheenjohtaja vastaa yhdessä yhteistyövastaavan kanssa yhteistyön tekemisestä muiden kunnallisten nuorisovaltuustojen ja muiden vastaavien nuorten vaikuttajaryhmien kanssa. Puheenjohtaja vastaa kaikesta toiminnastaan nuorisovaltuustolle.

Nuorisovaltuuston kokoukset kutsuu koolle nuorisovaltuuston hallitus, joka valmistelee nuorisovaltuuston päätettäväksi tulevat asiat. Hallitukseen kuuluu puheenjohtaja, kolme varapuheenjohtajaa, sihteeri ja neljä hallituksen jäsentä.

Nuorisovaltuuston puheenjohtajan tulee olla nuorisovaltuuston varsinainen jäsen.

Päätösehdotus oli

Nuorisovaltuusto valitsee puheenjohtajan vuodeksi 2023.

Päätös

Nuorisovaltuuston puheenjohtajaksi vuodeksi 2023 valittiin Venla Taubert.

Kokouskäsittely

Suoritetaan koeäänestys siitä, onko puheenjohtajistoehdokkaille mahdollisuus pitää kannatuspuheenvuoroja. Tulkitaan enemmistön tahdon mukaisesti, ettei kannatuspuheenvuoroja pidetä ajan säästämiseksi.

Valitaan nuorisovaltuuston puheenjohtaja.

Suoritetaan äänestys:

Teodor-Pavel Hiidenlampi: 3
Eetu Hukkanen: 9
Venla Taubert: 18
Tyhjä: 0
Yhteensä: 30

Valitaan nuorisovaltuuston puheenjohtajaksi Venla Taubert.

Tiedoksi

Valittu

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)