Tampereen nuorisovaltuusto, kokous 14.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 24 Nuorisovaltuuston edustajan ja varaedustajan valinta älykaupunki kaupunkilaisille - kehitysohjelman Advisory boardiin vuodeksi 2023 

TRE:8566/00.01.03/2022

Lisätietoja päätöksestä

Nuoriso-ohjaaja Jenna Naukkarinen, puh. 050 385 0222, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Älykaupunki kaupunkilaisille -kehitysohjelmalle nimitetään Advisory Board neuvoa-antavaksi foorumiksi ohjelman sisällölliseen toteutukseen. Advisory Board koostuu laajasti eri sidosryhmistä ja luottamushenkilöistä, vahvistaen kaupungin ulkoista kumppanuustoimintaa, tietoisuutta sekä itse ohjelman kytkeytymistä ympäröivään yhteiskuntaan.

Nimetyillä kaupunginvaltuutetuilla ja kutsutuilla asiantuntijoilla on tunnistettua erityisosaamista ja kiinnostusta ihmislähtöisen digitalisaation kysymyksiin. Ryhmän toivotaan olevan vuorovaikutuksellinen, eri näkökulmia esiin nostava ja toteutusorganisaatiota myös haastava, jotta parhaimmat ideat saadaan käyttöön myös kaupungilla. Advisory Board kokoontuu kahdesta kolmeen kertaan vuodessa.

Tampereen kaupungin pormestarin tehdyssä viranhaltijapäätöksessä 24.10.2022 nuorisovaltuustoa on pyydetty nimeämään jäsenistään edustaja Älykaupunki kaupunkilaisille -kehitysohjelman Advisory Boardiin.

Älykaupunki kaupunkilaisille -kehitysohjelman Advisory boardin yhteinen aloitustapaaminen järjestetään keskiviikkona 18.1.2023 kello 15.00 alkaen.

Nuorisovaltuuston kokous päättää nuorisovaltuuston edustajien valitsemisesta erilaisiin edustustehtäviin.

Päätösehdotus oli

Nuorisovaltuusto valitsee edustajan ja varaedustajan älykaupunki kaupunkilaisille -kehitysohjelman Advisory boardiin vuodeksi 2023.

Päätös

Nuorisovaltuuston edustajaksi älykaupunki kaupunkilaisille - kehitysohjelman Advisory boardiin vuodeksi 2023 valittiin Aleksi Peltosaari ja varaedustajaksi Mikael Määttänen.

Kokouskäsittely

Valitaan edustaja ja varaedustaja Älykaupunki kaupunkilaisille -kehitysohjelman Advisory Boardiin.

Suoritetaan äänestys:

Liisi Ahlberg: 0
Teodor-Pavel Hiidenlampi: 4
Mikael Määttänen: 8
Aleksi Peltosaari: 13
Tyhjä: 3
Yhteensä: 28

Valitaan edustajaksi Älykaupunki kaupunkilaisille -kehitysohjelman Advisory Boardiin Aleksi Peltosaari ja varaedustajaksi Mikael Määttänen.

Tiedoksi

Valitut

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)