Kaupunginhallituksen konsernijaosto, kokous 22.8.2023

Lataa  Kuuntele 

§ 73 Jäsenehdokkaiden nimeäminen Tampereen korkeakoulusäätiö sr:n/Tampereen yliopiston hallitukseen toimikaudeksi 2024-2027 

TRE:3182/00.03.01/2023

Valmistelija

  • Vuojolainen Arto, Liiketoiminta- ja rahoitusjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Liiketoiminta- ja rahoitusjohtaja Arto Vuojolainen, puh. 050 345 1397, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Vt. lakiasiainjohtaja Jouko Aarnio, puh. 040 514 4884, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tampereen yliopiston konsistorin puheenjohtaja on lähettänyt korkeakoulusäätiön perustajille 1.6.2023 sähköpostin, jossa konsistori pyytää säätiön perustajia nimeämään ehdokkaansa hallituksen jäseniksi 31.8.2023 mennessä.

Tampereen yliopiston konsistori nimittää syksyllä 2023 hallitukseen neljä jäsentä 1.1.2024 alkavaksi nelivuotiskaudeksi. Nyt nimettävistä jäsenistä kaksi valitaan perustajajäsenten ehdottamista henkilöistä.

Säätiön hallituksessa ovat tällä hetkellä puheenjohtaja vuorineuvos Jorma Eloranta, varapuheenjohtaja professori Jussi Välimaa (Jyväskylän yliopisto), TkT, strategiajohtaja Anne Jalkala (Vaisala), professori Johanna Kantola (Helsingin yliopisto), YTM, väitöskirjatutkija Ville Tynkkynen (Tampereen yliopisto), professori Jukka Törrönen (Tukholman yliopisto) ja professori, johtaja Outi Vaarala (Orion Pharma).

Neljän hallitusjäsenen eli Anne Jalkalan (perustajien ehdolle asettama), Johanna Kantolan, Ville Tynkkysen ja Outi Vaaralan (perustajien ehdolle asettama) toimikaudet päättyvät vuoden 2023 lopussa. Kaikki neljä erovuoroista jäsentä ovat valittavissa uudelleen.

Yliopistolain mukaan säätiöyliopiston hallituksen on monipuolisesti edustettava säätiöyliopiston toimialaan kuuluvien tieteiden ja taiteiden sekä yhteiskuntaelämän ja elinkeinoelämän kotimaista ja kansainvälistä korkeimman tason asiantuntemusta. Konsistori toivoo perustajien esittävän monipuolista ja runsasta ehdokasjoukkoa sekä huomioimaan ehdokkaita asettaessaan konsistorin asettamat yliopistolakia ja Tampereen yliopiston johtosääntöä täydentävät kriteerit hallituksen valinnassa sekä tasa-arvolain vaatimukset. Hallituksen nykyinen kokoonpano ja tulevat valintakierrokset huomioiden nyt tulisi valita kolme naista ja yksi mies.

Perustajajäsenten kesken on neuvoteltu yhteisen esityksen tekemisestä nimityskomitealle ja konsistorille hallituksen jäseniksi. Tampereen kaupunki ja Teknologiateollisuus koordinoivat tätä perustajien näkemystä kokouksessaan 18.8.2023, missä kaupunkia edustaa konsernijohtaja.

Esitys täydentyy nimillä konsernijaoston kokouksessa.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Yli-Rajala Juha, Konsernijohtaja

Tampereen korkeakoulusäätiö sr:n/Tampereen yliopiston hallitukseen jäsenehdokkaiksi 1.1.2024 alkavalle nelivuotiskaudelle 2024-2027 nimetään _______ ja _______.

Päätös

Tampereen korkeakoulusäätiö sr:n/Tampereen yliopiston hallitukseen jäsenehdokkaiksi 1.1.2024 alkavalle nelivuotiskaudelle 2024-2027 nimetään TkT Anne Jalkala, LT Outi Vaarala, TkT Johanna Lamminen ja LT Marina Erhola.

Esteellisyys

  • Sinikka Torkkola ilmoitti olevansa esteellinen asian käsittelyyn. Esteellisyys todettiin hallintolain 28 §:n 7) kohdan perusteella. Torkkola poistui kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Mitja Tapio oli Torkkolan varajäsenenä läsnä kokouksessa asian käsittelyn ja päätöksenteon ajan.

Kokouskäsittely

Controller Ville Taivassalo poistui kokouksesta asian käsittelyn aikana.

Asian esittelijä, konsernijohtaja Juha Yli-Rajala muutti päätösehdotuksensa seuraavaksi: ”Tampereen korkeakoulusäätiö sr:n/Tampereen yliopiston hallitukseen jäsenehdokkaiksi 1.1.2024 alkavalle nelivuotiskaudelle 2024-2027 nimetään TkT Anne Jalkala, LT Outi Vaarala, TkT Johanna Lamminen ja LT Marina Erhola.” Puheenjohtaja totesi näin muutetun päätösehdotuksen olevan asian käsittelyn pohjana.

Tiedoksi

nimetyt, konsistorin puheenjohtaja, Tampereen korkeakoulusäätiö sr:n hallitus, Arto Vuojolainen

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 15.45 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.