Kaupunginvaltuusto, kokous 21.8.2023

Lataa  Kuuntele 

§ 127 Valtuustoaloite Karosen koulun pihan ja kentän kunnostamisesta sekä kehittämisestä liikuntapaikkana – Antti Hiitti 

TRE:7370/10.00.01/2022

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Kalliohaka Elina, Koordinaattori, Elina.Kalliohaka@tampere.fi

Perustelut

Valtuutettu Antti Hiitti esitti jättämässään valtuustoaloitteessa, että Karosen koulun piha ja kenttä kaipaavat päivittämistä. Aloitteeseen annettua lausuntoa käsiteltiin 18.4.2023 sivistys- ja kulttuurilautakunnassa, josta se palautettiin uudelleen valmisteluun. 

Aloitteessa viitataan Tampereen kaupungin viherpalveluohjelmaan, jossa Karosen koulun kenttä on merkitty kategoriaan ”kunnostettava”, ja tavoitevuodeksi 2020. 

Viherpalveluohjelmaa tehdessä on laadittu suuntaa antava investointiohjelma koko suunnitelmakaudelle. Viherpalveluohjelman ohjelmakausi on kymmenen vuotta (2015–2025), minkä johdosta investointiohjelma on suuntaa antava. Jokainen toimenpide vahvistetaan eri yksiköiden talousarvioissa eli toimialat vastaavat investoinneista. Koulujen pihat ovat kaupungin tilaomaisuutta hallinnoivan Kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmän vastuulla (ohjelman valmistelun aikana nimeltään Tilakeskus) vastuulla ja investoinnit myös ohjautuvat heidän kauttaan yhdessä pääkäyttäjän eli tässä tapauksessa Sivistyspalveluiden palvelualueen kanssa sopien. 

Viherpalveluohjelman seurantapalaveri on tavoitteena pitää vuoden 2023 aikana. Seurantapalaverissa tarkistetaan ohjelman tilanne: peruskorjatut kentät, uudet kentät ja poistetut kentät.

Karosen koulutalon perusparannus ja laajennus on vuonna 2022 hyväksytyssä pitkän aikavälin investointiohjelmassa esitetty vuodelle 2035. Kaupungin linjausten mukaisesti koulun piha-alueita saneerataan pääsääntöisesti perusparannusten yhteydessä.

Aloitteessakin mainittu Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelma on käynnistynyt vuoden 2023 alussa. Ohjelman myötä alueen tarpeita ja toiveita on kerätty alueen asukkailta ja toimijoilta kevään 2023 aikana. Kaupunginosaohjelman visiotyön osana saatujen toiveiden ja tarpeiden pohjalta määritellään Kaukajärvi-Annalan alueen kehittämisen painopisteet. Tämän jälkeen tehdään toimenpideohjelma, jossa määritellään Kaukajärvi-Annalan alueen tulevat kehittämistoimenpiteet. Kaukajärvi-Annalan kaupunginosaohjelma on ajoitettu vuosille 2023–2025.

Keväällä 2023 toteutetussa kyselyssä vastauksia saatiin noin 1700 kappaletta ja asukastapahtumassa 16.5.2023 oli noin 200 osallistujaa. Myös alueella olemassa olevien kaupungin toimintojen kautta on koottu asukkaiden näkemyksiä erityisesti lapsilta ja nuorilta sekä ikäihmisiltä alueen kehittämistarpeista. Lasten parlamentti toivoo alueelle nurmikenttää ja Annalan sekä Kaukajärven koulun oppilaskunnat ovat toivoneen alueelle nurmikenttiä sekä pihojen valaistuksen parantamista. Kyselyiden tuloksista laaditaan yhteenveto, jonka pohjalta talouden mahdollisuuksien mukaan laaditaan toimenpideohjelma kaupungin eri investointeja tekevien tahojen kanssa ja toteutetaan hankkeita kaupungin talousarvion antamien mahdollisuuksien mukaan. Aiempien kaupunginosaohjelmien (ent. lähiöohjelmien) kokemuksen perusteella joitakin toivotuimpia ja kohtuuhintaisia parannuksia on voitu toteuttaa osana kaupunginosaohjelmaa ja selvitämme tämänkin toiveen toteutusmahdollisuutta osana toimenpideohjelman laatimista.

Yhteenveto

Kaukajärvi-Annalan kaupunginosaohjelman myötä selvitetään alueen kehittämistoiveita ja tarpeita kokonaisuutena. Toimenpideohjelmassa määritellään Kaukajärvi-Annalan alueen tulevat kehittämistoimenpiteet. Valtuustoaloitteessa esitetyt toiveet huomioidaan kaupunginosaohjelman toimenpideohjelman laatimisessa.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

Savisaari Lauri, Johtaja, Lauri.Savisaari@tampere.fi

Esitetään kaupunginhallitukselle ja edelleen valtuuston päätettäväksi:

Antti Hiitin valtuustoaloite ja siihen annettu lausunto merkintään tiedoksi. 

Aloite ei anna aihetta muihin kuin lausunnossa esitettyihin toimenpiteisiin.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

Savisaari Lauri, Johtaja, Lauri.Savisaari@tampere.fi

Päätösehdotus oli

Esittelijä

Yli-Rajala Juha, Konsernijohtaja, Juha.Yli-Rajala@tampere.fi

Esitetään valtuuston päätettäväksi:

Antti Hiitin valtuustoaloite sekä kasvatus- ja opetuslautakunnan lausunto merkintään tiedoksi. 

Aloite ei anna aihetta muihin kuin lausunnossa esitettyihin toimenpiteisiin.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Savisaari Lauri, Johtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kiinteistöpäällikkö Anni Andrejeff, puh. 040 630 9358, koordinaattori Elina Kalliohaka, puh. 040 486 4918, kehittämiskoordinaattori Henna Kuitunen, puh. 041 730 6693, hankepäällikkö Jarmo Viljakka, puh. 040 806 4105, etunimi.sukunimi@tampere.fi ja vastaava isännöitsijä Harri Mannonen, puh. 044 481 1640, etunimi.sukunimi@tilapa.fi

Lisätietoja päätöksestä

Vt. lakiasiainjohtaja Jouko Aarnio, puh. 040 514 4884, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätösehdotus oli

Antti Hiitin valtuustoaloite sekä kasvatus- ja opetuslautakunnan lausunto merkintään tiedoksi. 

Aloite ei anna aihetta muihin kuin lausunnossa esitettyihin toimenpiteisiin.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Antti Hiitti, Anni Andrejeff, Elina Kalliohaka, Henna Kuitunen, Jarmo Viljakka, Harri Mannonen

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)