Kasvatus- ja opetuslautakunta, kokous 17.1.2024

Lataa  Kuuntele 

§ 9 Valtuustoaloite nuorten pyöräilijöiden ja sähköpotkulautojen käyttäjien turvallisuusinfon järjestämiseksi – Arto Grönroos ym. 

TRE:5174/08.00.01/2023

Valmistelija

  • Järvelä Kristiina, Perusopetusjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Opetusjohtaja Ville Raatikainen, puh. 040 576 8949, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Kalle Kaunisto, puh. 040 485 1059, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Arto Grönroos esittää 19.10.2023 yhdessä muiden valtuutettujen kanssa jättämässään valtuustoaloitteessa, että Tampereen kaupunki kartoittaisi mahdollisuutta pitää nuorille turvallisuusinfoja kouluissa kaksipyöräisten kulkuneuvojen turvalliseen ajamiseen liittyvistä käytänteistä. 

Tampereen kaupunki kannustaa aktiivisiin ja kestäviin kulkutapavalintoihin. Tampereen kaupungin liikennesuunnittelun palveluyksikkö on tehnyt huoltajille ja kouluille vapaasti hyödynnettäväksi turvallisten koulumatkojen infopaketit. Infopaketissa on osoitettu kartalla suositellut reitit jalan ja pyörällä, sekä esikouluikäisten henkilöautolla saattoon tarkoitetut paikat. Infopaketit löytyvät Tampereen kaupungin internetsivuilta (sivupolku: www.tampere.fi - Liikenne, kadut ja kunnossapito - Liikenneturvallisuus Koulumatkojen turvallisuus). 

Tampereen kaupungin perusopetuksen kouluissa vietetään vuosittain lukuvuoden alussa yleensä syyskuussa Liikenneviikkoa. Viikon aikana oppilailla on monipuolisia mahdollisuuksia tutustua turvalliseen tapaan kulkea koulumatkoja. 

Edellisten lisäksi perusopetuksessa laaditaan valtuustoaloitteessa mainittujen sisältöjen mukainen infopaketti yhteistyössä eri tahojen kanssa (muun muassa liikennesuunnittelun palveluyksikkö ja Sisä-Suomen poliisilaitos). Pakettia tullaan hyödyntämään kaikilla kouluilla myöhemmin tarkentuvalla tavalla jo keväällä 2024 ennen uuden pyöräilykauden alkua.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Savisaari Lauri, Johtaja

Esitetään kaupunginhallitukselle ja edelleen valtuuston päätettäväksi:

Arto Grönroosin ym. valtuustoaloite ja siihen annettu lausunto merkitään tiedoksi.

Aloite ei anna aihetta muihin kuin lausunnossa esitettyihin toimenpiteisiin.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

kaupunginhallitus

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)