Kaupunginhallitus, kokous 4.3.2024

Lataa  Kuuntele 

§ 92 Tampereen kaupungin liittyminen International Congress and Convention Association (ICCA) ja Congress Network Finland (CNF) jäseneksi 

TRE:899/04.04.01/2024

Valmistelija

  • Rantanen Teppo, Johtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Asiakkuuspäälliköt Pia Helminen, puh. 040 706 6448 ja Laila Walldén, puh. 040 683 8789, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Lakiasiainjohtaja Laura Klami, puh. 040 543 2285, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Kongressipalvelut (Tampere Convention Bureau, TCB) markkinoi Tamperetta kongressikaupunkina sekä tieteentekijöille että kansainvälisille järjestöille. Usein kansainvälinen ja valtakunnallinen kilpailu kongressista on kovaa ja TCB:n tarjoama tuki, asiantuntija-apu ja hakudokumenttien laatiminen, kongressien saamisessa on ratkaisevaa. Kongressit vahvistavat yliopiston, yritysten ja kaupungin kansainvälistä tunnettuutta. Ne tarjoavat tilaisuuksia verkostoitumiseen ja osaamisen esittelyyn ja kiinnittyvät osaajien houkutteluun ja kaupungin brändin kansainväliseen vahvistamiseen. Kongresseilla on myös mittavia tulovaikutuksia.

Kongressipalvelut on ollut aiemmin sijoitettuna Visit Tampere Oy:lle, josta Tampereen kaupunki on elinvoima- ja osaamislautakunnan tilauksella tilannut kongressipalvelut osana Visit Tampereen muuta palvelusopimusta. Vuoden 2024 alusta kongressipalvelut henkilöstöineen (2 htv) ja budjetti (noin 173 000 euroa) siirrettiin Tampereen kaupungin vetovoima- ja edunvalvonta palveluryhmään. Kongressipalvelut linkittyvät vahvasti alueen matkailun edistämiseen, mutta sillä on kiinteä yhteys myös suurtapahtumien hakuun, korkeakouluyhteistyöhön ja edunvalvontatyöhön, jotka olivat siirrolle keskeisin peruste.

Kongressipalvelut (TCB) ovat olleet jäsenenä kahdessa verkostossa, joiden jäsenyys on tärkeää siirtää Tampereen kaupungille muutoksen myötä. Kaupungin liittyminen verkostojen jäseneksi mahdollisimman pian on tärkeää jo rakennettujen yhteyksien säilymiseksi katkeamattomina. Jäsenyyksien päivittäminen Tampereen kaupungin ja verkostojen välillä ei tuo lisäkustannuksia.

ICCA
International Congress and Convention Association (ICCA) on maailmanlaajuinen kongressitoimijoiden ja järjestöjen yhteinen järjestö, joka järjestää jäsenilleen muun muassa koulutusta ja myyntitapahtumia. ICCA myös ylläpitää kansainvälistä järjestökongressien tietokantaa, joka on oleellinen osa potentiaalisten kongressien kartoittamisessa ja tiedon saannissa. ICCA:n jäsenet jakavat keskuudessaan tärkeää tietoa potentiaalisista kongresseista. Tampere Convention Bureau ry on ollut ICCA:n jäsen vuodesta 2000. Yhdistyksen fuusioiduttua Visit Tampereeseen 2017, jäsenyys siirtyi kyseisen yrityksen nimiin. ICCA:lla on myös maantieteellisiä jaostoja, jotka järjestävät omaa toimintaansa. Pia Helminen toimi ICCA Nordic Chapterin puheenjohtajana 11/2022–11/2023.

CNF
Congress Network Finland (CNF) on suomalaisten kokous- ja kongressialan ammattilaisten yhdistys ja verkosto, joka edistää jäsentensä verkostoitumista sekä ammatillista kehittymistä. Lisäksi verkosto jakaa tietoa sekä toimii kokous- ja kongressialan yhtenä edunvalvojana yhdessä muiden toimijoiden kanssa. CNF tarjoaa jäsenilleen koulutusta ja tietoa alan trendeistä, benchmarking- ja verkostoitumismahdollisuuksia, tutustumis- ja vierailumatkoja, sekä kansainvälisiä ja kotimaisia tutkimustuloksia. Tampere Convention Bureau ry on ollut mukana yhdistyksen perustamisesta lähtien vuodesta 2010 ja sen jäsenet ovat olleet aktiivisia yhdistyksen hallituksessa. Myös tämä jäsenyys siirtyi Visit Tampereelle fuusion yhteydessä 2017.

Tampereen kaupungin hallintosäännön (1.6.2023) 15 § kohdan 34 mukaisesti kaupunginhallitus päättää yhdistyksiin liittymisestä ja eroamisesta.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Yli-Rajala Juha, Konsernijohtaja

Tampereen kaupunki liittyy International Congress and Convention Association (ICCA) ja Congress Network Finland (CNF) jäseneksi.

ICCA:n 3 700 euron ja CNF:n 450 euron vuosijäsenmaksut maksetaan kustannuspaikalta 154029, Tapahtumapalvelut.

Tampereen kaupungin yhteyshenkilöt ovat Tampere Convention Bureaun asiakkuuspäälliköt (Pia Helminen ja Laila Walldén).

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Anna-Kaisa Heinämäki, Pia Helminen, Laila Walldén, Iitu Nieminen

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.