Elinvoima- ja osaamislautakunta, kokous 20.3.2024

Lataa  Kuuntele 

§ 39 Elinvoiman ja kilpailukyvyn avustusten myöntämisperusteiden päivittäminen 

TRE:714/00.01.01/2024

Valmistelija

  • Saari Regina, Työllisyysjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelupäällikkö Tuula Mikkonen, puh. 040 800 4962, suunnittelija Tatjaana Julin, puh. 0400 297 956 ja työllisyysjohtaja Regina Saari, puh. 050 346 9603, etunimi.sukunimi@tampere.fi  

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Aino Jokinen, puh. 040 801 6103, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Kaupunginhallitus päätti 19.9.2022 (§ 367) Tampereen kaupungin avustustoiminnan yleiset periaatteet -asiakirjan korvaamisesta uudella asiakirjalla Tampereen kaupungin avustusten ja apurahojen yleiset periaatteet. Kaupungin hallintosäännön mukaisesti uudessa asiakirjassa ei määritellä yksittäisten avustusten myöntämisperusteita vaan lautakunnat päättävät oman vastuualueensa osalta yhteisöille jaettavien avustusten ja yksityishenkilöille myönnettävien apurahojen muodoista sekä myöntämisperusteista.

Elinvoima- ja osaamislautakunta on päättänyt elinvoiman ja kilpailukyvyn avustusten myöntämisperusteista alun perin 19.10.2022 § 115 ja asiakirjaa on päivitetty lautakunnan päätöksillä 26.4.2023 § 67, 22.11.2023 § 175, 13.12.2023 § 188 ja 14.2.2024 28 §.

1.3.2024 voimaan tulleella kaupungin organisaatiomuutoksella, jonka yhteydessä elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen nimi muuttui elinvoiman palvelualueeksi, ei ole vaikutuksia avustustoiminnan organisoitumiseen ja elinvoima- ja osaamislautakunnan alaiset avustuskokonaisuudet säilyvät ennallaan. Palvelualueen nimen muutoksesta huolimatta elinvoima- ja osaamislautakunnan avustusten myöntämisperusteista käytetään edelleen nimitystä Tampereen kaupungin elinvoiman ja kilpailukyvyn avustusten myöntämisperusteet. 

Nyt esitettävässä elinvoiman ja kilpailukyvyn avustusten myöntämisperusteiden päivityksessä tehdään palvelualueen nimen muutoksesta johtuva tekninen päivitys asiakirjan lukuun 6, Tampereen alueellinen audiovisuaalisen alan tuotantokannustin. Lisäksi tehdään muutos nuorten kesätyöseteliä koskeviin ehtoihin asiakirjan luvussa 8. Muutoksella halutaan varmistaa nuorten tasavertainen kohtelu heidän syntymäkuukaudestaan riippumatta. Koska myöntämisperusteissa on määritelty, että seteliä voivat hakea nuoret, jotka täyttävät hakuvuotena 15 vuotta tai ovat enintään 17-vuotiaita ja ovat alle 18-vuotiaita koko kesätyösuhteen ajan, loppuvuodesta syntyneet nuoret voisivat hakea kesätyöseteliä neljä kertaa ja alkuvuodesta syntyneet nuoret kolme kertaa ennen kuin ylittävät ikärajan. Jotta vältetään syntymäkuukaudesta johtuva epätasa-arvo, lisätään kesätyöseteliä koskeviin ehtoihin, että nuorella on mahdollisuus saada kesätyöseteli enintään kolmena kesänä. 

Ehdotus päivitetyksi Tampereen kaupungin elinvoiman ja kilpailukyvyn avustusten myöntämisperusteet -asiakirjaksi sekä asiakirja, johon on merkitty ehdotetut muutokset (poistot on kirjattu punaisella fontilla ja lisäykset vihreällä), ovat tämän asian liitteinä.

Hallintosäännön (1.3.2024) § 17 mukaan lautakunta päättää oman tehtäväalueensa osalta avustusten ja tukien myöntämisperusteista ja myöntämisestä kaupunginhallituksen määräämien yleisten periaatteiden mukaisesti.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Heinämäki Anna-Kaisa, Johtaja

Päivitetty Tampereen elinvoiman ja kilpailukyvyn avustusten myöntämisperusteet -asiakirja hyväksytään.

Asiakirja korvaa aiemmin hyväksytyn Elinvoiman ja kilpailukyvyn avustusten myöntämisperusteet -asiakirjan (elinvoima- ja osaamislautakunta 14.2.2024, § 28).

Päivitetyt myöntämisperusteet tulevat voimaan 21.3.2024.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Regina Saari, Sari Oksanen, Tommi Eskonen, Jari Jokinen, Petri Räsänen, Tuula Mikkonen, Tatjaana Julin, Susanna Lundström, Anna-Kaisa Heinämäki, Timo Antikainen, Maiju Viiki, Venla Moisala, Niina Virtanen/Film Tampere, Fanny Heinonen/Film Tampere, ko-pa-li

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.