Yhdyskuntalautakunnan ympäristö- ja rakennusjaosto, kokous 1.12.2020

Lataa  Kuuntele 

§ 153 Lausunto Tarastenjärven Kiertotalousalue Oy:n ja Suomen Erityisjäte Oy:n ympäristölupahakemuksista 

TRE:6351/11.01.02/2020

Valmistelija

  • Willberg Harri, Ympäristönsuojelupäällikkö

Valmistelijan yhteystiedot

Ympäristötarkastaja Jaana Lappeteläinen, p. 040 8063 448, jaana.lappetelainen@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Hanna Sandström, p. 040 750 1876, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto pyytää Tampereen kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisen lausuntoa kolmesta Kangasalan kaupungissa Tarasten kiertotalousalueella vireillä olevasta ympäristölupahakemuksesta. Lupahakemukset koskevat Tarasten kiertotalousalueen aluerakentamista, olemassa olevan maarakentamisessa hyödynnettävien jätteiden varastointi- ja käsittelytoiminnan ympäristöluvan muuttamista sekä jätteidenkäsittelylaitoksen ja kaatopaikan rakentamista ja toimintaa.

  • Tarasten Kiertotalousalue Oy – Tarasten kiertotalousalueen rakentamisen ympäristölupahakemus sekä vesilain mukainen poikkeuslupahakemus luonnontilaisen lähteen vaarantamiskiellosta (dnro LSSAVI/4948/2020)
  • Tarasten Kiertotalousalue Oy – Tarasten Kiertotalousalue Oy:n maarakentamisessa hyödynnettävien jätteiden varastointia ja käsittelyä koskevan ympäristöluvan muuttaminen (dnro LSSAVI/8651/2020) 
  • Suomen Erityisjäte Oy – Jätteidenkäsittelylaitoksen ympäristölupahakemus sekä toiminnan aloittamislupa (dnro LSSAVI/3595/2020)

Lausuntoa on pyydetty 18.11.2020 mennessä, mutta lausunnon antamiselle on pyynnöstä myönnetty jatkoaikaa 4.12.2020 asti. Lausunnon valmisteluun ovat osallistuneet Pasi Päivärinne ja Jaana Lappeteläinen (jäteasiast), Hanna Kolari (vesiasiat) ja Anni Nousiainen (luontoasiati).

 

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Willberg Harri, Ympäristönsuojelupäällikkö

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle annetaan liitteen mukainen lausunto Tarasten Kiertotalous Oy:n ja Suomen Erityisjäte Oy:n ympäristölupahakemuksista ja Tarasten Kiertotalous Oy:n ympäristöluvan muuttamista koskevasta hakemuksesta.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Matti Höyssä poistui kokouksesta ja varajäsen Antti Ivanoff saapui kokoukseen asian käsittelyn aikana.

Tiedoksi

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, Tampereen kaupungin ympäristonsuojeluyksikkö (ymparistonsuojelu@tampere.fi), Kangasalan ympäristönsuojelu (ymparistonsuojelu@kangasala.fi)

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)