Keskusvaalilautakunta, kokous 10.5.2021

§ 49 Kuntavaalien 2021 toimittamista, äänestysalueiden äänestyspaikkoja ja ennakkoäänestystä koskeva sekä ehdokaslistojen yhdistelmää kuulutus 

TRE:7262/00.00.02/2020

Valmistelija

  • Perämaa Juha, Lakimies

Valmistelijan yhteystiedot

Keskusvaalilautakunnan sihteeri Juha Perämaa, puh. 040 503 9038, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Keskusvaalilautakunnan sihteeri Juha Perämaa, puh. 040 503 9038, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Vaalilain 49 §:n mukaan keskusvaalilautakunnan on hyvissä ajoin ennen ennakkoäänestyksen alkamista tiedotettava kunnan alueella olevista kotimaan yleisistä ennakkoäänestyspaikoista ja niiden äänestysajoista sekä vaalipäivän äänestyksestä ja äänestysalueiden äänestyspaikoista. Keskusvaalilautakunta voi lisäksi harkintansa mukaan tiedottaa kotiäänestyksen järjestämisestä ja siihen ilmoittautumisesta sekä muista vaalien toimittamiseen liittyvistä asioista. Tiedottaminen on tehtävä sillä tavoin kuin kunnan ilmoitukset kuntalain mukaan saatetaan tiedoksi.

Keskusvaalilautakunta hyväksyy kuntavaalien ehdokaslistojen yhdistelmän kokouksessaan perjantaina 14.5.2021. Vaalilain 44.2 §:n mukaan keskusvaalilautakunnan tulee saattaa kuntavaalien ehdokaslistojen yhdistelmä tai siinä olevat tiedot taikka tieto siitä, missä yhdistelmä on nähtävänä, äänioikeutettujen tiedoksi sillä tavalla kuin kunnan ilmoitukset saatetaan tiedoksi ja lisäksi keskusvaalilautakunnan kokoushuoneistossa julkaistavalla ilmoituksella. Vuoden 2021 kuntavaalien aikataulun johdosta on tarkoituksenmukaista yhdistää ehdokaslistojen yhdistelmää koskeva kuulutus vaalien toimittamista koskevaan kuulutukseen.

Keskusvaalilautakunnan käytäntönä on ollut julkaista kuulutus Aamulehdessä ja Tamperelaisessa. Ajankohta on ollut vaalien suositeltua ulkomainonnan aloittamista (viikko ennen ennakkoäänestyksen alkua) edeltävä lauantai. Vuoden 2021 kuntavaaleissa ennakkoäänestys alkaa 26.5.2021.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Perämaa Juha, Lakimies

Liitteenä oleva kuulutus hyväksytään julkaistavaksi virallisten ilmoituskanavien lisäksi Aamulehdessä ja Tamperelaisessa lauantaina 15.5.2021.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)