Asunto- ja kiinteistölautakunta, kokous 16.6.2021

Lataa  Kuuntele 

§ 112 Asunto- ja kiinteistölautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelman osavuosikatsaus 1-4 2021 

TRE:4137/02.02.01/2020

Valmistelija

  • Laisi Pauliina, Controller

Valmistelijan yhteystiedot

Controller Pauliina Laisi, puh. 040 836 2730, etunimi.sukunimi@tampere.fi ja strategiacontroller Tuomas Huhtala, puh. 040 353 7384, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Hanna Sandström, puh. 040 750 1876, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Palvelu- ja vuosisuunnitelman katsauksessa raportoidaan lautakunnan alaiseen toimintaan liittyvät keskeiset toimenpiteet, talouden toteumat ja ennusteet sekä riskienhallinta.

Asunto- ja kiinteistölautakunnan toimintakatteen toteuma tammi-huhtikuussa oli 50,5 milj. euroa, mikä on 4,4 milj. euroa kauden vuosisuunnitelmaa heikompi. Toimintatuotot ovat toteutuneet 10,6 milj. euroa vuosisuunnitelmaa pienempinä. Poikkeama aiheutuu keskeisimmin pysyvien vastaavien myyntivoitoista, jotka eivät kerry tasaisesti vuoden aikana. 

Tilinpäätösennusteen toimintakate, 165,6 milj. euroa, on 0,8 milj. euroa vuosisuunnitelmaa parempi. Ennusteessa on huomioitu sote-kiinteistöjen myynti, josta kirjautuu luovutusvoittoa 29,1 milj. euroa. Pysyvien vastaavien luovutusvoittojen ennuste (49 milj. euroa), on kokonaisuutena 0,7 milj. euroa vuosisuunnitelmaa heikompi. Raportointihetken jälkeen on kuitenkin tullut tietoon uusia myntikohteita, jotka huomioidaan seuraavassa ennusteessa. Maankäyttösopimuskorvausten osalta ennuste on 13,3 milj. euroa, mikä on 1,1 milj. euroa budjetoitua enemmän. Toimintakulujen ennuste ylittää vuosisuunnitelman 0,3 milj. eurolla. 

Tilinpäätösennusteessa lautakuntaan kohdistuvia investointeja arvioidaan toteutettavan 124,3 milj. eurolla, mikä on 39,1 milj. euroa suuniteltua vähemmän. Poikkeama jakautuu talonrakennushankkeisiin (25,8 milj. euroa), maaomaisuuden investointeihin (5,0 milj. euroa) sekä Hiedanrannan kehitysohjelman investointeihin (8,4 milj. euroa).

Tampereen strategiaa ja muita pitkän aikavälin tavoitteita toteutetaan palvelu- ja vuosisuunnitelmassa määritellyillä toimenpiteillä. Asunto- ja kiinteistölautakunnan alaisten toiminnan osalta raportointikausi on sujunut erittäin hyvin ja kaikkien toimenpiteiden ennustetaan toteutuvan suunnitellusti vuoden 2021 loppuun mennessä. Erityisinä onnistumisina on nostettu esiin mm. asuntopolitiikan linjausten vaikuttavuuden arviointityön käynnistyminen, tonttihaun ohjelmoinnin toteutus sekä alueiden sosiaalisen kestävyyden tavoitteiden edistäminen. Toimenpiteisiin liittyviä onnistumisia on avattu tarkemmin raportointiliitteessä.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Rantanen Teppo, Johtaja

Palvelu- ja vuosisuunnitelman osavuosikatsaus hyväksytään.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Pauliina Laisi, Tuomas Huhtala

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)