Asunto- ja kiinteistölautakunta, kokous 16.6.2021

Lataa  Kuuntele 

§ 108 Pyynikintie 2 perusparannus -hankkeen toteutussuunnitelma ja toteutussopimus 

TRE:218/10.03.07/2020

Valmistelija

  • Ekholm Virpi, Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi ja hankeinsinööri Satu Lahdensivu, puh. 040 637 3889, etunimi.sukunimi@tilapa.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Hanna Sandström, puh. 040 750 1876, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Pyynikintie 2 perusparannushankkeen tarveselvitys on hyväksytty kaupunginhallituksessa 27.1.2020 ja hankesuunnitelma 17.2.2020. Toteutussuunnittelu on tehty hankesuunnitelman pohjalta. 

Hanke käsittää Pyynikintie 2 perusparannuksen piha-alueineen, kalusteineen ja varusteineen täysin käyttökuntoon saatettuna. Perusparannuksessa rakennus korjataan perusasteen koulujen väistötilaksi, yläkoulujen aineopetustiloiksi ja suuren musiikkipainotteisen lukion pysyviksi tiloiksi. Lisäksi tilat toimivat esittävän taiteen iltakäyttötiloina. 

Perusopetuksen väistötilan mitoitus on n. 350 oppilasta (luokat 0 – 6, 25 oppilasta/perusopetusryhmä). Aineopetuksen tiloja tehdään alueen yläkoulujen noin 75 oppilaalle ja lukiotilat noin 800 opiskelijalle. Esittävän taiteen iltakäyttäjiä on noin 100. Lisäksi tehdään tilat Pirkanmaan Voimia Oy:lle ja kouluterveydenhuollolle. Henkilökuntaa rakennuksessa on yhteensä 86 henkilöä. 

Arkkitehtisuunnitelmat on laatinut Arkkitehdit von Boehm Renell Oy, joka on toiminut myös hankkeen pääsuunnittelijana. Pohjarakennesuunnittelusta on vastannut Taratest Oy, sähkö- ja LVIA-suunnittelusta Granlund Tampere Oy, rakennesuunnittelusta Sitowise Oy, akustiikkasuunnittelusta A-Insinöörit Suunnittelu Oy ja keittiölaitesuunnittelusta Design Lime Oy. 

Hankkeen rakennuttamisesta vastaa Tampereen Tilapalvelut Oy ja projektipäällikkönä toimii hankeinsinööri Satu Lahdensivu. Hankkeen rakennuttamisesta ja valvonnasta laaditaan Tampereen kaupungin ja Tampereen Tilapalvelut Oy:n kesken toteutussopimus. 

Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa elokuun alussa 2021. Rakennuksen sisäpuolen työt sekä julkisivut valmistuvat toukokuussa 2023 ja piha kesäkuussa 2023. 

Rakennus- ja talotekniikkaurakat kilpailutettiin avoimina hankintakyselyinä huhti-toukokuussa 2021.  Toteutuskustannusarvio on laadittu hinnaltaan halvinten hyväksyttyjen urakkatarjousten perusteella.  Toteutussuunnitelman hankinta-arvoerittelyn mukaisesti toteutuskustannukset ovat yhteensä 23 960 000 euroa. Hankesuunnitelmassa hyväksytty kustannusarvio oli yhteensä 23 445 000 euroa.  

Toteutussuunnitteluvaiheessa hankesuunnitelman lähtötiedot ovat tarkentuneet ja muuttuneet, mikä on aiheuttanut kustannusten nousua. Yleinen rakennuskustannustason nousu, mm. materiaalien hinta ja saatavuus, on myös nostanut kustannuksia. Lisäkustannuksia aiheuttaneita suunnitelmamuutoksia ja -lisäyksiä ovat mm. porrashuoneiden lasipaloseinien uusiminen, B-portaan hissin uusiminen, henkilönostimien lisääminen esteettömyyden parantamiseksi ja polkupyöräkatosten lisääminen.

Asunto- ja kiinteistölautakunnan osalta valtuustoon nähden sitovaa on talonrakennushankkeiden talousarviovuoden nettoinvestoinnit. Talonrakennushankekohtaiset vuotuiset talousarviot ovat sitovia siten, että asunto- ja kiinteistölautakunta voi perustellusta syystä hyväksyä uudisrakennushankkeissa 5 prosentin ylityksen ja perusparannushankkeissa 15 prosentin hankekohtaisen ylityksen talonrakennusinvestointien kokonaissumman rajoissa. 

Hankkeelle on osoitettu kaupungin talousarviossa yhteensä 23 515 000 euron määräraha, jota tulee tarkistaa vuoden 2022 talousarviovalmistelussa. Määrärahaa esitetään nostettavaksi 445 000 eurolla  (1,9 %), jotta hanke voitaisiin toteuttaa suunnitellulla tavalla. Vuodelle 2021 määrärahaa on yhteensä 5 466 000 euroa, joka riittää tämän vuoden osalle.  

Pirkanmaan Voimia Oy:n hankintaan kuuluvien keittiölaitteiden kustannus on yhteensä 328 600 euroa. 

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Rantanen Teppo, Johtaja

Pyynikintie 2 perusparannushankkeen toteutussuunnitelma ja toteutussopimus hyväksytään.    

Kiinteistöjohtaja valtuutetaan tekemään toteutussopimukseen tarvittaessa pieniä teknisiä korjauksia ja allekirjoittamaan toteutussopimus. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Hankeinsinööri Satu Lahdensivu oli asiantuntijana läsnä kokouksessa ja poistui ennen päätöksentekoa.

Tiedoksi

Virpi Ekholm, Niko Suoniemi, Anni Andrejeff, Petri Peltonen, Jorma Suonio, Elina Lahti, sisäinen tarkastus, tilapalvelut@tilapa.fi, kitiatalous

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Aleksis Kiven katu 14–16 C, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella http://www.tampere.fi/asiointi/ tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 15.45 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.