Z/Pirkanmaan pelastustoimen neuvottelukunta, kokous 22.11.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 40 Sote- ja hyvinvointialueuudistus pelastustoimen kannalta 

TRE:1857/09.05.00/2020

Perustelut

Hyvinvointialueuudistuksen käytännön muutostyö on syksyn aikana organisoitu niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin. Pirkanmaan hyvinvointialueen palveluksessa työskentelee nyt noin 40 määräaikaista henkilöä.

Syyskuussa on myös käynnistynyt Tampereen kaupungin Siirto- ja toiminnan jatkuvuus -projekti. Projektin toimesta valmistellaan ja koordinoidaan Tampereen sote-palvelujen sekä Pirkanmaan pelastuslaitoksen siirtoa luovuttavan organisaation puolelta. Projektin tavoitteena on​ huolehtia muutoksen sujuvuudesta sekä turvata toiminnan jatkuvuus kaupungin kokonaisedun näkökulmasta.  ​

Luovutusprojekti on suunniteltu jatkuvan 31.1.2023 asti ja se toteutetaan yhteistyössä Pirkanmaan hyvinvointialuevalmistelun kanssa.​

Siirtoprojektissa on useita alaprojekteja (mm. talous, ICT, hr-toiminnot, sopimukset, kiinteistöt, yms.). Kussakin alaprojektissa on nimetty edustaja myös pelastuslaitokselta.

Hyvinvointialueen puolella pelastuslaitoksen valmistelua hoidetaan pelastustoimen jaoston johdolla. Jaoston työsuunnitelma hyväksyttiin syyskuun alussa ja valmistelutyö on parhaillaan eri työryhmissä käynnissä.

Lisäksi pelastuslaitokselta on edustajat valmisteluorganisaation yhdyspintajaostossa, ICMT -jaostossa sekä hallinnon- ja järjestämisen jaostossa.

Pelastuslaitoksen valmistelua ja siirtoprojektia on hoidettu syksyn ajan ilman lisäresurssia oman toimen ohella.

Asiasta annetaan lisäselvitystä kokouksessa.

 

Päätösehdotus oli

Pelastusjohtaja Ojanen:

Pelastustoimen neuvottelukunta merkitsee asian tiedoksi.

 

Päätös

Asia merkittiin tiedoksi.