Alueellinen jätehuoltolautakunta, kokous 7.9.2022

§ 33 Ilmoitusasiat 

TRE:632/00.01.03/2022

Valmistelija

  • Suoniemi Jani, Jätehuoltosuunnittelija

Valmistelijan yhteystiedot

Jätehuoltosuunnittelija Jani Suoniemi, puh. 040 596 4737, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Kalle Kaunisto, puh. 040 485 1059, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Jätehuoltolautakunnalle on saapunut tiedoksi seuraavat asiat:

  • Etelä-Pohjanmaan, Pirkanmaan ja Keski-Suomen ELY-keskusten päätös valtakunnallisen jätesuunnitelman valmistelua, toimeenpanoa ja toimeenpanon seurantaa tukevan alueellisen yhteistyöryhmän asettamisesta kyseessä olevien ELY-keskusten alueelle. Yhteistyöryhmän asettaminen perustuu jätelain 88 §:än. Alueellisen jätehuoltoviranomaisen edustajaksi on nimetty jätehuoltopäällikkö Anu Toppila ja varajäseneksi jätehuoltosuunnittelija Jani Suoniemi. Päätös sekä yhteistyöryhmän kokoonpano on liitteessä 1.  
  • Rinki Oy:n tiedote keräysverkoston muutoksista:

        MUUTOKSET PAKKAUSTEN TUOTTAJIEN KERÄYSVERKOSTOON 2023

Uudistunut Jätelaki tuo muutoksia Ringin ylläpitämään ekopisteverkostoon kunnan alueella. Keskeisimmät muutokset ovat kiinteistöjen erilliskeräyksen laajentuminen kaikkiin vähintään 5 huoneiston kiinteistöihin ja aluekeräyksen velvoiterajan muuttuminen vähintään 1000 ekopisteeseen, joissa kerätään kaikkia neljää pakkausjaetta. Tällä hetkellä velvoiterajat ovat 1850 ekopistettä lasi-, metalli- ja kartonkipakkauksille sekä 500 ekopistettä muovipakkauksille.

Uudet velvoitteet alkavat 1.7.2023 ja ekopisteverkostoon tulee sen vuoksi muutoksia. Kunnan alueella oleville ekopisteillä on aikanaan haettu vaadittavat luvat toiminnalle sekä niistä on jätetty Jätelain 100§ mukaiset ilmoitukset. Aikaisempien velvoiterajojen takia, on suurin osa ekopisteistä 3 pakkausjakeen keräyspisteitä. Osaan ekopisteitä tullaan lisäämään muovipakkauksille keräyssäiliö(t). Mahdollisesti myös osa ekopisteistä tulee poistumaan.

RINKI pyytää kuittaamaan tiedotteen vastaanotetuksi sekä ilmoittamaan mikäli yhden keräysjakeen lisääminen ekopisteelle vaatii muita ilmoituksia / lupia kuin 100 § mukaisten ilmoitusten päivittämisen kunnan ympäristöviranomaiselle.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Suoniemi Jani, Jätehuoltosuunnittelija

Asiat merkitään tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)