Z/Sosiaali- ja terveyslautakunta, kokous 25.8.2022

Lataa  Kuuntele 

§ 92 Sosiaali- ja terveyslautakunnan vuoden 2022 hankintasuunnitelman päivittäminen (yhteistoiminta-alueen asia) 

TRE:6091/02.02.01/2021

Valmistelija

  • Viitasaari Leena, Johtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Hankintapäällikkö Virva Palomäki, etunimi.sukunimi@tampere.fi, puh. 040 800 4405

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Noora Jalonen, puh. 040 142 4654, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Hankintasuunnitelma on sosiaali- ja terveyslautakunnan alaisten hankintojen toteuttamista koskeva suunnitelma, joka hyväksytään vuosittain osana sosiaali- ja terveyslautakunnan vuosisuunnitelmaa. Hankinnat etenevät prosessinomaisesti ja siten myös hankintasuunnitelmassa esitetyt asiat tarkentuvat hankintaprosessien aikana. Myös uusia hankintatarpeita saattaa nousta esiin hankintasuunnitelman hyväksymisen jälkeen.

Vuoden 2022 vuosisuunnitelman yhteydessä hyväksytty hankintasuunnitelma on täydentynyt ja siihen on tullut seuraavat muutokset:

Ikäihmisten palveluryhmän hankinnat

Ikäihmisten ympärivuorokautisten asumispalvelujen hankinnassa (2800/2022) sopimuskauden alkamisajankohta ja pituus ovat hankinnan keskeytyksen ja uudelleen käynnistämisen vuoksi muuttuneet. Uusi alkamisajankohta on 1.10.2022 ja sopimuskausi toistaiseksi voimassa oleva. 

Ikäihmisten palveluasumisen, päivätoiminnan ja lähitoripalvelujen hankinnasta (7403/2021) jää pois päivätoiminnan ja lähitoripalvelujen hankinta, joiden osalta hankinta on tarkoituksenmukaista toteuttaa, kun hyvinvointialueen tarpeiden kokonaistilanne on selkiytynyt. Lisäksi sopimuskauden alkamisajankohta ja pituus muuttuvat. Uusi alkamisajankohta on 1.2.2023 ja sopimuskausi toistaiseksi voimassa oleva.

Alkuperäiseen hankintasuunnitelmaan lisätään Hoiva ja hoitohenkilöstön hankinta ulkomailta (8865/2021).

Rintamaveteraanien ja sotainvalidien kotihoidon hankinta (5076/2021) jää hankintasuunnitelmasta pois.

Psykososiaalisen tuen palveluryhmän hankinnat

Alkuperäiseen hankintasuunnitelmaan lisätään Hankintasopimus päihde- ja mielenterveyskuntoutujien asumispalvelujen hankinnasta Vuohenojan asumispalveluyksikköön. Palveluntuottaja on irtisanonut sopimuksen päättymään 30.11.2022.

Lääkäripalvelujen hankinta kehitysvammaisten sekä päihde- ja mielenterveysasiakkaiden asumispalveluihin jää pois hankintasuunnitelmasta. Pirkanmaan hyvinvointialueella on alustavasti suunniteltu palvelujen hankintaa hyvinvointialuetasoisesti, minkä johdosta ei tässä vaiheessa ole tarkoituksenmukaista kilpailuttaa palvelua Tampereen kaupungille.

Toiminnallisten riippuvuuksien hoidon pienhankinta jää pois hankintasuunnitelmasta, koska on tarkoituksenmukaista tarkastella hankinnan tarvetta hyvinvointialuetasoisesti.  

Lasten, nuorten ja perheiden palveluryhmän hankinnat

Pirkanmaan maakunnan kuntien lastensuojelun sijaishuollon palvelujen hankinnan (6587/2021) sopimuskauden alkamisajankohta muuttuu ja uusi alkamisajankohta on 1.6.2023.                                       

Vastaanottopalveluiden palveluryhmän hankinnat

Etäkonsultaatiopalveluiden hankinta jää pois hankintasuunnitelmasta. Palvelun hankintaa on tarpeen tarkastella hyvinvointialuetasoisesti, minkä johdosta ei tässä vaiheessa ole tarkoituksenmukaista kilpailuttaa palvelua Tampereen ja Oriveden yhteistoiminta-alueen tasoisesti.

Hammaslaboratoriossa valmistettavien oikomishoidon hammasteknisten tuotteiden hankinta siirtyy Tuomi Logistiikka Oy:n kilpailuttamiin yhteishankintoihin.

Palveluryhmien yhteiset hankinnat

Kotitori-palveluintegraattorin vuonna 2021 voimaan tullut sopimus päättyi ennenaikaisesti 4.8.2022 ja Kotitori-kokonaisuus tullaan kilpailuttamaan uudelleen (3561/2022).

Päivitetyn hankintasuunnitelman lautakuntakäsittelyllä halutaan vahvistaa strategisen hankinnan toteutumista.

Päivitetty hankintasuunnitelma on asian liitteenä.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Viitasaari Leena, Johtaja

Sosiaali- ja terveyslautakunnan vuoden 2022 päivitetty hankintasuunnitelma hyväksytään.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Hankintapäällikkö Virva Palomäki oli asiantuntijana paikalla asian käsittelyn ajan.

Perttu Jussila poistui kokouksesta asian käsittelyn aikana. Hanna-Maria Grann poistui kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon jälkeen.

Puheenjohtaja Johanna Loukaskorpi päätti kahdeksan minuutin kokoustauon pitämisestä asian käsittelyn ja päätöksenteon jälkeen.

Tiedoksi

Maritta Närhi, Eeva Torppa-Saarinen, Maria Päivänen, Mari Patronen, Kati Myllymäki, Tanja Karvonen, Elisa Sivula, Kaisa Savisaari, Anna Mustonen, Kaisa Taimi, Virva Palomäki, hankintatiimi.sote@tampere.fi, sisäinen tarkastus

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Aleksis Kiven katu 14–16 C, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 15.45 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.