Z/Sivistys- ja kulttuurilautakunta, kokous 14.9.2022

Lataa  Kuuntele 

§ 145 Sivistys- ja kulttuurilautakunnan lausunto tarkastuslautakunnan arviointikertomuksesta 2021 

TRE:7274/00.05.03/2021

Valmistelija

  • Lahti Leila, Hallintokoordinaattori

Valmistelijan yhteystiedot

Liikunta- ja nuorisojohtaja Pekka P. Paavola, puh. 050 554 5831, etunimi.p.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Kalle Kaunisto, puh. 040 485 1059, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tarkastuslautakunta antaa kaupunginvaltuustolle arvionsa valtuuston asettamien toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta. Arviointikertomus liitetään tilinpäätökseen tarkastusasiakirjaksi.

Tarkastuslautakunta hyväksyi kokouksessaan 3.5.2022 § 54 vuoden 2021 arviointikertomuksen ja kaupunginvaltuusto käsitteli sen kokouksessaan 16.5.2022. Kaupunginvaltuusto velvoitti kaupunginhallitusta ja lautakuntia ryhtymään toimiin arviointikertomuksessa esitettyjen huomioiden johdosta ja raportoimaan näistä valtuustolle lokakuun 2022 loppuun mennessä. Lautakunnille osoitetut lausuntopyynnöt tulee käsitellä lautakunnissa elo- tai syyskuun kokouksissa. Strategia- ja kehittämisyksikössä lausunnoista kootaan yhteenveto, joka käsitellään kaupunginhallituksessa 3.10.2022 ja kaupunginvaltuustossa 24.10.2022.

Tarkastuslautakunta: "Liikuntapalvelujen vuoden 2021 palvelusuunnitelmassa on kolme strategiaan pohjautuvaa tavoitetta: tasaisesti jakautunut hyvinvointi, paras asiakas- ja asukaskokemus sekä kaikki käyttävät ensisijaisesti digitaalisia palveluja."

Sivistys- ja kulttuurilautakunnalta on pyydetty lausuntoa kysymykseen:

Aikooko liikuntapalvelut selvittää jatkossa palvelujen tyytyväisyyttä asiakkaiden lisäksi kaupungin asukkailta ja tiloja käyttäviltä urheiluseuroilta?

Sivistys- ja kulttuurilautakunnan lausunto:

Liikunnan ja nuorison palveluryhmä suhtautuu hyvin positiivisesti tämän tyyppiseen kyselytutkimukseen ja sillä on tahtotila lähteä selvittämään asiakastyytyväisyyttä eri käyttäjäryhmiltä ja kuntalaisilta.

Kaupungin asukkaille ja tiloja käyttäville urheiluseuroille suunnattu palveluiden tyytyväisyyskysely on laaja kokonaisuus, jonka toteuttamiseen liikunnan ja nuorison palveluryhmän henkilöstöresurssit eivät yksinomaan riitä. Kyselyn toteuttamiseksi tarvitaan ulkopuolista apua ja se tullaankin toteuttamaan syksyn 2022 aikana yhteistyössä kaupungin sopimussuhteessa olevan toimijan kanssa.

Vuoden 2023 aikana liikunnan ja nuorison palveluryhmässä ryhdytään mahdollisuuksien sekä taloudellisten ja henkilöstöresurssien sallimissa rajoissa toteuttamaan kyselyn tulosten edellyttämiä toimenpiteitä. Asiakastyytyväisyyden selvittäminen ja seuranta edellyttävät vuosittain toistettavia kyselyitä ja niihin liittyviä resursseja.

Vuoden 2023 tämän hetkinen talousarvioesitys ei sisällä lisäresursseja kyseiseen toimintaan.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Savisaari Lauri, Johtaja

Tarkastuslautakunnan arviointikertomukseen annetaan perusteluosassa oleva lausunto.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Laura Heikkilä

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)