Kaupunginhallituksen konsernijaosto, kokous 11.10.2022

Lataa  Kuuntele 

§ 99 Suomi-rata Oy:n osakaskokous 

TRE:6738/00.03.01/2022

Valmistelija

  • Vuojolainen Arto, Liiketoiminta- ja rahoitusjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Liiketoiminta- ja rahoitusjohtaja Arto Vuojolainen, puh. 050 345 1397, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh. 040 514 4884, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Suomi-rata Oy:n hallitus on kutsunut yhtiön osakkaat osakaskokoukseen 20.10.2022 keskustelemaan ja tuomaan näkemyksiä yhtiön selvittämiin ratalinjausten vaihtoehtoihin. Kutsu on liitteenä.

Tampereen kaupunki omistaa Suomi-rata Oy:stä 7,19 prosenttia. Osakaskokous ei ole osakeyhtiölain mukainen päätöksentekoelin, mutta Suomi-rata Oy:n osakassopimuksessa on sovittu, että suunnitteluvaiheen aikana osakkaille tiedotetaan osakaskokouksessa hanketta koskevista ajankohtaisista asioista ja osakkailla on mahdollisuus siellä keskustella yhtiön hallituksen ja toimitusjohtajan kanssa yhtiön toimintaan ja hankkeeseen liittyvistä kysymyksistä.

Konsernijaosto ohjeistaa kokousedustajaa.

Hallintosäännön 16 § 5) kohdan mukaan konsernijaosto päättää ohjeiden antamisesta kaupunkia eri yhteisöjen hallintoelimissä edustaville henkilöille. Konsernijohtaja päättää Tampereen kaupungin edustajan määräämisestä yhtiöiden, säätiöiden ja yhdistysten yhtiö- ja vuosikokouksiin. Konsernijohtaja on päätöksellään 12.4.2022 § 56 siirtänyt toimivaltansa Tampereen kaupungin edustajan määräämisessä yhtiöiden, säätiöiden ja yhdistysten yhtiö- ja vuosikokouksiin konsernihallinnon liiketoiminta- ja rahoitusjohtajalle.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Vuojolainen Arto, Liiketoiminta- ja rahoitusjohtaja

Suomi-rata Oy:n osakaskokouksesta käyty keskustelu merkitään tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Esteellisyys

  • Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala ilmoitti olevansa esteellinen asian käsittelyyn Suomi-rata Oy:n hallituksen jäsenyyden vuoksi. Esteellisyys todettiin hallintolain 28 §:n 5) kohdan perusteella. Konsernijaosto päätti yksimielisesti kuulla häntä asiantuntijana. Yli-Rajala poistui kokouksesta kuulemisensa jälkeen. Asian esittelijänä toimi Yli-Rajalan varahenkilö liiketoiminta- ja rahoitusjohtaja Arto Vuojolainen.

Kokouskäsittely

Controller Ville Taivassalo poistui kokouksesta asian käsittelyn aikana.

Tiedoksi

Arto Vuojolainen

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)